25 February 2013

CIT POTI FII DE NEPASATOR?

(tradus)
Un om, plimbindu-se pe puntea unui vas, s-a impiedecat de o funie si a cazut in apa adinca si rece. A revenit la suprafata apei strigind disperat dupa ajutor, apoi s-a scufundat din nou. Omul nu stia sa inoate. Era in mare primejdie.

Prietenii lui erau prea departe sa-l ajute, dar numai citiva yards mai departe, un tinar statea intins la soare. In timp ce omul cazut in apa striga disperat dupa ajutor, tinarul ce se bronza, care era un excelent inotator - nici n-a miscat macar un deget. Ba mai mult …si-a ridicat capul si a privit nepasator cum cel cazut se ineca.

Membrii familiei celui care s-a inecat, rupti de durere si indignati de nepasarea tinarului care facea plaja si care ar fi putut sa-l ajute pe cel inecat, l-au dat pe acesta in judecata. Au pierdut insa.

In 1928, acest caz care va aseza un precedent pentru asemenea situatii, la judecatoria din Massachusetts a stabilit ca omul ce facea plaja nu avea nici o responsabilitate legala in acest accident si avea tot dreptul sa-si vada de treaba lui chiar daca celalalt murea din cauza nepasarii lui.

Crestini fiind, putem oare sa ne vedem de treburile noastre constienti ca cei din jurul nostru se pierd? Raspunsul cu siguranta este…”Nu”. Cind Isus este prezent in vietile noastre …nu putem fi indiferenti la nevoile altora. Prin exemplul Sau si cuvintele Sale El ne-a invatat cum sa fim folositori celor din jur care au nevoie de ajutorul nostru. Daca vrem sa fim ca si Christos…asta este singura cale…singura optiune.

Poate ca nu ti se ofera prilejul astazi sa salveti pe cineva care se ineaca, dar poti gasi multe alte cai sa fi folositor cuiva. Nu este responsabilitatea noastra sa guvernam viata cuiva sau sa le implinim toate nevoile. Dar…este responsabilitatea noastra sa nu traim intr-un fel egoist, sa consideram nevoile altora si sa facem cit putem sa-i ajutam.

Amintiti-va cuvintele Domnului Isus din Matei 25:40…”Adevarat va spun ca, oridecite ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut.”

2 comments:

Marta said...

Cred ca acest subiect este raspunsul pe care il asteptam......... Nu astepta pina poti face lucru mare ..............Lumina in locul unde esti. Te port in gindul meu .

Speranta said...


Un indemn bun,pe care trebuie sa-l pun in practica din ce in ce mai mult...

"Poate ca nu ti se ofera prilejul astazi sa salvezi pe cineva care se ineaca ,dar poti gasi multe cai sa fi folositor..."

Fii binecuvantata ,draga mea!