16 February 2013

TAXE PE 2012...

     Ma pregatesc de taxe. Nimic nou sub soare- toti platim taxe, nu-i asa? Adunind la chitante si asezindu-le in gramajoare...in functie de cheltuieli facute pe obiecte si subiecte, mi-a trecut asa un gind prin minte...Dar daca in fiecare an ar trebui sa facem taxele pentru ...cer?
     Dar daca din tot ce ne-a dat Domnul in anul respectiv ar trebui sa dam "sama" ce am facut cu veniturile?
     Dar daca sanatatea, bunastarea, voiosia noastra ar trebui adunata la veniturile anului?
     Dar daca ar trebui sa explicam cheltuielile si sa dam socoteala? Cheltuieli de timp, de bani, de intelepciune?
     Am un coleg care este catolic. Ieri mi-a spus ca el nu foloseste la taxe ceea ce da la biserica sau binefacerile. Mi-a spus franc ca Dumnezeu da insutit inapoi. Am stat muta si n-am zis nimic stiind cu cita sirguinta adun "binefacerile" mele. Nu este primul om care mi-a spus acest lucru. Saptaminile trecute am mai auzit de la altcineva acelasi lucru...deci inca odata. Oare ...imi vorbeste Dumnezeu intr-un fel ..."aparte" despre acest subiect?
     Ma gindesc ca anumite lucruri le punem in taxe exact asa cum credem noi de cuviinta. Dar in fata Domnului, asezat pe tronul Lui de judecata, gramajoarele noastre de chitante o sa arate altfel, pentruca EL STIE exact unde am cheltuit fiecare neuron, fiecare cent, fiecare secunda.
     Imi fac taxele pe anul 2012...ca asa imi cere Guvernul American. Dar mi-e gindul la taxele de viata, taxele finale in fata unui Guvern Etern...si daca n-ar fi Domnul Isus in care ma incred cu tot ce sint si tot ce am...ar trebui sa ma apuc de pe acuma de plins.
     Putem invata din orice...daca vrem sa invatam. Multumim Domnului pentru oportunitati...

2 comments:

Cristina said...

Banii declarati pe donatii nu ii declari ca sa-i primesti inapoi, ca sa ai motiv ca n-o faci ca Domnul iti da insutit. Banii respectivi ii declari pentru ca guvernul sa nu-i taxeze, pentru ca i-a taxat odata cind i-ai cistigat. Nu vad legatura.

Gedeon said...

Referitor la binefaceri, tare ma tem ca Domnul Isus va avea in vedere cit am fi putut face si nu cit am facut.Este scris ca a sti binele si a nu-l face , este pacat.
Apoi , din total va scadea ceea ce " a stiut dreapta de stinga", adica platile facute cu file cec ori anuntate cu goarna. Asta ca sa se stie cine este la "coltul strazii", sa se vada, ma gindesc ca in aceste situatii plata se ia aici pe pamint.