06 March 2010

UN SERVICI DE INMORMINTARE ...CIUDAT!

(traducere)
Pe vremea cind abia devenisem pastor si nu prea aveam experienta, un director de la pompe funebre m-a rugat sa tin un servici de inmormintare pentru un “homeless” (un vagabond fara casa si fara familie si prieteni). Inmormintarea urma sa fie intr-un cimitir nou afara din oras, unde pina atunci nu mai fusese nimeni inmormintat - acesta era primul mormint in acel cimitir.

Nu prea eram familiarizat cu acele locuri si m-am pierdut. Fiind si eu exact ca si ceilalti barbati, bineinteles ca n-am oprit sa cer directii, si am sosit la cimitir cu o ora mai tirziu decit ora stabilita. Groapa era deschisa inca si groparii stateau pe iarba si mincau. Caruta funerala nu mai era acolo. Mi-am cerut scuze groparilor pentru intirzierea mea. Si cum m-am uitat in groapa am vazut ca deja coborisera ceea ce eu am crezut ca era sicriul mortului si pusesera un capac peste el ca sa il protejeze de umezeala. Le-am spus lucratorilor ca nu-i tin mult, dar ca trebuie sa fac ceea ce este necesar sa fac. Groparii inca mincind, s-au adunat in jurul gropii.

Eram tinar si plin de entuziasm si mi-am golit inima si sufletul predicindu-le. Groparii au participat si ei cu “Lauda Domnului” si “Amen” si “Glorie Lui Dumnezeu.”. Asa ca m-am aprins si mai tare si am predicat…si am predicat…si ce le-am mai predicat…din Geneza pina la Apocalipsa.

Cind in sfirsit am incheiat serviciul, am spus o rugaciune si m-am indreptat catre masina. In timp ce-mi deschideam portiera, l-am auzit pe unul dintre lucratori…”In viata vietii mele n-am vazut asa ceva…si lucrez la sisteme septice de douazeci de ani…”

No comments: