11 March 2010

O DEZMINTIRE A DEZMINTIRII…TOATE SINT O DEZMINTIRE SI O GOANA DUPA AERE… ( CA VINTUL A FOST FOLOSIT IN ECLESIASTUL…)

Din cind in cind trebuie sa scriu ceva intr-un dosar special care il am…cu numele BODOGANEALA. Am incercat sa-l evit pe cit se poate , dar periodic dau si eu in mintea lui Alin Cristea (ca sa nu zic in mintea copiilor - desi pare destul de realistic sa spun asa.) Am indraznit sa-mi savirsesc din nou crimele gramaticale de rigoare. Umblu cu buzunarele creierului pline de litera i…si dupa cum imi pica pe moment, mai adaug cite un i in plus pe ici, pe colo, dupa gust (mai bine zis dupa auz)…

Gramatica limbii romane a ajuns pentru mine ca sarea in bucate. Precum la bucatarie… cind faci mincare dupa memorie fara reteta. Ca la urma urmei…este bucataria ta, mincarea ta…si cine vrea sa te viziteze si sa se aseze la masa…e bine venit, cine nu…sa fiti ‘mneavoastra sanatosi ca are cine minca.

Ei…dar crezi ca iti gasesti pacea pe internet atita vreme cit Alin circula peste tot? Nici pomeneala! Si iara am intrat in conflict cu el…Ca vrei, nu vrei se uita pe fereastra, mai vine si inauntru…adulmeca, miroase si…isi da cu parerea. Ba se asaza si la masa…nepoftit!!!

A venit acuma sa ma anunte ca exista reguli. Yeap… Eu nu stiam de ele daca nu ma informa el. Si regulie-s reguli - trebuie respectate! Daca sint reguli de circulatie si nu le respecti, dai de bai; faci un accident, imi spune el contrariat. Daca nu respecti regulile gramaticale…o sa se sinucida vreo fraza, mai stii, ii spun eu degajata…? Ai adaugat prea multi de i la verbul a fii? Pai se sufoca saracul Schakespeare in mormint …ca-i mare inghesuiala acolo…

Acuma , ce ma determina sa pun discutia asta veche ( e noua, dar e veche ca tot de bostanul ala vechi ne ocupam…) pe blog? Pentruca m-a amenintat ca o sa puna o dezmintire pe blogul lui…asa ca am furat iute ideea asta geniala, ca eu n-aveam pe blog nici o dezmintire…sa am si eu macar una…nu? Apoi…sa stiti ca trebile astea ma chiar amuza. Copiii mici trebuie distrati…cineva trebuie sa-si faca timp si pentru ei. Ca n-o sa-mi spuneti acuma ca discutia de mai jos e o discutie de oameni mari…doar v-am zis ca am dat in mintea lui Alin, nu?

No bun…acuma ma simt mult, mult mai bine…ca am fost mintita de multe ori in viata – am experienta dar... dezmintita…? Niciodata inca! Noroc cu Alin!!!   
(mai jos...dezmintelile ...)
...........................................................


Comments On: PE GINDURI
"LA TRECUTUL FALNIC...UN JALNIC VIITOR?"

Alin Cristea said...

pregatii – pregati
nostrii - nostri
Jalnica pregatiiire.
...........................
Anonymous said...

Scopul scuza mijloacele domnule Alin Cristea .Nu cauti burduful cauti brinza din burduf daca este buna . Si brinza este buna . Sinteti vinator de meserie ? Cu pace cititorul A
.............................
Rodica Botan said...

Alin...daca stam unul linga altul , nu stiu care arata mai jalnic in momentul asta...
Eu fara pretentii in ce priveste pregatirea, sau tu cu prea multe pretentii?
Daca ai fi lasat doar greselile...as fi spus ca esti gentleman...ca esti domn.
Asa insa...ma intreb la ce iti slujeste atita "pregatiiire"...daca nu cumva sa te aduca in starea asta jalnica in care te pui singur citeodata!?
..................................
Rodica Botan said...

