23 March 2010

NOI NE INCREDEM IN DUMNEZEU! IN GOD WE TRUST!

IN DUMNEZEU...INCA NE INCREDEM


de Jonathan Falwell din Falwell Confidential
(tradus Rodica Botan)

...Ninth Circuit Court of Appeals a decis ca mottoul nostru national "In God We Trust" (Noi ne incredem in Dumnezeu), nu violeaza Constritutia U.S. Notoriul ateu din California, Michael Newdow, a inaintat o cerere invinuind ca acest motto si aceasta lege care aproba acest motto pe toti banii de hirtie sau monede Americane, este neconstitutionala. Newdow a mai pierdut si in procesul in care cerea eliminarea cuvintelor "under God" (sub Dumnezeu) din juramintul tarii (Pledge of Allegiance) sa fie declarate neconstitutionale.

Liberty Counsel, mentioneaza ca "In God We Trust" si-a facut pentru prima data aparitia pe monedele din U.S. in 1865, cind Congresul a aprobat un act care sa plaseze aceasta fraza pe toate monedele. Mottoul a fost folosit pe toti ceilalti bani de hirtie din United States inca din 1957.Constitutionalitatea acestui motto a fost pusa la incercare in 1970 in Aronow v United States, dar Ninth Circuit Court of Appeals a determinat ca fraza respectiva "nu are nimic de a face cu institutia religiei". In 1979, ateista Madalyn Murray O'Hair din nou, fara succes, a incercat sa scoata acest motto - in cazul O'Hair v. Blumenthal.

Mathew Staver, fondatorul Liberty Counsel si decanul al Libery University of Law, a raspuns spunind..." Cuvintele "In God We Trust" sint parte din mostenirea Americana. Procesul Domnului Newdow a cheltuit fara rost dolarii celor care platesc taxele. Cererea lui este fara nici un merit si speram ca pe viitor sa se abtina de la alte procese fara temei. America a fost fondata de la inceput pe principii religioase si pe credinta in Dumnezeu. Si simpla expresie a mostenirii ce o avem nu stabileste nici o religie. O simpla mentionare a Lui Dumnezeu in public nu este o institutie religioasa."

Atacurile asupra crestinismului continua in natiunea noastra de cei ce cu bunastiinta ignora istoria tarii si ignora sa-L cunoasca sau sa-L onoreze pe Dumnezeu. Multumesc Lui Dumnezeu pentru Liberty Counsel, si alte organizatii care stau in spartura ca sa apere si sa pastreze libertatile noastre religioase.

No comments: