22 April 2013

PACEA CARE "INTRECE" ORICE INTELEGERE...



     Vineri seara am avut o experienta noua, diferita. Sint multe lucruri pe care le-am experimentat in viata mea dar…”drive by shooting” ( impuscaturi dintr-o masina care trece pe strada) n-am avut pina acuma. Stiam ca nu locuiesc intre cei mai buni vecini posibili…dar parca asta m-a pus in mijlocul unui razboi – si nici nu stiu macar motivul razboiului- sau…care sint inamicii.
    Azi dimineata am aflat din ziarul cotidian ca unul dintre cei doi care au fost impuscati ( cel de 21 de ani) a murit in spital. Celalalt, un baiat de 19 ani pe care l-am vazut in mijlocul drumului si prin stomacul caruia a trecut glontul, inca traieste. Amindoi tinerii astia fac parte din doua ganguri diferite. Si gangurile astea se lupta intre ele – nu pricep eu de ce. Amindoi cred sint latino- de origine spaniola (mexicani). Ce-or fi avind oare de impartit …un taco?
     Am intrebat niste colegi la lucru - care este motivul acestui razboi…Au zis ca nu exista un motiv real decit ca toti vor sa arate “macho”…cit sint ei de barbati. Din gangurile astea din care apartin cei doi tipi impuscati vineri pe strada mea fac parte si fete, femei tinere…Ce nebunie curata!!! Pe vremea mea fetele invatau sa brodeze si sa faca cipca…sa coase cruciulite si sa faca taitei de casa…si mai stiu eu ce compoturi si dulceturi…sau alte prajituri si cozonaci…Pina si un macrameu si-ar merita oboseala – cu toate ca nu ii vad eu trebuinta- dar tot mai bine sa indrugi la ata decit sa umblii pe strazi sa cauti victime sa el impusti…
    Ieri dimineata cind m-am dus sa-mi iau masina din garaj, i-am vazut prin gard pe faimosii mei vecini cum adunau mesele de la chindia de simbata dupa amiaza. I-am intrebat daca sint ok si mi-a raspuns tinara sotie zimbind cu doua gropite in obraji fixate cu doua surubele ca toate sint ok, dar ca se vor muta- imediat- ca ea are 3 copiii si vrea sa-i protejeze. Din veselia cu care vorbea n-ai fi crezut ca nici cu 24 de ore inainte se zbiera din ograda lor ca din fundul iadului…si vreo 20 de copii inspaimintati fugeau care incotro cautind un adapost…
     Am citit ca majoritatea tinerilor care adera la gangurile astea sint in cautarea unei familii…in cautarea unei partasii. Parintii sint ori prea preocupati cu altceva ori dezinteresati – si copiii se aciuiesc pe linga cineva care ii face sa se simta ca sint doriti si ca apartin si ei de cineva…Noi oamenii avem nevoie de partasie. Toata tehnologia asta a distrus in mare relatiile umane. Facebook nu este o relatie si e-mailul nu este o relatie si nici telefonul nu este o relatie…Oamenii au nevoie de adevarate relatii. Nu este bine si nici sanatos sa traim izolati. Teoretic este foarte simplu…nu-i asa? Practic …a devenit din ce in ce mai greu sa pastrezi relatii de familie sau prietenesti sau orice alte relatii. Satana are grija sa distruga tot suportul pe care Dumnezeu l-a lasat in jurul omului…De aceea familia in primul rind este atacata cu toata forta. Acolo unde funia este impletita in trei: cei doi plus Dumnezeu- cel rau nu poate sa faca mare lucru; dar acolo unde oamenii se imprastie- diavolul nu mai are mult de lucrat…ca ne judecam noi si ne distrugem noi intre noi fara ajutorul lui.
     Un lucru mi se pare curios…Au trecut doua nopti de la incidentul asta - si noptile astea doua am dormit mai bine decit inainte. Pare ca imi prieste situatia. Ori…ma conformez celor scrise mai jos…

"Dumnezeu mi-a dat pacea care intrece orice intelegere ... nu pacea care da orice intelegere!"

"Moartea nu este un capat de drum ci doar o cotitura a drumului... Drumul continua dincolo de aceasta cotitura si Dumnezeu ne-a spus deja ce ne asteapta."


Greg Laurie

1 comment:

Marta said...

Aceasta e adevarata Pace.,care intrece ori ce intelegere si care e data de partasia cu Isus. Fi binecuvintata. Sti ceva despre ADama ?