21 February 2013

UN SFAT PENTRU GINERE...

http://www.godvine.com/Father-of-the-Bride-Gives-the-Most-Touching-Speech-Ever-2831.html


-Filip...vreau sa-ti spun o poveste. Si ca toate povestile bune, povestea mea incepe asa...

-A fost odata un tata...si daca nu ti-ai dat seama pina acuma...acel tata sint eu. Acest tata a avut un baietel mic...si era foarte fericit. Dar intr-o zi, a aflat ca sotia lui o sa mai aiba un baby...Si m-am rugat..."Doamne, daca este voia Ta, lasa sa am si o fetita"...Si Dumnezeu a ascultat si mi-a dat o fetita. Eu am fost prima persoana care a tinut-o in brate. Si m-am uitat la ea si m-am rugat..."Doamne...fa-o sa fie ca si mama ei." Si Domnul m-a ascultat si asa a fost...era iubitoare si se daruia cu bucurie si era buna la suflet...Dar apoi am realizat ca eu nu sint pe nicaieri...Si atunci m-am rugat din nou si am spus..."Doamne, fa-o sa fie si ca mine!" Si El m-a ascultat...Si fata mea a condus camioane si tractoare si incarca fin si curata tabacco...Tu-ti dai seama ce ai aici?

(Mirele da din cap) Tatal continua...
-Dar in acelasi timp ea este o persoana cu opinii puternice; foarte emotionala si incapatinata... :) Asa ca am zis..."Doamne, destul cu asta...Mai bine fa-o sa fie ca si Tine". Si El a facut-o asa. I-a dat dorinta sa slujeasca oamenii. Fata mea iubeste oamenii. Si-a dedicat viata sa devina asistenta. A readus oamenii la viata. A tinut oamenii de mina cind si-au dat ultima suflare. Dumnezeu i-a dat o dragoste sa misioneze si astfel a umblat peste tot in lume. A vislit canoe peste riuri involburate si s-a tirit pe jos cind gloantele vijiiau deasupra capului ei, numai ca sa le spuna oamenilor despre Isus. Dar...am vazut ca ceva totusi lipsea...Asa ca am spus..."Doamne, te rog fa-o  sa fie fericita." Si atunci te-a intilnit pe tine...

( Mirele isi sterge lacrimile). 
-Vezi privirea ei? Eu n-am vazut zimbetul si privirea asta pe fata ei inainte de a te intilni pe tine. Si iti sint recunoscator pentru asta...
-Astazi iti incredintez cel mai bun lucru pe care il am de dat...Si vreau sa stii doar inainte de a ti-l da...cit am lucrat de greu si eu, si Dumnezeu ca sa o pregatim pentru tine...Asa ca ...Filip...in timp ce iti dau fata mea, sper ca nu te superi daca iti mai dau un sfat..."Eu si Dumnezeu am lucrat din greu...acuma e rindul tau...vezi...nu cumva sa strici ce-am facut noi..."

3 comments:

Cristina said...

AM vazut si eu clipul. Chiar ma gindeam cind o sa-l traduc ca i-am spus lui Florin ca-l pun si pe el sa zica asa ceva :)

Thanks pentru ajutor :)

Marta said...

Fara comentarii,prea frumos .

Gedeon said...

Cine poate garanta pentru ce plingea mirele?
Mesajul postarii este deosebit(ca de obicei).Efortul parintilor si voia
lui Dumnezeu investite intr-un copil
nu intotdeauna sunt tratate cu respectul cuvenit, vinovatiile fiind impartite in mod democratic.