03 April 2013

MESTECIND IN CAFEA...


     Am pus doua lingurite de miere in cafea…si mestec…si n-am rabdare sa se topeasca mierea. Sint la birou la lucru si am tot timpul din lume sa mestec in cafea - ca nu ma deranjeaza nimeni si ma si plateste compania…dar ma irita faptul ca nu se topeste instantaneu. Deschid computerul si dau sa log in. Ia si asta prea mult timp…dau la clickuri pina ametesc computerul si bineinteles atunci merge si mai incet. N-am rabdare…nu mai am rabdare. Unde mi-e rabdarea?
     Cind conduc si sint la stop sint prima care porneste din loc. Astept cu infrigurare secunda…si ma simt victorioasa daca am apasat pe acceleratie cu o miime de secunda inaintea celorlalte masini …Maninc in graba…as putea zice ca uneori nu ajung sa gust si sa savurez mincarea ce o maninc- mai mult o inghit …numai sarpele isi inghite asa mincarea si lasa ca stomacul sa digere in timp ce el doarme. Problema e ca nici nu dorm suficient sau…cind ma duc la culcare as avea pretentia ca de cum capul atinge perina sa incep sa sforai. Sa nu cumva sa irosesc vreo secunda , undeva, gindindu-ma sau meditind fara rost…sau asa am inceput sa concep viata din fuga asta nesfirsita si alergarea de care vorbeste Solomon atit de clar…”goana dupa vint”.
     Oare pentru asta a fost facut omul? Pentru asta a investit Dumnezeu atita intelepciune si a dat fiintei umane capacitati si abilitati si talente si daruri ? Viata are atitea fatete care se cer descoperite de fiecare din noi…si prin toti senzorii si posibilitatile pe care le avem il descoperim pe Dumnezeu prin puterea Lui de a crea, prin minunatiile care le-a pus la dispozitia noastra…in afara noastra sau inauntrul nostru.
    Mincarea pe care o mincam este deosebita…culori, miros, gusturi, textura…toate diferite si cu capacitatea sa ne trezeasca curiozitatea si sa ne faca placere. Dar daca n-avem rabdare sa gustam? Daca inhalam mincarea ca si sarpele? Stomacul va digera dar n-are capacitatea sa miroase, sa guste, sa simta…sa aiba placere si bucurie . Cita risipa – nu-i oare pacat?
     Cind trecem pe linga un rond de flori, pe linga o pajiste verde, pe linga un spin inflorit…si nu-i dam timp ochiului sa isi soarba placerea si incintarea la vederea acestor lucruri frumoase, nu risipim oare din darurile si binecuvintarile Lui Dumnezeu? Ma pling mereu ca nu am timp…dar m-am gindit adineuri la David, citi Psalmi a scris si ce a scris in Psalmi…cite meditatii. Omul asta a trait fugarit de Saul jumatate din viata lui, ascunzindu-se si batindu-se si zbatindu-se…si totusi a gasit timp sa mediteze la tot ce a creat Dumnezeu si sa-I aduca slava pentru toate lucrurile. Ce scuza am eu?
     Ok…ca inceput, am mestecat alene in cafea…e numai potrivit de dulce. Mirosul de cafea proaspata este incintator…temperatura potrivita…si cerul gurii se lafaie cu aroma cafelei…nasul freamata si el incintat de miros…in timp ce cofeina isi face si ea treaba ei…S-a meritat sa mestec in cafea incet si pe indelete…se merita sa-mi fac timp sa observ toate binecuvintarile ce le am de-alungul zilei si sa multumesc Celui ce mi le da zilnic…din abundenta.

No comments: