28 March 2010

DIN PREDICA DE FLORII...

Astazi la noi a fost Duminica Floriilor. Citeva lucruri din predica de azi care mi-au ramas si as vreau sa-mi ramina intiparite in minte:

-Vizavi de faptul ca intr-o zi ca cea de azi, oamenii L-au adulat pe Domnul Isus, i-au intins hainele si flori si crengi de palmier si asa a intrat in Ierusalim, ca un imparat…Sa nu ne bucuram cind oamenii ne lauda ; ei intotdeauna au un motiv ascuns, o agenda personala, un motiv numai de ei stiut altfel nu ne-ar lauda. In ziua de Florii L-au intimpinat pe Domnul Isus cu flori, pentru ca credeau ca are sa restaureze din nou Statul Israel. Dar cind au vazut ca scopurile lor politice nu se vor infaptui, tot ei au strigat…”la moarte!!!” doar citeva zile mai tirziu.

-Sint doua feluri de crestini (dupa textul din Luca 19 :11-27): ROBI BUNI -cei care se straduie sa imprastie Cuvintul- Evanghelia si ROBI RAI SI NETREBNICI - cei care neglijeaza businessul Stapinului (Mergeti si vestiti tuturora…) Si stim exact rasplatile date fiecaruia. Fara confuzie!

-NEGLIJAREA sau RESPINGEREA Cuvintului sint periculoase. Cei care practica surfing…stiu ca trebuie sa astepti sa vina valul care are potentialul sa te duca si trebuie sa prinzi momentul oportun. Daca n-ai prins valul sau momentul…trebuie sa astepti dupa altul. Nu stii niciodata daca vei avea sansa unui alt val potrivit pentru tine…Foloseste momentul … s-ar putea sa nu mai prinzi altul…

2 comments:

Alin Cristea said...

intiparinte
pentruca
sar putea

Rodica Botan said...

Hmmmmmmmmmmmmmmmm!!!
Era ok si cu greseli - dar daca tot te-ai deranjat, le-am corectat. :) Partea mai grea este sa-ti spun multumesc. Ca-mi faci un serviciu pe care nu-l cer sa mi-l faci...cum sa-ti explic eu tie...?

Tu n-ai alta treaba? Ditamai omul si asa de ocupat?!