23 April 2013

CIND FAPTELE VORBESC...

Ceea ce facem, vorbeste mai tare decat ceea ce spunem !

Un comerciant de articole de papetarie a încercat sa-l convinga un director al unei companii dintr-un anume oras, sa comande si sa cumpere, cincisute de pixuri cu pasta. Cand comerciantul a crezut ca a reusit sa-l convinga pe noul cumparator sa faca aceasta investitie si a început sa scrie comanda în facturier, directorul companiei l-a oprit deodata, zicîndu-i: „ Opreste-te; nu mai scrie nimic, pentru ca renunt la comanda !

Surprins de aceasta schimbare neasteptata, comerciantul a parasit biroul directorului foarte manios.

Mai tarziu seful comerciantului întalnindu-l pe acest director l-a întrebat : de ce ai anulat comanda pentru cele cincisute de pixuri cu pasta, recomandate de angajatul meu ? Mai întrebi de ce; i-a raspuns directorul. Angajatul tau a discutat cu mine o jumatate de ora aratandu-mi toate beneficiile pe care le pot avea folosind aceste pixuri. spunându-mi ca folosind aceste pixuri pot sa-mi cresc chiar si profitul companiei, iar toti cei ce îi vor vedea pe angajatii companiei mele folosindu-le, îi vor invidia.

Cand însa angajatul tau a început sa scrie factura, am observat ca el folosea un pix cu cerneala produs de o alta firma. Pentru ca el nu folosea produsele pe care încerca sa mi le vînda, am anulat comanda !

Nu este nimic mai dezamagitor în viata, decît a spune un lucru si a face cu totul altceva. Este adevarata declaratia : „Ceea ce facem, vorbeste mai tare decat ceea ce spunem !” Oamenii de astazi sunt obositi de atatea reclame care nu sunt conforme cu realitatea. De aceia sa luam bine seama ca nu cumva prin viata noastra spirituala, sa-i înselam pe cei care ne urmaresc, spunand una si înfaptuind cu totul altceva.

1 comment:

Anonymous said...

Excelenta pilda!
Din pacate, multi oameni spun una si fac cu totul altceva... De aceea, am invatat sa cred mai mult in CUM traiesc oamenii, decat sa le ascult vorbele de lauda, la adresa proprie...
Mai bine sa nu spui nimic... ci sa faci, pur si simplu. Si - de preferat! - sa incercam sa facem lucruri bune si frumoase...