24 April 2013

CE PROMITE EL... LE TINE!!!

N-aduce anul ce-aduce ceasul…Si traiesti un timp indelungat , plictisit parca de viata si de monotonia fiecarei zile, de rutina , de tot ce-i vechi…chiar obositor de vechi adesea. Si dintr-o data vine clipa…clipa care schimba totul.

Te poti uita la clipa respectiva ca la sfirsitul unei ere. Poti sa plingi si sa te vaieti dupa ceea ce ai pierdut. Cind ai terminat de jelit esti inca dezolat, dezorientat, golit de orice energie…o epava…

Sau…poti considera clipa respectiva ca un inceput nou, in care poti investi din nou, poti sa construiesti ceva cu o structura mai sanatoasa, poti sa faci noi prioritati, noi vise…Si toata energia va fi folosita in mod pozitiv…

Asta-i o alegere personala. In fata unei crize, unei pierderi, unui esec…iti ramine totusi ceva de facut…si ce ai de facut este sa iei o atitudine si o decizie de viitor.

Copii mei au de luat o astfel de decizie, si bineinteles ca ceea ce ii afecteaza pe ei…ma atinge si pe mine. Si in dorinta sa ramin pozitiva si sa le fiu de ajutor, ma gindesc la multe lucruri…si le intorc pe toate partile.

Azi dimineata ma gindeam la poporul evreu ...cind au fost scosi de Moise din Egipt si au ajuns la Marea Rosie. Dumnezeu le-a aratat directia intr-acolo. Si daca ne luam directiile in viata de la El…chiar daca se pare ca sintem prinsi intre doua imposibilitati, si atunci trebuie sa ne mentinem calmul. Dumnezeu ne-a trimis acolo, si El are o solutie. Acuma mi-am imaginat poporul evreu uitindu-se la Moise si zgribulind de frig si frica pe marginea Marii Rosii. Ca sa se despice marea in doua, Dumnezeu o fi adus vinturile si curentele de ape de pe unde le tine si le-a trimis pe toate acolo…O fi batut un vint cred eu…poate o fi fost greu sa te tii pe picioare. Daca ai fi fost acolo ai fi simtit acel turmoil al naturii…pe mine m-ar fi trecut toti fiorii.

Apoi apa s-a despicat si poporul a trebuit sa treaca…Imaginati-va ca pe fundul marii sint tot felul de lucruri…animale…ciudatenii. Apoi ca la un acvariu natural, in zidurile de apa dintr-o parte si alta, pesti uriasi si-or fi scos nasurile afara…vreun rechin cu ochi rosii s-a fi uitat la evrei ca la o masa copioasa…Nu cred ca a fost usor sa treci prin Marea Rosie…asa cum nu este usor sa treci printr-o criza de orice fel…si este inspaimintator necunoscutul ...

Dar El ne-a promis ca ne trece…prin Valea Umbrelor si prin Marea Rosie, si ne trece Iordanul si indiferent cit este de inspaimintatoare calatoria…daca El ne trimite, daca El ne conduce si daca El ne insoteste…bata vintul cit o bate, ridica-se valurile cit de inalt…pe noi nu ne vor atinge. Asa ca…curaj tuturor care treceti prin situatii…promisiunile Domnului sint pentru noi toti…si ele nu se sfirsesc. "Ce promite El… le tine…crede, crede, ne-ncetat"
(10/03/09)

12 comments:

DoarATAT said...

Daaaaaa... woaw ce femeie de rahat esti cam apari , mereu de unde tot scoti astea articole? adevarul ca acolo este satana cu acele lucrarii false mintal.........

fraerii & cacatoi cu hirtiuta dupa eii in buzunar...

Rodica Botan said...

Doar ATIT...am citit de citeva ori rindurile pe care le-ai scris pe blogul meu. Multe lucruri mi-au trecut prin minte citindu-le.

Primul impuls a fost unul de ...gospodina. Sa sterg imediat si sa curat. Apoi m-am dus sa vad cine este autorul. Cu asta am rezolvat mai multe lucruri; nu numai ca am aflat cine scrie, dar am aflat si cine este aceea persoana (din propria-ti descriere)...asta m-a ajutat sa inteleg si motivul acestei izbucniri pasionate.

