22 February 2013

AM AVUT UN VIS...

     Azi noapte am avut un vis care m-a tulburat. Acuma nu sint eu visatorul Iosif, si stiu ca si visele se nasc din multimea gindurilor... nu numai trimise special de Dumnezeu la cineva... dar nu ma pot opri sa nu ma gindesc cu ingrijorare la ce o fi insemnind sau ce incearca creierul meu sa rezolve?!
     Am visat ca eram in Romania si dormeam in vechea mea camera de copil - si ca m-am trezit si am stiut ca m-am trezit nu din somn, ci din "ceva"...sau mai bine zis dupa "ceva"- o catastrofa de care nu-mi aminteam si stiam ca s-a intimplat ceva cu mine de care nu aveam cunostinta... Asa ca in somn ma rugam de sora mea sa-mi spuna ce anume s-a intimplat pentru ca simteam si stiam ca "acel ceva" imi produce o tristete si o durere teribila desi nu cunosteam amanuntele...
     Am fost asa de ravasita, ca nu m-am dus nici la lucru...si m-am trezit acuma la ora 10, intr-o dimineata glorioasa si un soare blind si dulce... O lumina placuta intra pe fereastra si din cite stiu toti si toate sint la locul lor. Cind m-am trezit pe la 3 jumate, 4 din vis si m-am simtit asa de obosita si cumplit de ingrijorata, mi-am amintit din nou mottoul acestui an..."ma-ncred in El orice s-ar intimpla"...si repetind aceasta fraza, m-am dus inapoi la culcare.
     Ingrijorarile astea vin peste noi si ziua, si noaptea- fara sa le putem controla. Si ne fac sa ne tremure sufletelul in noi de grijuri. Azi noapte eram ingrijorata de ceva ce nu stiam daca se intimplase si voiam sa stiu amanunte. Nu-mi vine sa cred cit de lucrativ este diavolul sau pur si simplu cit de bogata este imaginatia mea. Nu-i de ajuns ca avem de-a face cu problemele reale care SE INTIMPLA, EXISTA, in viata noastra, dar consumam la timp, si energie, si nervi cu DAR DACA, sau POATE...s-ar  putea intimpla.
     Biblia spune sa aruncam asupra LUI toate ingrijorarile noastre. Asta inseamna ca de cind lumea si pamintul oamenii au avut de-a face cu ingrijorarile si nu este doar un atribut al secolului in care traim. Uite-ma aici ca ma ingrijorez de... ingrijorari... sau ca nu le stiu chiar pe toate si n-as vrea sa-mi lipseasca sau sa-mi scape nici un motiv de ingrijorare...Mai este cineva pe-aci care simte la fel? Care zilnic adauga la povara reala si una imaginara? Cum ar fi sa avem incredere in promisiunile lui Dumnezeu? Mai intii sa le citesc - ca nici promisiunile nu le stiu chiar pe toate... trebuie sa le caut si sa fac o lista. Stiu ca El ne poate da "piine ca in somn"...ca El hraneste pasarile cerului si imbraca crinii de pe cimp cu o maretie mai mare decit a lui Solomon. Stiu ca El pregateste un loc deosebit de frumos, ca acolo unde va fi El sa fim si noi. Stiu ca nu lasa sa ni se clatine piciorul si ca El este ca si umbra noastra pe mina dreapta. Acuma, mai aproape si mai lipita de noi decit umbra, nu stiu ce poate fi?!
     David zice..."unde ma voi duce departe de fata Ta"?...Pai unde? Dumnezeu este prezent ...mai ramine sa fim si noi...
     Uite astea sint gindurile mele din dimineata asta... si m-am decis sa "ma-ncred in El" pe ziua de azi si sa-L las pe El sa rezolve sau sa alunge visele noptii, ca si asa, ce-as putea rezolva singura? "Pacea sa fie cu voi cu toti care sinteti in Christos!"( 1Petru 5:14b)
 

3 comments:

elena marin-alexe said...

Mi se întâmplă şi mie uneori, să am vise care să -mi deruteze întreaga zi. Dumnezeu să ne ocrotească şi visele, AMIN!

Rodica Botan said...

Amin Elena...Chiar ca ma fost derutata...m-a obosit grozav . Ce bine ca El este totdeauna treaz...

Marta said...

Deutronom 5 :10 Si se indura pina la al miielea neam de cei ce Il iubesc ....... Si acesta este un mare motiv sa Il iubim si sa facem voia Lui. Sa nu ni se tulbure inima .....................................