26 November 2008

NU Pot Fi Multumitor De Ziua Multumirii

Articolul de mai jos il puteti gasi la http://www.radupg.com/meditatii/nu-pot-fi-multumitor-de-ziua-multumirii/

Am inceput prin a face o lista cu lucruri pentru care trebuie sa multumesc Lui Dumnezeu. Apoi am citit acest articol scris de un tinar si mi s-a parut ca articolul scris de el va avea un impact mult mai mare decit simpla mea enumerare de motive pentru multumire.

La urma urmei sintem in majoritatea, macar cei din USA, o gramada de oameni nemultumiti...unii gata, gata sa fim dusi pe panta nesimtirii. Si pe deasupra sintem si cersetori...si cind cerem nu cerem pentru cei ce duc lipsa...ci tot pentru noi cerem.

Sper ca acest articol sa lucreze la inimile noastre si sa ne faca sa cautam sa materializam sentimentele noastre cumva. E iarna, e frig, si multa lume e flaminda ...oameni batrini, copii, familii numeroase...Dumnezeu isi tine banii in buzunarele noastre...sa fim atenti cum ii cheltuim.
...........................................

Acesta este articolul...


24Nov
Imi doresc foarte multe lucruri, insa nu le pot avea. Cum poate cineva sa fie multumitor pentru lucrurile, pe care nu le are insa si le doreste foarte mult? Unii spun ca zilele acestea este imposibil sa traiesti fara un celular, un iPod, un laptop, un apatart foto digital, haine si pantofi de buna calitate… si bineinteles o masina superba. Cum poate cineva sa fie multumitor pentru ca nu are aceste lucruri?

Nu pot fi multumitor cand sunt bolnav. Nimeni nu se bucura de boala si de faptul ca nu poate functiona normal. Cu nici un chip nu pot fi multumitor pentru boala mea.

Nu pot fi multumitor cand sufar emotional. Nu pot fi multumitor cand prietenii ma dispretuiesc si cand cei din jurul meu spun lucruri rela si neadevarate despre mine.
Intotdeauna mi-am dorit sa am un prieten foarte apropiat, dar se pare ca nimeni nu vrea sa imi fie cel mai bun prieten. Nu pot fi multumitor pentru ca nu am un prieten foarte bun.

Nu pot fi multumitor cand familia mi se destrama. Este extrem de greu sa traiesc cu o mama si un tata care se cearta intotdeauna.

Parintii mei lucreaza neincetat si nu at timp pentru mine. Nu pot fi multumitor ca ei nu imi dau din timpul lor.

Nu pot fi multumitor pentru parinti care nu imi spun ca ma iubesc.

Nu pot fi multumitor pentru faptul ca nu am un tata. De fapt sunt manios pe tatal meu deoarece ne-a parasit.

Ori de cate ori ma compar cu cei din jur simt ca nu valorez nimic. Nu sunt foarte aratos si nici nu am talentul si abilitatile altora. Cum as putea sa fiu multumitor pentru cine sunt? Cu siguranta ca sa putea fi multumitor daca as avea banii lui Bill Gates si talentul Ronaldo.

La scoala nu ma simt acceptat intotdeauna. Uneori nu ma simt acceptat la biserica sau chiar si in familie. Te rog spune-mi, cum as putea sa fiu multumitor?

Cand am probleme, uneori ma rog… doar uneori deoarece se pare ca lui Dumnezeu nu Ii pasa de mine si de problemele mele. Nu Ii pot multumi lui Dumnezeu pentru rugaciunile fara raspuns. Adevarul este ca de cele mai multe ori simt ca sunt uitat de Dumnezeu. Desigur ca nu Ii pot multumi lui Dumnezeu pentru ca m-a uitat.

(Probabil ca unii isi doresc din toata inima sa fie intr-o anumita relatie, insa din motive necunoscute acea relatie este inexistenta. Adevarul este ca nu poti fi multumitor pentru ca nu esti in relatia, pe care ti-o doresti asa de mult. Dimpotriva esti nesatisfacut cu situatia in care te gasesti.)

Este Ziua Multumitii si cred ca ar trebui sa fiu multumitor pentru ceva…
Cred ca as putea fi multumitor pentru lucruri precum apa, mancare, auz, vaz, precum si abilitatea de a vorbi si a umbla. Dar… acestea sunt lucruri marunte, lucruri prea putin impotante. Pe de lata parte, anumiti oameni nu au aceste lucruri marunte si “prea putin importante”.

INTREBARI:
Poti sa iti aduci aminte de un moment in care ai fost multumitor pentru ceva? Ce credeti, este voia lui Dumnezeu ca noi sa fim multumitori? 1 Tesaloniceni 5:18, Coloseni 3:15Poti sa fii multumitor daca nu esti satisfacut (Can you be thankful if you are not content?)?

......................
Articolul este scris de un tinar, precum e usor de realizat...dar ni se potriveste tuturora.

Hai sa multumim Domnului pentru toate lucrurile...dar din toata inima!!!

2 comments:

Anonymous said...

Si totusi cred ca e drept ca intr-o astfel de zi sa ne uitam la partea plina a paharului. Si slava Domnului, este suficient in paharul fiecaruia ca sa poata sa aduca multumiri lui Dumnezeu. Este o cantare veche "O de-as avea eu limbi o mie....I-as multumi de ce-a facut cu mine fiul cel pierdut"
Parerea mea este ca nu ne va fi suficienta o singura zi ca sa-i multumim lui Dumnezeu numai pentru lucrurile pe care le vedem in partea plina a paharului nostru. Doamne ajuta! Iar pentru cele care nu ne aduc bucurie si multumire sufleteasca Domnul sa aiba mila!

Rodica Botan said...

Si eu cred Ioane...si eu cred ca lista de multumiri ar trebui sa fie atit de lunga incit sa raminem fara hirtie ca sa mai scriem si lista de nemultumiri...