Cititorul A...ma onoreaza vizita dumneavoastra!
.................................
Alin Cristea said...

Nu avem ce discuta.
Regulile de circulație nu se discută.
Regulile gramaticale la fel.
Doar era vorba despre... pegătirea copiilor pentru viitor.
Cum îi pregătiți, încurajîndu-i să încalce regulile de circulație și regulile gramaticale?
Dacă un jurnalist sau 10 jurnaliști (sau bloggeri) v-ar fi atras atenția, ce făceați, îi luați pe fiecare la spurcat cum faceți cu mine?
V-am atras atenția, cît de scurt am putut, că noștri se scrie cu un singur i.
În acest articol iar l-ați scris cu 2 i.
Scopul scuză mijloacele?
După care etică?
....................................................
Rodica Botan said...

Tinere...mai am un citat pentru tine..."Nu-ti baga nasul unde nu-ti fierbe oala!". Si te asigur eu - ca aici nu-ti fierbe...
De fapt ...m-am chiar hotarit sa scriu cu 5 i de acum incolo fiecare cuvint care il gasesc ca trebuie dotat cu mai multi i...
S-ar putea sa mai adaug si alte vocale...dupa regulile pe care am sa le stabilesc EU pentru blogul meu.
Cu ceva timp in urma ti-am spus ca nu apartin de grupuletele tale evanghelice - ...care parte din explicatie aia n-ai inteles-o?
Cindva, la inceput am facut gresala de te-am intrebat sa-mi dai un sfat despre blogarit - dat fiind faptul ca ne cunoastem...si altele, pe care le mai stim noi...Dar ai scris un letopisat lung in care imi descriai in amanuntime cit esti de ocupat si ca nu poti sa-ti rupi din timp sa-mi spui doua vorbe bune laolalta...(sa te umflii in pene ca un curcan ai avut timp insa...)Plus ca ai anuntat lumii intregi ca ti-am cerut opinia - mai bine cautam un loc de dat cu capul (as fi avut mai putina durere de cap decit sa stau de vorba cu tine).
Ce cauti dara pe aici sa imi corectezi ce scriu ? N-ai alta treaba? Unde iti sint cele multe ocupatiuni? Ai terminat cu taiat iarba la...ok...du-te cu Domnul si vezi-ti mai bine de treburi ca am sa trec la a doua parte a versetului "miniati-va si nu pacatuiti..."
Ori vezi ca te striga cineva!!! Alineeeeeeeee
O fii cineva important...ia vezi!!!
.......................................

Anonymous said...

nu stiu unde ma pot adresa direct domnului Alin Cristea, asa ca te rog draga Rodica sa ii trannsmiti ca a fi vinator sau pescar de greseli nu face cinste nimanui.Fac asta doar politicienii si banuiesc ca dinsul este un bun crestin plin de dragoste si compasiune. Dradostea iarta totul .acopera totul etc. Cititorul A
............................
Rodica Botan said...

Cititorul A...grea intrebare; Alin Cristea are vreo 50 de bloguri, dar nu lasa decit comentariile pe care le considera avantajoase. Ori il perii cu saptezeci de pieptene, ori daca ai ceva de zis care nu-i convine trebuie sa fii de "mare rang" sa accepte discutia; pentruca o discutie oricare ar fi ea trebuie, sa-i aduca ceva beneficii...sa fie multa lume care sa clickuiasca si sa-i mareasca reputatia. Nu stiu ce "rang" ai dupa statisticile lui Alin...dar eu am lasat mesaje care erau chiar la articole copiate de la mine si criticate pe blogul lui si nici asa nu mi-a dat drumul la comentarii.
Stii, cum ti-am zis...nu sint de "rangul" necesar ...Plus ca dinsul practica niste maniere ciudate. Vine ca si cucu...pune oul in cuibul strain...si pleaca...
Pasare rara...Alin asta...i-ar sta bine primavara in padure...
..............................

Alin Cristea said...

