22 April 2013

MIINILE MELE, INIMA LUI

Devotional - Vonette Bright
Traducere Rodica Botan

In cartea sa “Fearfully and Wonderfully Made”, Dr Paul Brand ne povesteste…

In timpul razboiului, o catedrala din Anglia aproape ca a fost distrusa in intregime dupa un bombardament. Dupa razboi, studentii Germani au reconstruit catedrala care fusese rau distrusa.

Lucrul a progresat in cladire dar era acolo o statuie grandioasa a Domnului Isus tare distrusa; Statuia il reprezenta pe Domnul Isus si El statea cu bratele deschise si sub statuie erau urmatoarele cuvinte: “Veniti la Mine”

Voluntarii germani au discutat intre ei mult cu scopul sa reconstituie statuia. Mici cirpeli ar fi aranjat marea parte a statuii dar miinile deschise ale Mintuitorului prezentau o problema serioasa. Sa refaci miinile ar fi fost o munca foarte lunga, delicata si chiar costisitoare. Lucratorii au decis sa lase statuia asa cum era.

Statuia este si astazi fara miini, dar lucratorii au lasat o inscriptie acolo care spune:”Christos nu are alte miini…decit ale noastre!!!”
………………….
Nemaipomenit, dintr-o gramada de moloane, Dumnezeu scoate o lectie minunata pentru noi.

Domnul Isus a fost printre noi pentru o perioada scurta de timp. El a avut miini si le-a folosit - la inceput ca timplar si mai apoi ca iubitorul Fiu a Lui Dumnezeu. El a imbratisat pe leprosi, pe neputinciosi si cu multa gingasie a tinut in brate copilasi.

Cind ne-a cerut sa-l urmam, ne-a dat si miinile lui ca sa ducem mai departe misiunea Lui. Ne-a spus sa mergem si sa facem ucenici, sa ne iubim vecinii, sa ne rugam unii pentru altii, sa ii hranim oile. Si mai sint alte sute de lucruri de facut. Si sunt asa de multe feluri in care si tu poti sa fi folosit si sa inlocuiesti miinile Lui si sa arati tuturor dragostea Lui.

Prietene…gaseste un lucru pe care poti sa-l faci astazi, ca sa arati prin ceea ce faci miinile intinse ale Mintuitorului nostru.
…Aminteste-ti…Noi sintem miinile Lui!

5 comments:

Anonymous said...

Iata cativa grandiosi cantareti care stiu cum sa il iubesti pe Dumnezeu, incepand cu vecinul.
Cea au facut merita ASCULTAT!
http://www.youtube.com/watch?v=uX4gISW3-v0

Rodica Botan said...

Thank you!

cherie said...

Eu mă întreb de unde scoţi aceste poveşti, mereu, căci te duci la servici si nu la bibliotecă...
Zilnic traduci o poveste si dacă ar fi doar una... dar uneori sunt chiar doua sau mai multe... De unde le iei?
Mă uimeşti, cum de îţi faci atâta timp pentru blog ?

Rodica Botan said...

Cherie...imi plac povestile...cu miez. Nu-i mare scofala sa traduci o poveste- sau sa scrii o intimplare care ti-a dat de gindit. Pentru mine este aproape necesar sa scriu...imi pare rau ca nu stiu sa scriu mai bine...dar fac si eu ce pot sa-mi potolesc adictia...
:)

cherie said...

Felicitari!