24 February 2013

DUSMANII DECIZIILOR DUMNEZEIESTI ( 3 )

din "Tough Choices"
de Russell Kelfer
(tradus Rodica Botan)
http://rodicabotan.blogspot.com/2010/02/miraj-sau-miracol.html  ( 1 )
http://rodicabotan.blogspot.com/2010/03/un-razboi-al-ezitarilor.html ( 2 )

Dumnezeu ne-a dat fiecaruia dintre noi un “Facator de Decizii” personal, interpretul perfect al voii Lui, care este Duhul Sfint. Asa ca, eliberati de sclavia poftelor si a emotiilor, sintem totdeauna liberi sa alegem sa-I facem voia Lui si astfel ii dam Lui libertatea sa-si faca voia in noi. Noi alegem, dar El implineste. Numai Duhul Sfint poate face voia Lui Dumnezeu. Asta este o viata controlata de credincios .

Satana bineinteles ca uraste acest lucru, asa ca a creeat un baraj ingenios de dusmani care sa nu ne lase sa facem o alegere potrivita cu privire la controlul vietii noastre. Aceste bariere create de el sint: impulsivitatea, minia, gelozia, lacomia, adulterul, si betia…sa enumar doar citeva. Sint doar citeva din buruienile lui satan plantate in gradina controlului Lui Dumnezeu . Acestea tintesc sa ne fure controlul vointei noastre lovind in partea emotiva, stirnindu-ne poftele, pina cind slabanogiti , pierdem controlul si facem tot felul de alegeri gresite. Cind alegem altceva in afara Lui Dumnezeu sa ne controleze viata, acel control ce il dadudem lui Dumnezeu este acum in mina dumnezeilor emotiilor si al patimilor de tot felul, dumnezeii acestei lumi.Povestea spusa de satan Evei din Geneza 3 si Domnului Isus in Matei 4, a fost ca ei pot sa traiasca independent de Dumnezeu, ca ei pot sa hotarasca singuri, sa fie ei insisi dumnezeul lor, sa isi stabileasca singuri ce standarde vor, si sa lase circumstantele sa le dicteze deciziile. Dar asta este doar marea lui minciuna.

Ori Dumnezeu ne controleaza viata prin decizia pe care o faci sa-I dai voie sa o controleze, ori satana iti controleaza viata cind tu alegi sa-i asculti sfaturile de buna voie sau din nebagare de seama. Tu si cu mine, am fost creati de Dumnezeu sa fim condusi de un spirit. Alegerea noastra nu este DACA sa fim condusi de un spirit ci CARE spirit il vom alege ca sa ne conduca.

Asa ca , viata de credincios este bazata pe decizii, un proces de a face in mod deliberat alegeri potrivite fara sa fim influentati de satana nici prin pofte si nici prin emotii.

No comments: