19 May 2010

CIND DUSMANUL E PE-APROAPE …PARTEA A DOUA…

Din Above the Storms De Carol Hopson
Tradus Rodica Botan

Aceasta femeie (din partea intiia a articolului - o gasiti mai jos) a deschis usa amaraciunii si miniei fara sa realizeze ca satana s-a furisat inauntru si acuma o maninca pe dinauntru. Era asa de adincita in durerea si emotiile ei, care nu sint altceva decit strategia satanei, ca nu mai putea sa vada ce stricaciuni facea prin atitudinea ei - familiei ei, sotului ei , sa nu mai vorbim ca intrista cu asta si pe Dumnezeu.

Dupa ce am ascultat-o, am intrebat-o ce crede ea despre Cuvintul Lui Dumnezeu. Mi-a spus ca ea crede in acest Cuvint si ca trebuie sa urmam Cuvintul asa cum este scris. Am intrebat-o daca ar vrea sa stie ce spune Cuvintul Domnului despre situatia ei. A parut surprinsa de intrebare dar a fost de acord sa cautam sa vedem ce spune.

Atunci am deschis Biblia la Filipeni 4:4, care spune…"Bucurati-va totdeauna in Domnul! Iarasi zic :Bucurati-va!" Apoi ne-am uitat la Filipeni 2:3-8 care ne spune ca atitudinea noastra trebuie sa fie aceea pe care a avut-o Isus Christos care n-a facut nimic din egoism si n-a cautat niciodata interesul Lui personal - ci totdeauna interesul altora. Apoi El nu si-a cerut drepturile Lui ci s-a dat pe Sine insusi, s-a umilit si a fost ascultator pina la moarte. In timp ce vorbeam despre aceste lucruri, Duhul Sfint a inceput sa lucreze in viata ei si a inceput sa vada cit de egoista si egocentrica ajunsese. Ne-am uitat si in alte texte din Scriptura sa vedem unde se afla bucuria adevarata si in sfirsit a inceput sa realizeze cit de incurcata a fost in tesatura satanei facuta in viata ei. In momentul respectiv a realizat ca ea n-a facut ce facuse vulturul , omorind pe sarpe la primul atac, si s-a dus inapoi in viata ei sa inteleaga cum a inceput totul. A realizat ca lasase ca o saminta de amaraciune sa se strecoare in inima ei si am discutat cum aceasta saminta a facut radacina si a crescut zi dupa zi. Aceea saminta mica, lasata sa traiasca a adus-o la punctul in care a produs ura , minie si nemultumire si aproape i-a distrus casatoria si casa.

A regretat si a promis sa urmeze voia Domnului pentru viata ei in fiecare zi; starea ei emotionala a inceput sa se schimbe si minia a disparut. Citeva saptamini mai tirziu, sotul ei mi-a marturisit cu nespusa bucurie ce mare schimbare a adus in familia lor ziua aceea. Gloria este numai a Lui.

Al doilea lucru pe care-l invatam din povestea vulturului este ca trebuie sa recunoastem dusmanul imediat. Atit cu sarpele cit si cu lucrul sau este bine sa lovim de prima data cu o lovitura de moarte. De exemplu, cind simtim ca sintem incoltiti de saminta miniei, amaraciune sau resentiment in inimile noastre trebuie sa ne ducem la Cuvint si la rugaciune imediat. Problema este ca nu recunoastem primul atac. De aceea este esential sa citim Cuvintul zilnic si sa ne rugam si sa cerem Domnului sa ne arate unde sintem iesiti de pe Calea Lui.

Dusmanul va continua sa atace dar trebuie sa alegem intotdeauna sa avem incredere in El, sa renuntam la vrerea noastra si sa acceptam planul Lui Dumnezeu ca astfel sa curmam planul celui rau. Apoi trebuie sa-I multumim Domnului ca ne iubeste si sa-I cerem sa ne foloseasca spre Gloria Lui chiar si in aceste situatii. Adesea in slabiciuni L-am rugat pe Domnul sa imi lumineze cumva viitorul. As fi vrut ca sa-mi arate de ce ma lasa sa trec prin anumite greutati sau cel putin sa-mi arate cum se vor termina. Si apoi as fi putut sa-I fiu atit de credincioasa...!!! Dar nu asta vrea Dumnezeu de la noi. El mi-a amintit ca…"Cuvintul Tau (a Lui) este o candela pentru picioarele mele, si o lumina pe cararea mea." Psalm 119:105. El promite suficienta lumina doar pentru pasul urmator si vrea ca sa am incredere in El pentru restul drumului. Satana insa vrea sa foloseasca indoiala, frica si nemultumirea …dar este total invins daca ne incredem total in Dumnezeu si daca avem o inima multumitoare.