04 February 2013

VOTAM ZILNIC CIND FACEM ZILNIC ALEGERI IN VIATA NOASTRA...DE PARTEA CUI SINTEM DECI?

Traducere din "How Would Jesus Vote?"
2008 by D.James Kennedy and Jerry Newcombe
Tradus de Rodica Botan

………………………………………….

De care parte este Dumnezeu? Oamenii au vrut sa stie raspunsul la intrebarea asta de cind au inceput razboaiele. In timpul Razboiului Civil oamenii au vrut si atunci sa stie de care parte era Dumnezeu, iar in al doilea razboi mondial multi pastori si congregatiile lor au fost trasi de partea lui Hitler.
Jurnalistul si istorianul William L.Shirer, autorul cartii "Cresterea si Caderea celui de-al treilea "Reich'', noteaza ca unii crestini germani au mers pina acolo incit au scris o rezolutie (care pina la urma n-a fost adoptata) in care proclamau "O Natiune, un "Reich" si o Credinta." Si aceiasi credinciosi au vrut sa ceara tuturor pastorilor sa faca un juramint de credinta pentru Hitler. Bineinteles ca Dumnezeu n-a aprobat regimul lui Hitler un regim care era impotriva evreilor, impotriva credinciosilor si un regim care se opunea oricaror libertati.

Dar , intrebarea ramine…de care parte este Dumnezeu?
In cartea lui Iosua, se spune ca Iosua a avut o intilnire cu Dumneaeu , or chiar mai precis cu Fiul Lui Dumnezeu, si acolo am putea gasi un raspuns.
"Pe cind Iosua era linga Ierihon, a ridicat ochii, si s-a uitat. Si iata ca un om statea in picioare inaintea lui, cu sabia scoasa din teaca. Iosua s-a dus spre el si i-a zis: "Esti dintre ai nostrii sau dintre vrajmasii nostrii?"
El a raspuns:"Nu, ci Eu sint Capetenia ostirii Domnului, si acum am venit."Iosua s-a aruncat cu fata la pamint, s-a inchinat si I-a zis: "Ce spune Domnul meu robului Sau?" (Iosua 5:13-14)
Interpretind acest mesaj noi stim ca "omul" care s-a prezentat lui Iosua a fost Domnul Isus. Si Iosua L-a intrebat pe Domnul Isus "Esti de partea noastra?", cam tot la fel cum intrebam noi astazi in fata alegerilor…"Doamne esti de partea noastra sau esti cu ceilalti?"

Si cum raspunde Domnul Isus? "Niciuna"…In unele vesiuni ale Bibliei traducerea este doar "Nu". El nu este de nici o parte. Domnul Isus a spus ca El este Capetenia...Capetenia lui Iosua, si Domnul acelei batalii. Domnul Isus continua sa-i explice lui Iosua ca va fi victorios numai daca ramine ascultator de Dumnezeu si face ceea ce i se spune sa faca. Asadar intrebarea este nu daca este Dumnezeu de partea noastra dar mai degraba daca sintem noi de partea Lui Dumnezeu.
De aceea pentru mine mai important decit sa fiu conservator sau liberal ar fi sa fiu un credincios dedicat - si apoi sa las ca credinta mea sa-mi influenteze votul.
Pentru multi ani credinciosii n-au participat deloc in politica, si acum dintr-o data sint socati cit de mult s-a deteriorat cultura in jurul lor. Cu siguranta noi n-ar trebui sa ne bazam doar ca puterea politica sa repare relele din lume. Toti politicienii sint si ei doar oameni; chiar si cei mai buni dintre ei ne vor dezamagi. Asa dar…cum credem noi ca Domnul nostru ar vrea sa votam?
Cind Domnul Isus a fost pe pamint , El n-a locuit intr-o Republica Democrata, si nu I s-a dat sansa sa voteze. Dar noi cei care ne facem o prioritate din a-I fii urmasi credinciosi credem ca prin Cuvintul Sau El ne-a dat principii care ne pot ajuta sa stim cum sa votam in diferite puncte politice…de la problema avorturilor la sanctitatea casatoriei.
Declarind principiile noastre crestine atunci cind votam, nu putem deci decit sa fim in contradictie cu unii. Si unii vor fii impotriva noastra. Asta e un teritoriu politic. Dar daca nu riscam sa ii ofensam, nu vom putea sa fim credinciosi principiilor Biblice si Lui Dumnezeu.
John Calvin a spus odata "Datoria bisericii este sa faca Imparatia nevazuta a Lui Christos, vizibila".
Si in timp ce ne dedicam din ce in ce mai mult acestei Imparatii a Lui Christos in vietile noastre, ne vom compromite din ce in ce mai putin cu ceea ce este lumesc, si astfel vom vedea rezultate mari, schimbari puternice in aceasta tara. Toate astea insa incep cu votul nostru... care trebuie sa fie Biblic.

