11 November 2008

Unde-i Banca?

…………………………
Azi e sarbatoare nationala; este Ziua Veteranilor. Inca se mai sarbatoresc veteranii in USA . Schimbarile inca nu au inceput, dar…nu m-as mira ca noul presedinte sa aiba pe lista lui de schimbari si… modificarea calendarului…

Americanii sarbatoresc Ziua Veteranilor, desi ar fi greu de inteles care dintre veterani. O mare parte din veteranii inca in viata sint homeless…oameni fara casa care bat strazile pe jumatate iesiti din minti…Razboiul ii modifica pe multi dincolo de punctul de recuperare. Cei drogati si alcoholicii, cei care au “authority problems” sint mai ingrijiti decit cei care si-au pierdut mintile luptind si servindu-si tara lor.

Chiar si cind sint in armata slujind pentru tara nu li se da nici un respect din partea unor cetateni…ati ghicit, sint tot ei liberarii. Nu demult citeam despre unul dintre soldatii care a fost omorit in Afganistan si a fost adus acasa; si la inmormintare, un grup de liberari s-au hotarit sa faca demonstratie impotriva razboiului in Iraq. Si au urmat convoiul la cimitir, cu plancarde si strigaturi. Tatal si familia celui mort au ramas fara cuvinte…ca regula pina si unui criminal i se da un pic de respect cind este dus pe ultimul drum. Se pare ca liberarii n-au ajuns inca sa invete unele dintre aceste reguli… fundamentale.

Mihnit si jignit pina dincolo, tatal explica unui crainic de televiziune …ca in urma evenimentelor de la 9/11 fiul lui a decis sa se inscrie in armata. Si mai spunea ca indiferent de vederile lor politice, soldatii servesc unei tari si trebuie sa onoreze ordinele primite…ca de-aia este armata, iar fiul lui n-a declarat nici un razboi, asa ca pozitia celor ce demonstrau era total lipsita de …multe, printre care si bun simt .

Nu cred ca as fi scris toate astea daca nu-mi cadeau ochii azi dimineata pe citeva lucruri scrise in blogul Romania Evanghelica (care cu egala masura a dat loc citorva opinii legate de noile alegeri in America). M-am mirat din nou cum uitindu-ne cu totii la acelasi lucru putem vedea imagini atit de diferite. Mi s-a facut rau cind am citit ca unii din fratii nostrii din Romania pot felicita pe cei care sint de stinga ( pentru avort, pentru casatoria homosexualilor)…in acelasi timp acuzindu-ne pe ceilalti de pregidism.

Pastorul meu, Dr McGann, este negru si el si sotia lui, si am tot respectul fata de ei. Nu ma intereseaza culoarea fetei lor: si as vota oricind pentru el, pentruca are calitatile si discernamintul si valorile crestine pe care le-as fi dorit in orice conducator…pina si ala de tramvai sau de taxi, darmite conducatorul unei natiuni.

In tara asta, din cauza ideilor liberare, numarul celor morti in avorturi intrece numarul celor omoriti din ordinul lui Hitler.
Nu am educatia sa va prezint date si numere si alte lucruri care pe unii i-ar interesa poate. Va prezint insa realitatea de la nivelul meu de viata , vazuta prin ochii unui om care incearca sa recunoasca binele de rau.

Duminica in fata a doua biserici romane din America (Florida si Los Angeles) homosexualii au facut demonstratie; a fost nevoie sa intervina politia si sa-i tina la distanta. Proposition 8 care le-ar fi dat dreptul sa se casatoreasca a fost respinsa si acuma se organizeaza ca sa deranjeze serviciile de rugaciune peste tot.

In biserica unde merg, a trebuit sa votam si sa semnam un act care sa protejeze pastorul si Biserica in caz ca acesti oameni vor veni si vor cere sa fie casatoriti. Ei nu mai sint doar oamenii care isi fac de cap si traiesc dupa voia lor, dar ca si in timpul lui Lot, s-au decis sa bata la porti si sa-si impuna stilul lor de viata si noua celorlalti.

De aceea nu pot fi de acord cu credinciosii de oriunde din lume care felicita pe prietenii lor liberari din aceasta tara pentru victoria in alegeri a unui om care nu are nici in clin nici in mineca cu valorile pe care ni le da Biblia. De aceea nu pot intelege pe liberarii romani care se numesc crestini din tara asta.

Cind am fost in pacat, Biserica unde mergeam mi-a aratat banca din urma si mi-a sugerat sa ma asez. Am stat acolo pina mi-am revenit, stiind ca ala era locul meu. Ce s-a intimplat cu bisericile de azi…ce trebuie sa faca un credincios ca sa stea pe banca din urma? Poate ca am gresit cum am formulat intrebarea…Fratii mei, mai exista o astfel de banca sau…banca a fost excomunicata?
………………………………

6 comments:

Lia said...

