07 February 2013

BOLILE BATRINETII...

BOALA DIFICITULUI DE ATENTIE ACTIVATA DE VIRSTA...

Si cum se manifesta:

Am decis sa ud in gradina. Am luat furtunul din fata garajului si am dat drumul la apa. M-am uitat catre masina si am realizat ca trebuie spalata. Dar indreptindu-ma spre ea, am vazut ca am lasat scrisorile de la posta pe veranda; le luasem de la posta mai devreme. M-am hotarit sa ma uit la ele inainte de a ma apuca de spalat masina. M-am dus in bucatarie, mi-am pus cheile pe masa, am pus reclamele in cutia de gunoi de sub chiuveta si am vazut ca cutia de gunoi e plina. Asa ca am pus bilurile inapoi pe masa si m-am dus sa duc gunoiul afara.

Dar apoi, m-am gindit ca daca tot ma duc pina la strada si o sa fiu linga cutia postala, as putea sa trimit bilurile prima data... M-am intors, mi-am luat cecul si am realizat ca nu mai am decit unul in carnetel... Cecurile celelalte sint in birou, asa ca m-am dus la birou... unde am gasit o cana de Coke din care am baut mai devreme. Trebuie sa ma uit dupa cecuri, dar sa pun cana asta la loc, sa nu vars bautura peste tot, din neatentie...

Bautura era deja incalzita si m-am hotarit s-o pun in frigider sa stea rece. Ducindu-ma catre bucatarie la frigider, ochesc o vaza cu flori in care apa aproape se evaporase... saracele flori, ma gindesc eu... au nevoie urgenta de apa. Pun bautura jos si ...hopa...mi-am descoperit ochelarii de vedere dupa care am cautat toata dimineata. Ma gindesc sa-i duc sa-i pun pe birou... dar sa dau apa la flori prima data.

Pun ochelarii inapoi de unde i-am luat, umplu un pahar mare cu apa si...zaresc telecomanda de la televizor. Cineva, neatent a lasat-o la bucatarie... si mai tirziu o sa umblu sa o caut in toata casa...si grijulie cum sint, ma duc sa o pun in den unde ii este locul, sa fie acolo pe diseara cind ma uit la televizor... dar sa ud florile prima data...

Pun ceva apa la flori...si mai dau si pe jos oleaca. Asa ca las telecomanda inapoi pe masa si ma duc sa iau ceva sa sterg apa de pe jos. Pe hol merg grabita cind... imi dau seama ca am uitat motivul grabei... si nu mai stiam ce planuri am avut inainte de a ma zori asa.

Si iacata-ma la sfirsitul zilei... zob de obosita. Masina inca nespalata, bilurile neplatite, bautura mea racoritoare e calda si are gust de ceai de musetel... florile din vaza si-au lasat capetele in jos... inca n-am luat un carnetel nou de cecuri... nu-mi mai amintesc unde am pus telecomanda, si nici unde mi-s ochelarii de citit. Si daca stau bine si ma gindesc, nu gasesc nici cheile.

Sint obosita sa pic ca am alergat toata ziua, si n-am un singur lucru terminat. Sint sigura ca am nevoie de ajutor, dar pentru aia e nevoie de chei, de carnetul de conducere, de acte de identificare... si numele... mai ales numele... asta e important. Poate cineva sa-mi spuna... numele meu si adresa, va rog?

7 comments:

Anonymous said...

Rodica ,Rodica astea nu fac parte din bolile batrinetei... Esti preocupata sa le faci toate odata .Tare am ris,esti fenomenala!

Anonymous said...

Ha, ha! I agree with Vio, Rodica!
Desi am ris de m-am prapadit (ca numai cine a umblat vreodata in papucii tai din ziua aceea poate ride) am constatat acelasi lucru: ai multe lucruri de facut pe linga casa. Totusi, apreciem timpul investit in a ne pune un zimbet pe fata, noua, cititorilor tai, in loc de a uda gradina sau a spala masina, sau celelalte lucruri de pe lista. Si a mea trebuie spalata! Smile!

Rodica Botan said...

Daca eu am reusit operformanta sa va inveselesc...si voi ati reusit. Multumesc Vio, si multumesc Mihaela...

Eu am lasat masina afara in ploaie sa se spele singura...?!

AncaT said...

hahaha credeam ca numai mie mi se intimpla asa ceva!!

marta said...

Draguto,ai scris asat acum 3 ani .o fantezie pentru tineri si oameni preocupati de multe ' dar eu ma rog zilnic Domnului sa nu ajung asa si sint de o virsta cu mama ta si pe noi chiar ne fura momentele .Tu nici sa nu gindesti asa ..mai va.... pina atunci Te sarut .

elena marin-alexe said...

Toate ..am vrea să le rezolvăm ..toate în acelaşi timp..:).
Îmbrăţişări calde, scumpa mea!

mihaiatanasie said...

Ar fi fost o idee sa pui tiganusii din parcare sa spele masina, asa cum se face prin unele orase din Romania. Macar de una scapai ...