18 April 2013

DE-ALE LUI SOCRATE...

Traind bine si frumos si drept este unul si acelasi lucru.
"Living well and beautifully and justly are all one thing."
– Socrates
…………………..
Despre Socrate

Pe filozoful antic grec Socrate, il cunoastem din scrierile studentului lui, Plato. Socrate s-a nascut in 470 BC. Dupa serviciul militar facut in Razboiul Peloponezian, a studiat stiinta si filozofia. El isi invata elevii punindu-le o serie de intrebari cu intentia sa-i faca sa gindeasca si regindeasca ceea ce cred, sa puna la proba daca ceea ce gindesc este bazat pe logica lor sau provenit "din auzite". Aceasta metoda se numeste "metoda Socratica". Socrate a fost executat in 399 B.C. pentru lipsa de respect pentru religie, pentruca el chestiona totul…chiar si pe zei.

About Socrates

The ancient Greek philosopher Socrates is known to us through the writings of his student Plato. Socrates was born in 470 B.C. After serving in the Peloponnesian War, he studied science and philosophy. He taught by asking a series of questions intended to make the student rethink his beliefs, to test whether they are based on reason or hearsay. This is known as the Socratic method. He was executed in 399 B.C. for impiety because he questioned everything, even the gods.

4 comments:

Anonymous said...

Superb blogul! Felicitari! Chiar am de gand sa mai trec pe aici.Am ramas placut impresionata..eu fiind o incepatoare in cele ale "bloguitului":))

Anonymous said...

Imi place foarte mult ce scrie la sfarsit.Imi plac oamenii credinciosi,imi inspira incredere!

Rodica Botan said...

alicraiovan...bine ai venit pe blogul meu...Trebuie sa-ti spun ca este un blog de bunicuta...si ca ma simt onorata ca cineva de virsta nepotilor mei gaseste blogul meu interesant. Te mai astept!!!

Anonymous said...

In privinta mea intelepciunea a depasit culmile interesului de fiecare data si deci incerc sa invat cate ceva de la fiecare om care imi este scos in cale.
Zile frumoase!