10 April 2013

BINECUVINTEAZA SUFLETE PE DOMNUL!


La sfirsitul fiecarui an si inceputul unui an nou , mi-am facut obiceiul sa trag o linie, sa adun, sa trag concluzii, sa fac liste si planuri de viitor. Citeva zile insa in noul an …si ma gasesc exact unde eram inainte de a lua hotariri. Cind ma lovesc de aceleasi probleme incep sa actionez exact la fel ca inainte; si din reflex, din obisnuinta, din nepasare, de oboseala, din …prostie chiar, ma trezesc ca repet vechile greseli.

Astazi , am vizionat a treia oara un film despre apa. Foarte interesant. Din punct de vedere stiintific aduce informatii pe care nu le-am auzit sau citit inainte. Corelate cu ceea ce stiu din Biblie face mult sens. Sint si lucruri pe care nu le-am putut accepta, dar ele sint concluziile oamenilor. Propun sa il vedeti si n-o sa va para rau. L-am mai recomandat de citeva ori anul trecut.

In urma vizionarii acestui film am hotarit ca in anul care vine, vreau sa schimb doar un singur lucru. Vad ca listele din trecut n-au fost de nici un folos si am uitat repede ce aveam pe lista. Daca o sa am un singur lucru, sper sa am mai mult succes in a-l duce la indeplinire.

Vreau sa incep sa practic ceva ce se practica cu succes cu mii de ani in urma, un lucru Biblic… si care acum aproape s-a pierdut. Si anume sa rostesc binecuvintari asupra copiilor mei, a fratilor si parintilor si prietenilor si asupra tuturor…chiar si a dusmanilor; in credinta ca aceste binecuvintari vor schimba in primul rind persoana mea si apoi pe cei cu care am tot felul de relatii. Am sa binecuvintez apa care o beau, si piinea care o maninc…stiu, stiu ca ne rugam si inainte…dar daca o sa vizionati acest film, o sa intelegeti si mai mult ce important este sa binecuvintam tot ce este in jurul nostru.

Acuma Biblia ne-a spus asta dintotdeauna, nu? Dar am ascultat ? Au venit oamenii de stiinta sa studieze structura apei si sa ne spuna ca molecula apei linga care vorbim frumos si apa linga care vorbim urit, desi are aceeasi compozitie chimica, are o structura diferita si moleculele sint formate frumos … sau dezordonat acolo unde se vorbeste urit.

Ca sa va fac curiosi va spun doar citeva lucruri despre apa. S-a pus sub microscop apa linga care s-a pus muzica rock si alt pahar cu muzica clasica si aceeasi apa a aratat diferit…si va vor arata in film pozele moleculelor formate.

Se pare ca apa are o memorie si ea receptioneaza si inregistreaza toate locurile pe unde a trecut si pastreaza cu ea toate secretele pe care le-a inmagazinat in memoria ei pentru totdeauna.

Tinind cont ca noi sintem in jur de 75 % apa, si creierul parca 90 %...si daca moleculele de apa , structura apei se modifica daca o binecuvintam, sau o injuram…imaginati-va impactul pe care binecuvintarile sau blestemele pot sa il aiba asupra individului, familiei si societatii.

Daca vizionati o comedie o sa vedeti ca oamenii nici nu mai stiu ce este hazliu…trag citeva injuraturi pe scena si toata lumea ride…in jur auzim numa vorbe urite…pe internet, pe bloguri ti se incruciseaza ochii cite murdarii isi permit unii sa spuna si am ajuns cu totii ingaduitori cu situatia si pe unii nici nu ne mai deranjeaza. Ne miram ca lumea este in asa o criza de …de toate felurile.

Hotarirea mea de anul asta este sa binecuvintez pe toata lumea. Am de gind sa fac un legamint cu inima, creierul si gura mea sa binecuvintez toata ziua, de cind ma scol pina ma culc, de cite ori mi se iveste posibilitatea si sa nu am o discutie cu cineva fara sa il binecuvintez. O sa zica lumea ca m-am tignit? Poate...si?

