21 November 2008

Care Este Virsta Copilariei ?

Citeodata ma las napadita de amintiri si as vrea sa reintorc timpul inapoi…cind fetele mele erau mici si era atita viata in casa mea.

Dar trebuie sa recunosc ca nici prezentul nu-i asa rau…si daca o sa va spun ca atunci cind nu merg la lucru, cafeaua si un croissant sau un bagel cu cream cheese, cald si bun, mi se aduce acasa in fiecare dimineata…o sa ma invidiati. Laura care a fost gospodina casei noastre, isi mentine aceea pozitie…si n-ar avea cum sa n-o faca cu familia ei. La ea acasa se gateste si se maninca bine…si nu ma intrebati de unde stiu!!! Plus ca locuieste la o aruncatura de bat de mine.
Saptamina trecuta am stat acasa ca nu m-am simtit bine intr-o zi. Dis de dimineata, ca abia facusem ochi, Laura mea apare cu o cutie mare de fancy cookies…dati prin ciocolata , cu crème si alte birbrizuri dulci si aromate si de mai multe feluri…diferitii ca gust si forma. Zice Laura…"mom, stiu ca nu suna bine dar de tare multa vreme as vrea sa gust biscuitii astia si pe cind ma trezesc eu…nu mai sint. Am adus cutia s-o incepem noi sa stim si noi cum gusta…ca altfel n-o sa aflam niciodata."

Ca niste copii rai care erau pe cale sa comita o crima, un fel de hotie, am deschis cutia rizind amindoua si ne-am uitat inauntru nestiind de care sa alegem. Pentru un moment acolo, eu si fiica mea eram ca doua fetite mici gata de comis o pozna …si savurind din placerea ca facem ceva pe ascuns…sa nu ne prinda…copii si nepotii!!!

Acuma, ati aflat-o si pe asta. Cine stie ce alte crime o sa fim in stare sa comitem noi doua…numa sa plece copii la scoala!!!
........................
Laura a lasat un comment si spunea ca...copii ei au dat eventual de cutia deschisa si de lipsa unor biscuiti de acolo si s-au invinuit unii pe altii de crima facuta. Ea i-a ascultat, a ris pe infundate...si nu le-a spus nimic...

Dar mi-a spus si mie...sa ne simtim bine amindoua!!! Hi hi...Bad, bad grandma!!!

5 comments:

Laura said...

When they got home from school that day the kept blaming one another for eating the good cookies. I didn't have the heart to tell them we did.. Ha ha ha. I will cherish that moment for a long time.

Anonymous said...

Rodica cred ca esti tare mincacioasa ,te invidiez ca nu ti se vad plusurile.Si eu sint o buna gospodina imi place sa primesc musafiri sa-i servesc dar eu le gust mai cu teama .Multumeste Domnului ca esti sanatoasa si bucura-te de darurile Lui de toate felurile.
vio.

Rodica Botan said...

Vio...m-ai prins...si se vede, dar...ce-am sa fac acuma?

disa said...

Rodica, am tot vrut sa-ti spun sa te apuci de scris o carte cu toate aceste intamplari din viata ta, pe care le prezinti cu atata maiestrie si creezi atmosfera celor traite.

Rodica Botan said...

Intr-o zi, cind o sa am timp...important este sa las nepotilor "ceva" ...in urma...