19 April 2013

SARACII BOGATI...?!

Din "Crazy love"
De Franchis Chan
Tradus Rodica Botan

Ronnie, un baiat orb care locuieste in Estul Ugandei, este deosebit - nu din pricina situatiei lui sau pentru faptul ca este orb, dar este deosebit pentruca il iubeste pe Domnul Isus. Daca te-ai intilni cu el, unul din primele lucruri pe care le-ai auzi de la el este …”Il iubesc pe Domnul Isus atit de mult , si ii cint si il slavesc in fiecare zi.”

Una din prietenele cele mai apropiate ale lui Ronnie este o fetita oarba.. Ceea ce te surprinde despre acestia doi nu este faptul ca sint handicapati sau ca sint saraci…ci faptul ca sint perfect multumiti si ...este evident ca sint indragostiti de Domnul Isus. Ei poseda foarte putin din ceea ce conteaza atit de mult in societatea noastra. Ei au venit la Dumnezeu in clipele lor de nevoi si ceea ce au primit de la El este adevarata bucurie.

Pentruca noi nu trebuie sa depindem de Dumnezeu pentru mincare, sau bani ca sa ne cumparam mincare pentru prinzul urmator, noi nu stim cum este sa fii in nevoie. De fapt , in general credem despre noi ca sintem foarte capabili si independenti. Si chiar daca nu sintem bogati…o ducem destul de bine.

Daca 100 de oameni ar reprezenta populatia lumii, 53 dintre acestia ar trai din mai putin de 2 dolari pe zi. Iti dai seama ca daca tu faci 4000 de dolari pe luna in mod automat faci de 100 de ori mai mult decit orice persoana obisnuita ce locuieste pe planeta asta?

Ceea ce este si mai deplasat este ca avem atit de mult in comparatie cu restul lumii si totusi nu ne credem bogati. Si ca se intimpla deseori ca ne simtim saraci sau spunem despre noi ca sintem falimentati . Si nu sintem nici unul din aceste lucruri. Sintem bogati…mizerabil de bogati.

Robert Murray M’Cheyne era un pastor scotian care a murit la virsta de 29 de ani. Chiar daca a trait in prima parte a secolului al nouasprezecelea, cuvintele lui sint grozav de potrivite pentru zilele noastre:

"Sint tare ingrijorat de cei bogati, dar mult mai ingrijorat sint de voi, ceilalti. Nu stiu ce o sa spuna Christos in ziua aceea mareata…mi-e teama ca sint multi dintre cei care ma auziti despre care stiu precis ca ei nu sint crestini, pentru simplu fapt ca nu le place sa faca darnicii. Sa dai fara zgircenie si din toata inima, nu cu parere de rau…inseamna ca trebuie sa ai in tine o inima noua; ca o inima veche mai degraba isi da singele din vine decit banii din buzunar. Oh, prietenii mei…bucurati-va de banii care ii aveti; faceti cit puteti de mult tot ce va place cu ei…si bucurati-va de ei la repezeala, ca va spun…vine vremea cind pentru o eternitate intreaga o sa fiti doar niste cersetori.”

Realitatea este aceasta;  recunoastem sau nu bogatia noastra, fiind mai bogat are dezavantaje spirituale.Cum a spus si William Wilberforce odata…”Prosperitatea impietreste inima.”

Cind a vorbit cu o persoana bogata care dorea sa ajunga in cer (si descrierea asta este parca buna pentru noi toti), Isus a spus: …”Iti mai lipseste un lucru: vinde tot ce ai, imparte la saraci, si vei avea o comoara in ceruri. Apoi, vino si urmeaza-Ma.” Cind a auzit el aceste cuvinte, s-a intristat de tot; caci era foarte bogat. Isus a vazut ca s-a intristat de tot, si a zis:”Cit de anevoie vor intra in Imparatia lui Dumnezeu cei ce au avutii.” Luca 18:22-24. El spune ca este tot atit de greu pentru un bogat sa intre in Imparatia Sa cit este de greu pentru o camila sa treaca prin urechile acului. Dar tot Domnul Isus ofera citeva cuvinte incurajatoare…”Ceea ce la om este cu neputinta, la Dumnezeu este cu putinta.” (v 27)

In capitolul urmator, cind Domnul Isus a intrat in Ierihon vedem exact cum ceea ce este imposibil la oameni devine posibil la Dumnezeu. Acolo, bogatul colector de taxe, Zacheu, da jumatate din avutia lui saracilor si plateste impatrit tuturor acelora pe care i-a napastuit. Si Isus declara…”Astazi a intrat mintuirea in casa ta” Luca 19:9

In aceea zi s-a intimplat imposibilul- un bogat a primit salvarea.

No comments: