14 April 2013

INSULA PACII...

De Ileana, Printesa a Romaniei
(gasita in Cartea –“The Third Book of Words to Live By”. Edited by William Nichols, -1967)
Tradus Rodica Botan
………..
“Omul intelept, se uita in inima lui sa gaseasca pacea eterna”. - spune o vorba din batrini...

O insula de pace si liniste este tare dorita, atit din punct de vedere material cit si spiritual, in aceasta lume schimbatoare si obositoare.

Tare putini dintre noi gasim acest paradis – sau avem idee cum sa incepem sa cautam dupa el… Unii dintre noi am calatorit in jurul lumii; altii am urcat pe piscurile inalte ale muntilor, sau am navigat pe marile singuratice. Sintem impartiti in doua categorii de oameni: cei care incearca sa scape de ceva, si cei care alearga sa gaseasca ceva.

Va fi dificil pentru multi dintre noi sa definim ce inseamna acel ceva. Oricum insa, sa alergam de sau dupa ceva nu este suficient. Sa alergi intr-una este un efort fara rost, pentruca nu ne putem lasa pe noi insine in urma si nici nu putem sa scapam de persistenta chemare a Lui Dumnezeu. Asa cum spune David…

“Unde ma voi duce departe de Duhul Tau, si unde voi fugi departe de Fata Ta? Daca ma voi sui in cer, Tu esti acolo; daca ma voi culca in locuinta mortilor, iata-Te si acolo; daca voi lua aripile zorilor, si ma voi duce sa locuiesc la marginea marii, si acolo mina Ta ma va calauzi si dreapta Ta ma va apuca…”

N-am nici o indoiala ca lipsa noastra de pace este datorata foamei de Dumnezeu pe care nu o recunoastem, si care nu poate fi potolita. Cautarile spirituale sint inlocuite adesea de aventuri deosebite; orizonturi departate lumineaza sa gaseasca ce este pina la urma in propriile noastre suflete – Dumnezeu.

2 comments:

Tasha said...

Pace si bucurie si tie draga Rodica! te citim cu drag...

Rodica Botan said...

tasha...si eu am citit despre aventurile tale prin Europa...si mincarile alese si plimbarile prin orasul copiilor...O vacanta minunata iti doresc...