24 February 2013

UN RAZBOI AL EZITARILOR... ( 2 )

Tough Choices
(Tradus Rodica Botan)

http://rodicabotan.blogspot.com/2010/02/miraj-sau-miracol.html (1)


Satana are alte idei (vizavi de decizii) El vrea asa de mult sa ne vada ca ezitam in confidenta noastra ca Dumnezeu poate sa aiba grija de vietile noastre; si asa ca se joaca cu emotiile noastre. Ar vrea sa ne mareasca apetitul pentru placerile acestei lumi, pentru minciunile ce le propaga lumea si pentru logica lumii…si se joaca cu sensibilitatile noastre si inclinatiile noastre pina ce abilitatea noastra de a lua decizii se dizolva intr-o mare de emotii confuze.

Iacov descrie rezultatul acestei confidente falimentate care ezita tot timpul…”caci este un om nehotarit si nestatornic in toate caile sale.” Iacov 1:8. Concluzia lui despre acest fel de crestin este ca are doua fete. Si acest om n-o sa primeasca nimic din ceea ce a cerut. Apoi , va ramine instabil in absolut tot ceea ce face. Viata lui va fi instabila, confuza, inconsistenta si frustrata. Satan , prin faptul ca-i fura spiritul decisiv, il fura in acelasi timp de productivitatea vietii lui…de roada.

Dar Dumnezeu este acela care se misca cu siguranta, cu consistenta, cu continuitate. Toate deciziile Lui sint in armonie cu un scop perfect al voii Lui. El nu-si schimba mintea niciodata. Dumnezeu niciodata nu are momente de indecizie, de confuzie…El niciodata nu se opreste sa faca ce si-a propus pentruca s-a facut noapte, sau El este obosit, sau nu poate sa decida inca. Nu isi uita obiectivele niciodata. Nu este afectat de emotii sau foame de nimic. El cintareste situatiile, le masoara prin Cuvintul Sau, care niciodata, niciodata nu se schimba , si face decizii deliberate bazate pe ceea ce ii onoreaza Cuvintul Sau, binecuvinteaza pe copii Lui si glorifica Numele Lui Cel Sfint. Dumnezeu n-a facut niciodata o decizie gresita…si nu o va face niciodata

No comments: