11 April 2013

ORICE AR SPUNE...NU NE PUTEM SUPARA PE EI!!!

-Conduceam masina cu cei trei copii ai mei intr-o seara calda de vara , cind o femeie intr-o masina decapotabila s-a ridicat in sus si ne-a facut cu mina. N-avea absolut nimic pe ea. Am ramas socata de o asemenea aparitie si pe cind imi reveneam si ma grabeam sa dispar de la locul cu pricina, aud pe fetita mea din banca din spate comentind…" Mamy…ai vazut ca femeia aia nu avea seat belt?

-In prima zi de scoala, un elev din clasa intiia i-a inminat invatatoarei lui un bilet de la mamica lui. Biletul spunea…"Opiniile pe care le vei auzi de la acest copil, nu sint in mod necesar si cele ale parintilor lui".

-Ca politist, imi scriam raportul de rutina pentru un act de vandalism la o scoala elementara. Am fost intrerupt de o fetita de vreo sase anisori. Uitindu-se in sus si in jos la uniforma mea …ma intreba…"Esti politist?". "Da", am raspuns eu si am continuat sa-mi scriu raportul. "Mamica mea mi-a spus ca daca vreodata am nevoie de ajutor, sa il cer de la un politist. Este adevarat?..."Sigur, e adevarat" am asigurat-o eu. "Pai…atunci…" zise ea in timp ce isi intinse piciorul drept catre mine…" Poti te rog sa-mi legi siretul?"

-O fetita terminase prima ei saptamina de scoala. "imi pierd numai timpul degeaba" ii zise ea mamei ei. "Nu pot sa citesc, nu stiu sa scriu, si aia nu ma lasa nici sa vorbesc…"

-Un baietel deschise Biblia mare a familiei. Era asa de fascinat in timp ce frunzarea prin vechile ei pagini. Deodata , ceva cazu din Biblie. Ridica obiectul de jos si se uita lung la el…Ce gasise era o frunza veche care fusese presata intre foile Bibliei. Baietelul o chema pe mama lui…"Mami …uite ce am gasit…" Si ce anume ai gasit?" intreba mama lui…"Cred ca este imbracamintea lui Adam"…raspunse el gindit…

-O femeie incerca din greu sa scoata ketchup dintr-o sticla. In acest timp, suna telefonul si ea o trimite pe fetita ei de 4 ani sa raspunda. Fetita raspunde la telefon…" Mamica mea nu poate sa vina …are probleme cu…sticla"...

3 comments:

elena marin-alexe said...

Ei...copii au sarmul lor si in inocenta care-i caracterizeaza sunt socanti uneori....

adriana said...

(...)PE GANDURI ...sunt spatii virtuale care au in spatele lor oameni carora le pasa de semenii lor...din cand in cand, mai intru sa vad ce se intampla si pe al ei, cu unii dintre ei m-am intalnit, pe altii sunt nerabdatoare sa ii cunosc...pe langa premiul virtual le ofer in dar si o anecdota(...)

Rodica Botan said...

Inocenta cu care descopera lumea...omtrebarile car ele pun...Mi-e asa de dor citeodata de cum erau fetele mele cind erau mici si se uitau cu ochi intrebatori la orice lucru nou...apoi a venit adolescenta cind le-au stiut...sau au crezut ca le stiu pe toate. Abia acuma incep din nou sa isi revina si sa intrebe din nou, de data asta cu respect pentru virsta si experienta...