08 April 2013

POFTA BUNA!!! (SI...MINCATI BROASCA)


(lacrimioara mea ...Modesta - din  cutia mea de flori  )


”Simple ginduri”, avea astazi ceva interesant de folosit drept “mincare pentru …creier”. O sa gasiti linkul in engleza la acest filmulet micut la sfirsit.
Iata ce spune filmuletul…

O expresie veche spune ca “ Daca primul lucru pe care-l faci in fiecare dimineata este sa maninci o broasca vie, nimic rau nu ti se mai poate intimpla pentru tot restul zilei.”

Acuma nu stiu ce credeti voi, dar eu in dreptul meu va garantez ca expresia asta veche contine foarte mult adevar.
Brian Tracy a explicat ca “broasca” reprezinta cel mai dificil lucru de facut de pe lista noastra zilnica de lucruri pe care trebuie sa le facem. Un exemplu de o astfel de lista:

-sa reintorci citeva convorbiri telefonice,
-ceva de vindut, sau cumparat,
-revizuit notitele vreunui meeting,
-sa rearanjezi ceva dosare, si…
-“BROASCA”…

Broasca cu siguranta este problema cea mai dificila de pe lista noastra de lucruri pe care trebuie sa le facem si cu siguranta o sa incercam sa o evitam, sa nu ne apucam …inca de ea, sa aminam cit mai mult…

Daca insa te decizi sa o “maninci” pe ea prima, faptul ca ai scapat de ea o sa iti dea energie si “momentum” pentru restul zilei.

Dar daca nu o maninci si o lasi sa stea acolo pe farfurie in timp ce tu te ocupi de o mie de alte lucruri care nu au prea mare importanta, asta o sa te sece de energie si nici macar n-ai sa stii de ce esti obosit.

William James, unul din fondatorii psihologiei moderne spune ca “Procrastinarea este asasinul natural al atitudinii noastre si ca nimic nu este mai obositor decit sa avem in minte gindul unui lucru pe care l-am incept dar nu l-am terminat”.

Asa ca astea fiind spuse, iata ce avem de facut pentru urmatoarele 30 de zile…sa ne uitam la lista noastra personala cu lucruri de facut , sa subliniem Broasca, ( broasca fiecaruia dintre noi este …diferita), si s-o “mincam” …prima de pe lista, sa nu aminam; si vom fi cei mai fericiti oameni dupa ce am mincat-o. Pofta buna va doresc!!!

http://www.EatThatFrogMovie.com

2 comments:

A.Dama said...

Rodica, la noi exista si broasca de la usa, care ar fi mai greu de mancat. :P

Rodica Botan said...

hei...daca aia o ai pe lista de lucruri de facut...eu ce sa zic; numai daca nu te decizi sa o stergi de pe lista, altfel...aia esti!!!
O sa ai crampe insurubate mai tirziu, si poate ceva probleme de "clanta", ori poate o sa tot deschizi gura prea des, ori o s-o blochezi si in meseria ta, nu stiu ce ai sa faci faca pierzi controlul ...
ha-ha-ha...esti nostima!