19 April 2013

IA-O MAI INCET...PRIETENE!!!

Arch Hart , un autor de carti si conferentiar foarte popular, ne povestea de o saptamina din viata lui in care presiunea vietii aglomerate l-a consumat aproape complect. Stresul din viata lui atinsese inaltimi noi.

Indreptindu-se spre casa intr-o seara dupa un lung meeting, Arch s-a decis sa trateze familia lui cu un guart de inghetata . Era deja dupa ora 11 seara cind a intrat intr-un magazin alimentar. Si simtea ca nu mai are rabdare… si toleranta lui era aproape inexistenta.

Dupa ce alese inghetata, s-e grabi catre linia express (9 lucruri sau mai putin). Apoi s-a gindit…”Asta-i de-a dreptul nebunie, ce fac eu. Trebuie sa ma straduiesc sa incetinesc ritmul.” Asa ca in loc sa se aseze la linia de express care mergea repede, s-a asezat in linia de la registrul urmator.

Si acolo, in mina cu un singur lucru de cumparat si cu trei oameni cu cosurile revarsindu-se de cumparaturi in fata lui, statea neclintit incercindu-si si controlindu-si rabdarea.

Doamna de la linia express s-a uitat la el cu uimire si curiozitate si i-a spus…”te pot ajuta in linia express!!!” Dar D-nul Hart a scuturat din cap ca nu. Era determinat sa reduca viteza…

Doamna cu cosul plin din fata lui arata terminata de oboseala. Ochii li s-au intilnit si el o intreba cu sinceritate,”Cum te simti?” Au inceput sa vorbeasca …si inainte de a pleca din magazin ea s-a intors si cu lacrimi in ochi i-a marturisit…”Multumesc ca ai stat de vorba cu mine. Viata mea este pe cale de a se destrama; incerc din greu sa-mi tin familia impreuna, dar sint tare obosita. Si ma simt si singura. N-ai sa sti niciodata cit am apreciat faptul ca in seara asta te-ai uitat in ochii mei si mi-ai vorbit”…si cu asta se intoarse si disparu din magazin.

Arch ramase inmarmurit si parca dojenit, dar in acelasi timp si foarte multumit ca Dumnezeu l-a invatat o lectie atit de valoroasa.
………………
Dar tu? Esti cumva stresat? Prietene…incetineste ritmul…Traim intr-o lume in care multi oameni sufera. Nu lasa ca aglomeratia din viata ta sa te fure de prilejul de a fi o binecuvintare pentru altii…Nu-i asa ca-i simplu?

No comments: