18 November 2008

Abraham Lincoln al 16-lea Presedinte 1861-1865

Lincoln a fost un barbat foarte inalt, slab ca o sina de cale ferata si nu prea aratos. Intr-o zi un cetatean i-a zis…”am auzit ca tu singur te-ai facut om, fara ajutorul nimanui”. “Asa am auzit si eu”, i-a replicat Lincoln…
Cetateanul l-a masurat de sus pina jos …si a continuat…”Nu prea arata ca ai facut asa o treaba buna…”
…………………………..
Unii oameni pe timpul lui Lincoln credeau ca “Honest Abe” mai minte citeodata, si ii spuneau in fata ca e cu doua fete. La un astfel de critic, Lincoln raspunse…”daca as fi avut inca o fata, crezi ca as folosi-o pe asta?”
…………………………..
Tinarul Abe Lincoln s-a batut in razboiul Black Hawk. Trupa in care lupta era condusa de un capitan care era tare scund. Intr-o zi, capitanul zbiera la Lincoln care era de 6 picioare si 4 inch inaltime…”Ridica-te in picioare”!
Dar, inainte de a se fi ridicata de tot, acesta se apleca spre el si ii sopti “Adio capitane…ma tem ca n-am sa te mai vad”!
……………………………..
In timpul Razboiului Civil, multe ziare publicau articole lungi in care ii spuneau Presedintelui Lincoln cum sa cistige razboiul. Ca sa le dea o replica el povesti depre un calaret intr-o noapte foarte intunecata. Omul s-a pierdut pe o furtuna ingrozitoare. Fiecare traznet facea sa se scuture pamintul dar fiecare fulger il ajuta sa isi gaseasca drumul…dupa o tunatura foarte puternica el se arunca de pe cal jos, in genunchi si incepu sa se roage “Bunule Doamne” spuse EL…”Daca Tie Ti-e tot una, n-ai putea rogu-Te sa-mi dai un pic mai multa lumina si un pic mai putin sunet”?
…………………………….
Unii din adversarii lui Lincoln i-au cerut sa scoata o proclamatie prin care sa spuna ca toti sclavii sint liberi. Lincoln insista sa le spuna ca spunindu-le ca sint liberi n-o sa-I faca cu adevarat liberi.
Ca sa le explice, el le-a zis…”daca ii vei zice cozii unei oi ca e picior, cite picioare o sa aiba oaia?” “Cinci” i-au raspuns ei…
“Nu. O oaie o sa aiba tot numai patru picioare…” le-a raspuns Lincoln. “Faptul ca ca i-ai spus cozii ca e picior, n-o transforma in picior”.
…………………………..
Lui Lincoln nu-i placea cind oamenii isi dadeau prea multe aere si credeau ca sint deasupra altora.El avea obiceiul sa spuna…
“Ce-l omoara pe skunk… este publicitatea care si-o face”

No comments: