04 April 2013

Teoria Ca Teoria... Dar Practica....(din 2008 dar situatia este aceeasi)

Intr-un restaurant local, chelnerul avea o cravata pe care scria “Obama 08”…si m-am trezind rizind in timp ce el ne explica preferintele lui politice…imaginati-va ce coincidenta, ca mie doar ce mi s-a nascut un experiment nou in minte!!!

Cind mi-a venit nota de plata, am decis sa nu-i dau chelnerului nici un bacsis si i-am explicat ca eu explorez conceptul de redestribuire a bunurilor materiale , de la cei mai instariti, catre cei mai nevoiasi, conform ideilor socialiste ale lui Obama.

Ca lovit de ceva tare drept in moalele capului, bietul de el, statea in fata mea confuz, in timp ce eu continuam sa-i explic ca, am sa redistribui bacsisul pe care intentionam sa i-l dau lui, cersetorului de la usa restaurantului care mi se parea mie ca are mai multa nevoie de bacsisul meu decit il avea el. Minios si rosu la fata, chelnerul disparu din fata mea.

M-am dus afara si i-am intins cersetorului cei 10 dolari si i-am spus sa multumeasca chelnerului din restaurant pentruca chelnerul de fapt a muncit pentru banii aia. Cersetorul a luat banii si a plecat multumit.

La sfirsitul acelei zile in care, am studiat experimentind acest fenomen nestiintific de redistribuire a bunurilor materiale, am realizat ca cersetorul a fost multumitor pentru banii pentru care n-a muncit, pe cind chelnerul , care a muncit pentru bani a fost minios desi eu am respectat convingerile lui politice cind am dat banii lui cersetorului care... avea mai mare nevoie de acei bani decit el. (...ce proces obositor este si redistribuirea bunurilor materiale...)

Dupa cum vedeti redistribuirea bunurilor materiale este un concept foarte usor de inteles in teorie…dar greu de suportat cind se aplica practic!!! Mai avem vreun suporter pe-aici, sa practicam socialismul ?

No comments: