12 April 2013

ASTA AM FOST ATUNCI...ACUMA INSA...

din "Discovering your Identity"

de Bill Jones & Terry Powell
Tradus Rodica Botan

Incapatinat, cu inima rece, spurcat la gura… doar citeva expresii care l-ar descrie pe vremea cind era tinar. Absolut impotrivitor unei relatii cu Isus Christos - si lucra pe un vapor care transporta sclavi intre Africa si Anglia.

Asta bineinteles… inainte de a deveni pastor si a se lupta cu dintii ca sa opreasca sclavia. Si bineinteles inainte de a fi scris imnul cel mai iubit al credinciosilor din toate vremurile… "Amazing Grace". Asta era inainte de a fi fost supranatural transformat. Acesta a fost John Newton.

……………………..

N-a reusit sa termine nici echivalentul unei scoli elementare. Orice credincios care l-a intilnit in acea perioada avea sobra realizare a adincimii intunecimii in care se afla acest suflet. Aliterat din punct de vedere biblic, a inceput sa viziteze o biserica in tinerete doar ca sa-i faca hatirul unui unchi al sau pentru care lucra - intr-un magazin de pantofi. Invatatorul de la scoala duminicala, impovarat de insensibilitatea spirituala a acestui tinar, a vizitat magazinul si a impartasit Scriptura cu acest tinar. Asta a fost inainte ca acest tinar sa inceapa o misiune cu tinerii si copiii pierduti din Chicago. Asta inainte ca mii si mii sa vina la Christos ca rezultat al predicilor lui. Asta bineinteles inainte ca sa formeze un institut pentru studiul Bibliei… institut ce ii poarta numele. Asta inainte de a fi fost schimbat atit de dramatic… Acesta a fost Dwight L. Moody.

…………………….

Religios pina la singe, dar total impotrivitor invataturilor crestine. A crezut ca-i un lucru monstruos faptul ca Isus S-a proclamat a fi Mesia. Studiile lui si titlurile primite erau obiectivul increderii lui, erau ceea ce ii dadea certitudinea ca este pe drumul bun ce merge catre cer. Ca sa-si arate impotrivirea fata de cei care credeau in Christos, in mod agresiv a urmarit arestarea si punerea in inchisoare a urmasilor acestuia. Asta a fost insa inainte de a fi oprit din calatoria lui prin lumea antica si trimis sa-L proclame pe Isus Christos ca singura cale de salvare. Asta inainte de a scrie scrisori cu instructiuni si incurajari care acum formeaza o mare parte din Noul Testament. Asta a fost inainte de schimbarea lui la 180 de grade. Acesta este Apostolul Pavel.

……………………

"Adevarul regenerarii poate sa stearga spectrul trecutului. Pacatele ne-au fost iertate, si acum avem capacitati nemaipomenite sa crestem si sa ne transformam pentru ca acum sintem oameni care avem Duhul Lui Dumnezeu viu si lucrator in noi. Da, pacatuind o sa experimentam spiritul distrugator al pacatului si apoi vom suferi disciplina Tatalui, dar pacatul nu poate schimba Adevarul… a ceea ce sintem noi in Christos." Robert McGee

No comments: