15 November 2008

INVATA - Traian Dorz

Învaţă de la apă să ai statornic drum. Învaţă de la flăcări că toate-s numai scrum. Învaţă de la umbră să treci şi să veghezi. Învaţă de la stâncă cum neclintit să şezi.
Învaţă de la soare cum trebuie s-apui. Învaţă de la vântul ce adie pe poteci Cum trebuie prin lume de liniştit să treci. Învaţă de la toate căci toate-ţi sunt surori, Cum treci frumos prin viată, Cum poţi frumos să mori!
Învaţă de la vierme că nimeni nu-i uitat …Învaţă de la nufăr să fii mereu curat. Învaţă de la flăcări ce-avem de ars in noi. Învaţă de la ape să nu dai înapoi.
Învaţă de la umbră să fii smerit ca ea. Învaţă de la stâncă să-nduri furtuna grea. Învaţă de la soare că vremea să-ţi cunoşti. Învaţă de la stele că-n cer sunt multe oşti.
Învaţă de la greier când singur eşti să cânţi. Învaţă de la lună să nu te înspăimânţi. Învaţă de la vulturi când umerii ţi-s grei. Şi du-te la furnică şi vezi povara ei.
Învaţă de la floare să fii gingaş ca ea.Învaţă de la miel să ai blândeţea sa. Învaţă de la păsări să fii mereu în zbor. Învaţă de la toate că totu-i trecător.
Ia seama fiu al jertfei prin lumea-n care treci Să-nveţi din tot ce piere cum să traieşti în veci!

3 comments:

A.Dama said...

Asta o stii si cantata? :)

Rodica Botan said...

NU!...dar as vrea s-o invat!!!

A.Dama said...

M-am uitat acum pe Youtube, dar am găsit doar chestii ciudate. Am găsit textul prezentat pe fond muzical... nu neapărat inspirat. Şi am mai găsit un videoclip în care o voce feminină cântă pe aceste versuri, cu precizarea - pe imagine - că e vorba de lirică norvegiană.

Hm! Eu cred că Nicolae Moldoveanu avea o melodie compusă pe aceste versuri. Pe aceea mi-o amintesc de pe benzile de magnetofon sau de pe cele de casetofon din casa părintească. E... din amintiri adică. Nu ştiu cum s-ar putea da mai departe. :D