Dumneata esti ateu...Nu inteleg insa de ce te declari si anticrist si am mai vazut si pe satana pe ecranul computerului pe care lucrezi. Din cite stiam eu, ateii nu cred in nimic...Daca nu crezi in nimic...anticrist nu exista pentruca n-a existat nici Christos si nu exista nici Dumnezeu. Nu ti se pare logic?

Deci m-ai lasat un pic confuza. Poate iti mai faci odata socotelile si decizi daca sau nu esti ateu? Nu poti sa fi scamator si sa nu stii face scamatorii, muzicant si sa fi afon, sa nu sti sa cinti, intelegi? Nu poti fi deci nici ateu daca nu crezi in fiinte ceresti, duhuri, spirit, suflet...

Ok...Daca te consideri anticrist si te delectezi cu pozele lui michiduta...poate esti satanist. Dar daca ai fi satanist...nu i-ai nega existenta...ca doar ai zis ca esti ateu si deci nu crezi in nimic...Trebuie sa te hotaresti acuma ce esti...ca banuiesc cit ti-este de greu sa nu ai o identitate stabila...
................
Acuma aflind cine esti si de unde vii, ma pot adresa si comentariului care mi l-ai lasat.
N-am sa-l sterg pentruca e valoros. N-am stii niciodata cit este intunericul de intunecat daca n-am cunoaste lumina.De fapt intunericul nici nu exista ...stiai asta? Intunericul este un fel de ateu...este un fel de ...nimic...este doar lipsa luminii. Binele nu l-am stii daca nu am cunoscut raul. Si frumosul n-ar fi atit de minunat daca n-am fi vazut cum arata uritul...

Dumneata nu ai de unde sa ma cunosti; totusi ti-ai permis sa ma judeci. Dar ca m-ai judecat pe mine e un fleac. Ti-ai permis sa spui ca nu exista Dumnezeu si banuiesc ca ai facut-o folosindu-te de aceeasi metoda "stiintifica"...ce ai folosit-o cind m-ai categorisit ce fel de femeie sint. Te las sa tragi concluziile singur. Argumentele mele au valoare pentruca prezinta realitatea...dumneata ti-ai etalat doar ...ce ai avut.
............
Si sa-ti raspund la intrebarea despre articole...de unde le scot?! Uite...stau asa si ma gindesc...si gindurile produc alte ginduri...Cind gindesti de bine, gindurile sint vesele si ...sporesc. Fiecare dam din ce exista din noi. Sintem ca niste ulcele de pamint. Ai sa iei o ulcica si ai sa torni din ea...si o sa curga numai ce exista inauntru. Din adincurile inimii ies simtamintele, iar mintea le transforma in cuvinte si ori scrise ori spuse, vorbele se aduna si se joaca pina construiesc fraze. Si frazele care se plac se aduna si construiesc idei... si de acolo ies articolele. Dumneata cum reusesti sa scrii? Care este procesul? Realizezi ca fiecare da...numai ce are?

Dupa cum vezi...satana nu-i pe-aici, n-are rost sa-l mai cauti ca-ti pierzi vremea de pomana. Am vazut ca vine citeodata...dar nu-i place sa stea mult. Se stropseste si pleaca.

Despre hirtiute iara nu stiu nimic...poate ma dumiresti. Ei...si cam asta este tot ce am de spus vizavi de commentul dumitale. Iti multumesc de vizita.

adriana said...

Scumpa doamna, sa va ajute Bunul Dumnezeu sa depasiti momentul framantarilor din familie...doar cu Dumnezeu inaintea noastra suntem invingatori...fara El, suntem rataciti...Doamne, ajuta!

disa said...

Rodica, m-a uimit si pe mine comentariul la care ai facut referire, si nu inteleg rautatile exprimate, deoarece si la mine a postat, mai de mult timp, si a fost OK.
Probabil a dorit sa fie "interesant".

elena marin-alexe said...

Draga prietena si sora, nu te intrista prea tare , deoarece cu tine'doar atat' a fost modest in 'aprecieri'.Te rog intra la kis, pe "canaanblog" sa vezi ce mi-a zis mie si altor doamne.Poti gasi blogul lui kis in partea stanga a blogului meu.
Nu vreau sa-ti spun parerea mea despre el. E posibil sa fie psihopat caci are mai multe bloguri...
poate si mai multe personalitati? Schizo?
Capul sus si Dumnezeu sa te ajute sa treci fara suparare de 'doar atat' E infim, ca si numele lui de blog.
Te imbratisez cu dragoste din DRAGOSTE.