11 comments:

Anonymous said...

si pina la urma, cu cine votam?

Rodica Botan said...

Cristina,

Pentruca sint numai doi intre care trebuie sa alegem, si pentruca nu avem un candidat perfect (oare exista asa ceva?) eu fac alegerea prin eliminare. In primul rind, unul dintre ei a jurat cind a fost ales in Senat pe Bible... altul a cerut sa jure cu mina pe Koran. (Ghici ghicitoarea mea / care-i candidatul ala?)
Apoi in ultima confruntare, unul dintre ei... si e acelasi individ care a ales Koranul, a spus ca el sustine dreptul femeii de a alege (deci avortul)... iar celalalt a fost impotriva avortului si a spus ca el sustine dreptul la viata incepind de la conceptie. Celora care inca nu s-au nascut Ii s-a luat si dreptul la viata... nu numai la vot!!!
Eu totdeanua aleg viata, pentrca ea este data de Dumnezeu si El este cel care o da si o ia la buna Lui dispozitie.
Deci, bazata pe Bible, am obligatia, Crestin fiind sa votez biblic. Sper ca ghicitoarea a fost deslegata.
Mergeti si votati!!!

Anonymous said...

McCain a zis ca e impotriva avortului si ca viata incepe la conceptie. Atunci de ce e de acord cu embryonic stem cell research? Nu e tot avort? Iar daca alege un VP care e pentru avort, nu tot aia e? Obama nu a jurat pe Koran, e un mit. vezi aici: http://www.snopes.com/politics/obama/muslim.asp#quran

Anonymous said...

link-ul trebuie sa se termine in "quran". Nu am observat ca nu e tot.

Rodica Botan said...

De aia trebuie sa ne rugam pentru cel care are posibilitatea sa faca o alegere potrivita cu VP. Cit despre steam cell... cercetarile se pot face la fel de bine pe ombilical cord si mature stell cells. Dar din nou avem nevoie sa ne rugam sa nu calce in strachini.

La una dintre sedindele Senatului, o nursa a povestit cum lucrind intr-o macelarie , ca nu pot sa-i spun spital...a avut situatia cind dintre cei doi copii gemeni avortati, unul a murit si celalalt a ramas inca in viata. Si cum n-avea voie sa-l ajute sa traiasca l-a tinut in brate oferindu-i cel putin confortul unor brate iubitoare in ultimele 45 minute de viata. Dupa acest raport care a inmuiat pina si inima lui Clinton care a votat impotriva acestui proces pagin...Obama a fost singurul care a votat pentru.

Despre celalalt stiu ca a refuzat sa iasa din inchisoare mai devreme...in Vietnam, daca nu au eliberat si pe tovarasii lui. Vad un pic mai multa omenie in el.

Vrind sa-ti dau un raspuns potrivit ar trebui sa spun urmatoarele...Dumnezeu este in control...si nu voturile noastre. Dar intr-o zi noi vom da socoteala de alegerile ce le-am facut.
Poate ca din punct de vedere politic nu face sens, dar asta nu ne absolva de responsabilitate. Daca nici unul nu corespund din punct de vedere Biblic, votam cu al treilea care n-are nici o sansa dar care este Biblic, si il lasam pe Dumnezeu sa isi duca planul la implinire...si continuam sa ne rugam. El poate face schimbari in inima oricui...
Sper sa fi putut da un raspuns care sa fie potrivit cu starea mea de pacatos iertat...Multumesc de popas. God bless!!!
Rodica

Anonymous said...