Mare stricaciune a ajuns sa fie pe pamant! Exact ca-n zilele lui Lot. Si Domnul Isus spune ca atunci va fi revenirea Sa, cand va fi ca-n zilele lui Lot...
Deci sa ne pregatim sa-L intampinam pe Domnul Isus Hristos cand va veni pe norii cerului ca sa rapeasca Biserica.

Anonymous said...

Si eu ma mir cum pastori nostrii au ajuns sa se alature lui Obama ,ba chiar un pastor scria pe un forum ca este mindru ca a votat pentru Obama .Acum avem datoria sa ne rugam si sa raminem linga Hristos .

Anonymous said...

Rodica ajuta-ma ca tot ma incurc ,nu imi apare raspunsul meu decit la anonim

Rodica Botan said...

Stie cineva cum sa desfiintez toata ceremonia asta? Ca iti trebuie juma de ora sa poti sa scrii un comment?
Asa mi se intimpla mie la Lia pe blog si am inceput sa scriu la anonymous si sa-mi pun numele sub comment ca altfel nu merge. Din punct de vedere tehnologic...sint sub orice critica...
......................
In alta ordine de idei...sa stau de vorba cu voi despre subiectul ultimului articol...

Lia...ne-am obisnuit sa credem ca ziua cea mare va veni...ca de 2000 de ani trecuti tot vine...dar acuma chiar ca vine...Doamne ajuta-ne sa fim gata!!!

Anonymous,sint de acord ca "lumea" a invins, la voturi, sint de acord ca Dumnezeu este in control si ca are un plan; stiu ca traim zilele de pe urma si ca cel rau este inversunat ca stie ca nu mai are mult...dar sa vezi ca oamenii care ar trebui sa faca lumina in jurul lor se ocupa cu stingerea luminii...e greu de inteles. Nici n-as fi scris acest articol daca nu erau felicitarile de pe blogul romania evanghelica...asta chiar mi s-a parut culmea...

Obama n-a tinut secret pozitia lui fata de valorile pe care noi le avem (sau nu le mai avem?)...

Pe de alta parte, indirect sint cotata pregidista, nu?...Sint singura care am primit palma asta aiurea? De aceea v-am spus ca pastorul meu este negru...Eu am ales sa merg la biserica unde este el pastor tocmai pentru ca predica si traieste o Evanghelie curata; si el a votat cu McCann nu pentruca era republican, doar pentruca era alternativa mai buna...un rau mai mic cel putin; si culoarea fetei lui Obama nu m-a interesat de fel nici pe mine si nici pe alti conservatori.

Eu cred ca incidentul asta ne pune in fata unei situatii dificile pe unii din noi. Cu citeva luni in urma fratele Daniel Brinzei a avut o intrebare pe blogul dinsului in care intreba ce calitati trebuie sa aiba un pastor. M-am intrebat atunci ce calitati as vrea pastorul meu sa aiba? Si bineinteles ca m-am dus cu gindul la cioban...ca mintea mea este o minte simpla, si vreau sa nu gresesc asumindu-mi idei eronate la subiect. Atunci mi-am zis ca pastorul sta in picioare...sa vada in jur, fluiera sau cinta, sa-l auda oile mai tot timpul, se ingrijeste sa le mute pe unde pasunea e mai verde...foloseste bita din cind in cind sa le impinga unde trebuie sa mearga , dar n-am vazut inca sa ciomageasca o oaie...si...miroase a oi...el sta cu ele si de aia i s-a imprimat mirosul lor in toalele lui.
Si...in caz de se ivesc probleme politice...cred ca sinteti de acord ca pastorul este in acelasi partid cu oile...sau ideea asta e prea invechita si lumea oilor s-a modernizat in asa fel incit alegem lupu in ceva functii inalte in turma?

...anonymous sint tot la fel de confuza ca si tine...si mi-a venit in minte versetul...
"alege astazi cui vrei sa-i slujesti...!!!"
Pace si bucurie tuturor!

disa said...

Rodica, daca intri de pe mail-ul tau direct pe un blog, unde vrei sa lasi un comment, atunci nu poti decat sa scrii la "anonim". Trebuie sa intri in blogul tau, unde esti logata si de acolo sa accesezi blogul unde vrei sa lasi comentariu.
Mi s-a intamplat si mie sa nu pot scrie.

Rodica Botan said...

Multumesc disa...vezi ca n-am stiut...tot codasa sint cu tehnologia...