Pentru Anonymous:
De Alin Cristea nu e deloc greu să dați pe Internet.
Dar dacă aveți de gînd să vă adresați în modul în care ați scris pînă acum aici, nu are rost să încercați. Sînt cel puțin 3 motive pentru care nu răspund la astfel de intervenții. Nu sînt ghișeu să răspund la orice solicitare.

Rodica Boțan minte la adresa mea atunci cînd vă răspunde. Voi da dezmințirea necesară pe blogul România Evanghelică..
..............
Rodica Botan said...

Mai Aline...iara nu te mai baga nima in sama si te alinti de unul singur?
Problema este alta...mai exista o parte de cititori care se amuza la chestii din astea. Asta chiar este un sport pentru cei care nu se pot indoi usor..."trasul de sireturi" se cheama...Clickurile alora le tinjesti tu...
Dar dezminteste-te odata ce astepti? Ma mir ca la virsta asta nu ti-ai gasit si alte ocupatii. Ceea ce faci tu este asa un hobby infantil...

Booooo...Na, ca te-am speriat!!!
....................................
Anonymous said...

Nu te da invins crestine
Lupta o cistigi fii tare
din oceanul de suspime
Te ridica sus in zare.
Prin vazduh strabate-o veste
Din vecie in vecie
Domnul a fost si Domnul este.

Inima ta deschisa nu poate si nu trebuie sa cada prada celor cu multa intelepciune lumeasca, care este o ......inaintea Domnului. Domnul sa te binecuvinteze sa mergi inainte Cititorul A ..
................................

6 comments:

Corina said...

Draga Rodica pentru ca am citit postarea ta de azi m-am gindit daca as putea sa te ajut cu ceva.Mi-am luat cartea cu parintele meu care imi da sfaturi cind sunt in vreo cumpana,si inainte sa o deschid in primul rind m-am adresat Domnului si l-am rugat sa imi raspunda El prin intermediul acestei carti.Am deschis cartea si din nou spun ca spre uimirea mea cuvintul a fost asa:Omul rau si trufas este gata sa vada sii in altii numai trufie si rautate acestia nu au iubire.Iar tu nu face asa,cauta sa gasesti in oamenii rai si ceva bun si bucura-te de ceea ce ai gasit,fii bucuros sa poti vorbii si despre calitatile lor bune.Nu exista om in care sa nu se gaseasca si ceva bun.Raul pe care il vei descoperi,acopera-l cu dragoste si roaga-te lui Dumnezeu pentru omul acela,pentru ca Dumnezeu sa faca din cele viclene cele bune, prin bunatatea Sa.Toate aceste intrigi aduc multa neliniste in suflet si il lasa gol.Iar apoi ne apropiem mai greu de Domnul daca suntem nelinistiti.Si aceste nelinisti sufletesti duc la stres.Iti doresc o zi linistita cu pace si iubire in suflet.Daca te-am suparat iartama.

A.Dama said...

Eu am vazut greseli mai peste tot si m-am oferit sa pun cateva reguli de folosire corecta a limbii romane pe blogul meu.

Am observat ca unii le folosesc... o vreme... Dar, cand reflexele de a scrie incorect sunt formate, e greu sa se schimbe.

Atunci, nu-mi ramane decat sa aleg daca citesc in continuare si cu greseli. Daca ma intereseaza continutul, citesc. Daca nu, ma impiedic in greseli si nu duc lectura pana la capat...

Am in continuare asteptari ca bloggerii sa scrie corect, mai ales cand e vorba de cei ce sunt implicati in educatie, in media... Fata de alti bloggeri, care nu mai folosesc limba romana decat partial, asteptarile sunt rezervate.

Rodica, e drept ca uneori ma amuz cand vad ca exact daca ai lua un i si l-ai pune in alta parte s-ar ajunge la varianta corecta: de exemplu, scrii "pe copii nostrii". daca ai lua 1 i de la "nostrii" si l-ai pune la "copii", ar iesi bine: "pe copiii nostri". Ar iesi si mai bine daca nu l-ai mai scrie niciodata pe "nostri" cu 2 i. Dar... ne mai uitam si la mesaj. Si mai trecem peste aceste lacune.