Binecuvintarile nu vin de la mine…nu…nu vreau sa zica nimeni ca mi-am luat-o in cap…nu, nu ! Binecuvintarile sint ale Domnului eu doar o sa le urez la toti cu citi am de-a face in ziua respectiva.

Daca mai sint si altii care vor sa faca un asemenea experiment cu mine, sa ia aceasta hotarire, as fi bucuroasa sa tinem legatura si sa vedem ce se va intimpla in vietile noastre si cum va afecta viata noastra si a celor din jur. Pina una alta, va rog insistent sa va uitati la acest film, este un pic cam lung si o sa gasiti si lucruri care n-o sa va placa …pe alea dati-le la o parte; sint insa unele lucruri noi si interesante care o sa ne faca sa zicem…aha…aha…vezi…de-aia!!!
Vizionare placuta !!! Si Dumnezeu sa binecuvinteze pe toti cei care ati citit aceste rinduri!
http://video.google.com/videoplay?docid=-2933349021550318008&hl=en

Rodica Botan ( 12/28/2008)

10 comments:

Tashy said...

Sarut mana doamna Rodica.
Va multumesc pentru mesajul dumneavoastra.
Ma bucur nespus de mult ca impartasiti aceleasi opinii cu mine.
Multumesc de asemenea si pentru urare. "La multi ani" va spun si eu si "Un an nou mai bun!"

P.S. Sper ca aceasta criza financiara mondiala va schimba ceva in perceptia individuala. Poate tot raul este spre bine. Trebuie sa aibe un final fericit si povestea asta a noastra colectiva.

Rodica Botan said...

Numai bine Tashy; multi din generatia mea ar fi mai linistiti sa vada cit mai multi tineri ca gindesc si traiesc ca tine. Blessings.

Anonymous said...

Accept provocarea. Am vazut cateva minute din film si sper ca in curand sa il vad pe tot. De fapt vroiam sa va spun ca prin multe din postarile de peganduri Dumnezeu m-a binecuvantat anul acesta. Multumesc.
Binecuvânta, suflete, pe Domnul si nu uita niciuna din binefacerile Lui!

Rodica Botan said...

Ce bucurie mi-ai facut, scarabeu...ce mare bucurie.Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa faca asa niste lucruri mari si frumoase inm viata ta incit sa nu treaca neobservate si sa stie intreaga lume cine este Stapinul tau!!!

Anonymous said...

La mulţi ani, doamna Rodica!

Fie ca Noul An să vă aducă, dumneavoastră şi întregii familii şi tuturor celor ce-i purtaţi cu drag în suflet, multă sănătate, bucurii şi întru toate binecuvântarea Domnului!

Iar în acest loc de suflet....cât mai multe "bunătăţi"!

Rodica Botan said...

Alex numai bine si tie...suflet nobil care daruiesti mereu, mereu lucruri bune, si incurajari tuturor.
Sa ai un an neobisnuit de plin de binecuvintari!!!

@irina_sweet_home said...

Rodica, o idee minunata, si eu am luat hotararea de a binecuvanta cu ceva timp in urma. Uite aici:

http://dulcecasa.blogspot.com/2008/08/despre-binecuvantare.html

Rodica Botan said...

Am citit Irina...Doamne ajuta sa ne tinem de promisiune!. Blessings!!!

Rodica Botan said...

Tashy...multumesc de cuvintele tale frumoase.

Scarabeu...i-am facut si pe copii mei sa se uite la film. L-au vazut deocamdata numai jumate dar mi-au promis sa il vada tot. Trag speranta ca o sa schimbe cel putin glumele pe care le fac citeodata...sa le mai sareze...

Anonymous said...

buna ziua.
exista pe aici un link audio cu psalmul 102... nu l mai gasesc,... am cautat pe net dar nu este la fel cu cel pe care l am ascultat aici... multumesc anticipat. Laur.