Inteleg ce zici. Si eu am aceleasi frustrari. As vrea sa fie un candidat care sa reprezinte conservatorismul cu adevarat. Cred ca la alegerile astea sint cel mai greu de luat hotarirea pentru ca amindoi sint democrati. Unul e comunist, celalalt RINO. Chiar ca numai un al 3-lea ar fi ultima posibilitate.

Rodica Botan said...

McCain este republican. Obama este democrat. Dar mai toti sint o apa si un pamint. Parca nu mai au convingeri personale cii doar le aleg in functie de care grup vor sa se ataseze pentru a avea mai multi alegatori.
Si uneori nici nu conteaza numarul ci cita galagie stiu sa faca. Uita-te la gay movement...ai zice ca sint majoritatea in tara asta atita galagie fac. Au luptat pentru pozitii vizibile in societate si de acolo vorbesc ca si cind ei ar fii stapinii acestei lumi...media este toata liberala...si ei arata numai aspectele pe care vor ei sa le vedem...
Avem nevoie de intelepciune si n-o avem ca nu o cerem?! Biblia zice ca daca cerem ceva...primim...daca cerem cum trebuie...Ai Doamne mila si ajuta-ne sa fim cum trebuie...ca altfel...

Anonymous said...

De unde si cand ai aflat tu ca Iosua s-a intalnit cu Fiul lui Dumnezeu, cu Isus Hristos ?
Ai putea sa vezi de ce le este interzis femeilor " sa dea invatatura " ? Iosua s-a luptat cu Ingerul Domnului, caci Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi intr-un timp diferit de acea istorie . Ingerul Domnului S-a aratat si lui Abraham, si lui Moise , care a vorbit despre Fiul lui Dumnezeu descriindu-L " un Profet ca mine ", iar cartile profetilor si in Psalmi , denumirea de Domnul Ostirilor este data lui IHWH, nu lui Iahshua . Este bine sa stii ca Numele si Titlurile Biblice sunt date in legatura cu LUCRAREA DIVINA in desfasurare .- si nu e bine sa vorbim pe alaturi , in necunostinta de cauza, fiindca " prin cuvintele noastre vom fi gasiti fara vina la judecata "

Rodica Botan said...

OK...am sa-ti raspund la o singura intrebare referitoare la femei. Uita-te bine ca articolul a fost tradus de mine...uita-te la inceputul articolului si vezi cine l-a scris...Asta doar ca sa te opresti din a ma invinui pe nedrept. Singura mea vina este ca am crezut in cel care a scris articolul- si care era un barbat...si in felul cum a interpretat acest barbat Cuvintul.

Rodica Botan said...

Mai cred ca felul cum au interpretat ei Biblia nu poate face mari diferente. Dumnezeu este una cu Fiul...nu-i asa? Dumnezeu a facut lumea dar Domnul Isus era aolo la intemeierea lumii...etc. Eu nu sint teolog dar pentru autorii articolului am respect pentruca am ascultat multe predici de-ale lui. Asa ca...ia-ma un pic mai usurel te rog...mi-e de ajuns Alin sa se rostogoleasca pe aici cu atitudine. Sau crezi ca ar trebui sa inchid blogul?

Anonymous said...

Departe de mine gandul pentru inchidere de bloguri ", insa cand citesc Domnul Isus eu inteleg manifestarea lui Dumnezeu in trup uman ca " Singurul nascut din Tatal "(Ioan.1:14) lucrare petrecuta in istorie, cu mult timp dupa intemeierea lumii. Dumnezeu si-a prezentat insusirile multiple tot prin atatea Nume diferite, , ceea ce altii inteleg mai multe Persoane .
Astfel, Isus este Numele Lui ca Salvator si Rascumparator Inrudit, ca sa se implineasca Legea = Stiinta Divina , pe care noi o avem primita prin descoperirea credintei in absolutul Cuvantului Sau ."Si nimeni nu poate zice : Isus este Domnul , daca n-are Duhul sfant = descoperire divina
"Isus a luat din nou cuvantul si i-a zis: "Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindca nu carnea si sangele ti-a descoperit lucrul acesta, ci Tatal Meu care este in ceruri. (Mat.16:17) " Am explicat in articole pe blog felul cum pricep eu situatia