Nu stiu daca ai Word in romana cu optiunea de autocorectare. Ar fi si asta o modalitate de a verifica unele chestii... :)

Rodica Botan said...

Corina ai dreptate...si sa stii ca nu-s deloc nelinistita.
In Proverbe insa spune sa-i raspunzi nebunului dupa nebunia lui ca sa nu se creada intelept. Si asta am si facuit, dupa care iti iau sfatul tau foarte bun si-mi vad de treaba.

Daca as fi la 20 de ani, m-as apuca de invatat gramatica. Dar n-am 20 de ani si n-am nici timp. Sint atitea lucruri care le-as spune si daca astept pina invat ce si cum cu literele astea in plus sau in minus, imi trece pofta de scris.

Eu zic asa...ca cine nu-i place sa nu citeasca, ca nu-i obligatoriu. Eu nu ma duc sa spun altora cum sa scrie...nu toti sintem filologi.

Altfel precum zici...Alin are si calitati...dar dupa ce face cite o treaba buna da cu ceva in fasole de nu-ti mai vine sa o maninci.

Tu nu ma superi Corina pentruca ai spus adevarul; iar sfaturile sint bune...asa ar trebui sa gasim ce este bun in ceilalti. Sa dea Domnul sa traim exact asa...te imbratisez...

Rodica Botan said...

a.dama ...ar fi fain daca as avea word in romana, pentruca alta solutie nu gasesc, dar n-am.

Eu muncesc...si scriu de multe ori in pauze si printre picatele si in lunch si dimineata fur din timpul de pregatire de plecare si plec cu ciorapii pe dos ca sa mai scriu un pic...

Lucrez departe, lucrez peste orele obisnuite...daca nu muncesc, nu maninc precum scrie la Carte.


Nu scriu gresit ca sa-l enervez pe Alin. Trebuie sa aleg intre a scrie ori a trece la invatatura si n-am nici timp si nici dorinta de carte la ora asta.

Unii fac alergie la asa ceva...si eu fac alergie la polen. Eu iau medicamente. La alergie de litere e mai usor. Inchideti ochii...clickuiti fratii mei pe alte bloguri daca nu va place. Cum am zis...scriu ca simt ca am ceva de spus; daca as vorbi si as avea un defect in vorbire ati intoarce spatele? Si daca da...by all means...

Dar astea erau vorbe pentru Alin care stie una si buna; si tine de regulile lui ca ...cineva de bita.
Pe tine te inteleg si-mi cer scuze. Am incercat sa-mi amintesc ce m-ai invatat, dar uneori imi amintesc alteori ramin confuza cu degetul pe litera i...

IERTACIUNE TUTURORA...

Daca crimele astea de gramatica ar fi cele mai mari greseli ale mele...Dar nu dragii mei...sint vinovata in viata asta de greseli mult mai mari...Domnul sa ma ierte pentru ele...iar tuturor va anunt ca ...imi pare rau ca nu pot mai mult, dar nu ma ingrijorez mai departe de gramatica limbii romane...va las pe voi sa o faceti , daca asa vi-e vrerea. Voi nu-mi spuneti mie cum sa scriu, eu nu va spun voua despre ce sa scrieti...si sintem bine...
Traiasca litera i...dar aia mare de la ISUS...

A.Dama said...

Rodica, asa sa fie cum zici tu! Sa conteze acel I mare!

Scrie in continuare, ca exista si cititori care merg dincolo de aceste inadvertente!

Intr-adevar, cu i-urile gresite nu poti ucide, insa sunt alte vorbe in stare sa ucida...

Tu sa faci dupa incredintarea ta, ca inaintea Lui vei da socoteala in final!

Rodica Botan said...

Multumesc a.dama...pentru incurajare!!!