Stefan Stoica said...

Tipul asta e doar un dement ce il copie pe adevaratul Cornelius Rosca. Chiar d-lui a facut referire pe blogul d-lui despre clona asta. E plin spatiul virtual de astfel de dementi. Uitati aici adresa adevaratului Cornelius Rosca: http://corneliusrosca.blogspot.com/.
Schizofrenicul asta copiator ar merita sa infunde puscaria ca-l denigreaza pe adevaratul om.

Rodica Botan said...

adriana, multumesc mult pentru cuvintele de mingaiere. Biblia ne invata ca in viata vom avea necazuri dar ne promite ca El va fi cu noi si ca vom birui. Nu trebuie sa uitam asta.

Iar eu m-am rugat ca Dumnezeu sa-i tina linga El si El are metodele Lui de a face acest lucru. Noi trebuie sa avem incredere il El...doar ca trecind prin Marea Rosie nu este usor, chiar si daca Dumnezeu o despica in doua sa trecem. Experimentam insa credinta in El...si asta nu e un lucru usor.
Blessings...

Rodica Botan said...

disa...se pare ca cineva a clonat pe adevaratul Cornelius Rosca...de aia tu probabil ai avut comment de la adevaratul om iar eu de la pretinsul personaj...

Rodica Botan said...

Elena...daca citesti comentariile probabil ca ai descoperit deja ca adevarata persoana a fost clonata. Nu stiu eu cum, dar ...parca pozitia mea , dar mai ales a voastra este mai putin afectata chiar decit a celui a carui identitate a fost furata ...Imagineaza-ti ca cineva sa vorbeasca in locul nostru asa...

Ceva de neinchipuit. Eu nu ma pricep cum dar banuiesc ca si pentru internet trebuie sa existe ceva reguli ca astfel de lucruri sa nu se repete; si persoana in cauza sa fie sanctionata. Altfel ce ne facem? Satana cred ca stie cum functioneaza internetul mai mult ca noi si il foloseste sa strice viata multor oameni...porn si hotii si alte lucruri rele...

Multumesc de mesaj...in timpuri grele e bine sa stii ca nu esti singur.

Domnul cu tine...

Rodica Botan said...

Domnule Stoica, multumesc mult pentru mesaj. Datorita lui am putut sa inteleg si mai bine situatia. Ce mi s-a intimplat mie este deranjant, dar ce i s-a intimplat acestui om, adevaratul Cornel Rosca este teribil.

Banuiesc ca trebuie sa existe o solutie pentru aceasta problema. Din nefericire nu sint atit de inclinata intr-ale tehnologiei; poate insa gasim pe cineva mai priceput sa ne spuna ce trebuie facut.

A mai lasat un mesaj mult...chiar mult mai urit decit cel lasat la mine pe blogul lui kis...

Inca odata multumesc pentru explicatie. Am incercat sa las un mesaj pe blogul adevaratului corneli dar n-am reusit.

Un weekend placut va doresc...

elena marin-alexe said...

Sincera sa fiu eu cred ca doar atat si cornelius rosca sunt aceiasi persoana, cu dubla personalitate, pentru-ca pe blogul meu , am multe comentarii d la cornelius rosca si desi nu sunt obscene au un limbaj haotic din care nu poti sa intelegi nimic.Promit ca maine cu ajutorul Domnului voi cauta si va voi spune unde anume sunt aceste comenturi ale lui si dupa ce le veti citi, va veti face propria parere.
Sa ne rugam pentru sufletul lui..chinuit.
Pace sfanta draga mea!

elena marin-alexe said...

Am revenit caci m-am straduit sa gasesc azi caci nu e bine sa lasi pe maine...zice un proverb.
Iti vei cda seama de 'peronaj'catind comentariile lui la mine in urmatoarele postari:
18 Iunie - vIS
26 Iulie - Testament
29 Iulie - Cosuletul cu mere de aur
20 August- Premiu Blog d'oro
17 Sept. - Risipitoarea

Daca vei citi iti vei forma propria parere despre 'doar atat'
Aici este noapte dar nu-ti spun noapte buna ci Pace!