13 November 2008

Batalia Pentru Roscove...

Cit de familiara este parabola "Fiului Risipitor?"…Cei care am crescut in biserica am auzit-o de citeva ori prea mult, nu? Aplicatiile acestei povestiri insa nu s-au terminat inca.

Daca stam sa ne gindim bine, America este fiul cel mic al unui Tata foarte bogat. O tara cu un certificat de nastere, Constitutia, pe care cu mindrie a putut-o arata altor natiuni pentru multa vreme…Crescind in atmosfera creata de valorile si invataturile unui Tata excelent, America a ajuns admirata si invidiata de restul lumii…parea ca nimic rau n-o poate atinge. Si poate asa ar fi fost daca…

Ajuns la maturitate in culmea existentei lui, Fiul cel tinar renunta la Tatal care l-a facut bogat, liber, o personalitate…Vedeti similaritatile intre el si America?

Din nefericire…sintem pe drumul catre roscove acuma…Inca n-am pierdut chiar toate valorile cu care am plecat de acasa…inca n-am ajuns la porci, dar in departare, daca stati si ascultati bine…se aude ceva grohaiala…Inca mai avem prieteni, si se pare ca inca mai au dolarii nitica valoare …Yep…inca nu sintem chiar la roscove. Nu inca…dar cind vom ajunge pe aproape…batalia va fi crincena…mai ales ca si la roscove este competitie…cu…exact…ati ghicit!

As vrea sa las bucata asta neterminata…Inca mai este timp sa schimbam povestea…undeva in urma am lasat un Tata iubitor, o tara libera si bogata si niste valori pe care nu le-am pretuit. Si fiindca stim unde duce drumul pe care sintem…un stinga imprejur ar fi …numai daca nu ne fascineaza din departare ….cintecul ...sirenelor cu soric...

No comments: