15 April 2013

IERTAREA

O scrisoare scrisa unui tinar condamnat la moarte de catre Tatal tinarului pe care condamnatul L-a omorit:
..........................

”Probabil ca scrisoarea asta te va lua prin surprindere, dat fiind faptul ca tocmai Eu m-am gasit sa-ti scriu ; dar te rog sa citesti scrisoarea pina la sfirsit si te rog sa consideri ca cererea mea este foarte serioasa. Fiind Tatal tinarului la a carui moarte ai luat parte si tu, consider ca merit atentia ta pentru citeva momente pentruca am ceva foarte important sa-ti spun.

Te-am iertat. Din toata inima te-am iertat. Realizez ca poate iti este greu sa crezi, dar este adevarat. La judecata , cind ti-ai marturisit partea ta de vina in tragedia care a rezultat cu moartea Fiului Meu, si cind ti-ai cerut iertare, ti-am daruit-o in totalitate. Pot doar sa sper ca vei primi iertarea ce ti-o dau.

Dar asta nu este tot ce am sa iti spun…vreau sa-ti fac o oferta. Vreau ca tu sa devii copilul meu adoptiv. Vezi, Fiul Meu a fost singurul meu copil, si as dori sa imi petrec viata cu tine si sa-ti daruiesc din bogatiile mele. Poate ca ceea ce fac eu acuma nu prea face sens pentru tine, sau chiar si pentru altii, dar Eu cred ca meriti oferta. Am aranjat in asa fel incit daca accepti oferta iertarii ce ti-o dau, nu numai ca vei fi iertat de crima, dar o sa fi eliberat din inchisoare, si sentinta ta la moarte va fi stearsa. Apoi vei deveni copilul meu adoptat, mostenitorul Meu.
Am realizat ca asta este o oferta riscanta…poate esti tentat sa-mi refuzi oferta – dar eu ti-o fac oricum, fara rezerve.

De asemenea am realizat cit de aiurea arata o astfel de oferta facuta aceluia care s-a implicat in moartea Fiului Meu, dar cu toate astea dragostea care am ajuns sa ti-o port nu se va schimba niciodata.
Si poate ca esti ingrijorat ca daca accepti oferta Mea ai putea face vreo gresala mai apoi care sa-ti ia drepturile de mostenitor. Dar nimic nu poate fi mai departe de adevar. Daca am putut ierta vina pe care o ai si care a dus la moartea Fiului Meu, crede-ma ca te pot ierta de orice. Stiu ca n-ai sa fi niciodata perfect, dar nu trebuie sa fi perfect sa-mi primesti oferta. Si de altfel Eu cred ca odata ce Mi-ai primit oferta si ai sa incepi sa simti bogatia dragostei ce ti-o port, raspunsul tau nu va putea sa fie decit gratitudine si credinciosie.

Unii ar spune ca oferta mea pare un gest de nebunie…Nu te lasa influentat…Eu doresc ca tu sa-mi spui de-acuma…Tata.

Cu sinceritate,
Tatal Lui Isus

4 comments:

viorica said...

Frumos! Tata din ceruri, multumim ca ne-ai facut din criminali fii de Dumnezeu ,ne-ai dat o mostenire pe care nu o meritam.Multumim!

Rodica Botan said...

Amin, Viorica!!!

cherie said...

Scrisoarea este o incercare de sensibilizare a spiritului omenesc... dar mi se pare cam prea mult si in acelasi timp prea putin. Jertfa lui Iisus este ceva mult mai profund in crestinism iar eu continui sa ma consider un "copil a lui Dumnezeu" orice as face. El m-a creat. Jertfa celui mai iubit fiu al sau mi-a acordat sansa de a trai intr-o altfel de lume, de a intelege altfel creatia Lui, dar Dumnezeu nu cred ca ma poate privi niciodata si in nici un caz vinovata de moartea lui Iisus...
Nici un pacatos nu este vinovat de acest omor care nici nu este omor, este o "jertfa"... E cu totul altceva... Cel putin asa cred eu.

Rodica Botan said...

cherie...uite ce spune Isaia 53:5 "Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea, a cazut peste El si prin ranile Lui sintem tamaduiti." Noi rataceam cu totii ca niste oi fiecare isi vedea de drumul lui; dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor."

Ceea ce pentru mine suna cam asa...am vost vinovati si judecati pentru nelegiuirile noastre...El a luat asupra lui pedeapsa care esre pedeapsa cu moartea. Asa ca pacatele mele l-au omorit, pentruca la Golgota a dus pacatele intregii lumi...alea care le-am facut in trecut sau cele care din nesocotinta le voi mai face. Da...ai dreptate ca e jertfa...dar jertfa este o crima...obiectul kjertyfei trebuie sa moara, putem noi sa-i spunem cum vrem, se varsa insa singe. Si jertfa (omorul) respectiva s-a facut din vina mea si-a celorlalti oameni. Daca noi nu aveam pacat jertfa nu era necesara.

De fapt important este ca am fost salvati...celelalte sint detalii marunte. Si de claratia ta ca esti copilul Lui este mai importanta decit nuantele , si micile detalii particulare de cum intelegem fiecare. Ai copii...si le vorbesti la toti deodata si fiecare va trece informatia ta prin mintea lui si cind ai sa-i intrebi ai sa fi mirata cit de diferit au filtrat fiecare acelasi lucru...spus de tine doar odata .

Asa si noi...de multe ori facem pe desteptii care are dreptate in lucruri mici si neimportante si ne certam si unii se cred mai breji ca altii.

Sintem fii aceluiasi Tata...Domnul Isusu fratele mai mare si-a dat viata pentru toti. Tatal ne da iertarea, Isusu a depus jertfa si noi TREBUIE sa o acceptam.
Si cu asta citim fiecare Cuvintul Lui Dumnezeu si incercam sa-L traim, nu?

Acuma unii prefera sa se uite ce a zis unul si altul despre subiectul respectiv. Eu cred ca daca crezi in Dumnezeu...si exista o carte scrisa de oamenii pe care i-a pus El so scrie ca sa ne explice voia Lui...din respect ar trebui sa citim aceea carte. Si citind-o vom intelege acest Adevar cosmic...si vom putea avea o parere.
Personal sint vinovata ca n-o citesc suficient.

cherie...mi-e drag sa-ti citesc comentariile; o faci cu sinceritate si curaj...am un respect deosebit pentru astfel de calitati. Ce n-as da sa va pot intilnii pe toate fetele astea dragute ce ma vizitati...dar ...ni s-a promis ca tot ce legam pe pamint va sta legat in ceruri. Asa ca am convingerea ca intr-o zi, cineva ne va prezenta...si am sa te cunosc atunci fata in fata. Sa ai un weekend placut...Domnul cu Tine si casa ta.