06 November 2008

Dati Lupului O Sansa

Ori ca subtitlu as putea pune… E Plin Podul De Promisiuni!!!

Inca nu m-am recules si nu m-am “linistit” la ideea noului presedinte. Am citit citeva articole scrise de fr.Brinzei si de fr. Doru Pop si alti citiva frati cu frica si cu temere de Dumnezeu. In final ce-o sa facem decit sa ne resemnam si sa ne rugam pentru conducatorii nostrii, oricare ar fi ei…asta este datoria noastra de crestini. Adevarul e ca istoria se va scurge dupa planul Lui Dumnezeu. Si Iuda a fost si el in plan…si cind i-a venit timpul s-a prezentat sa-l implineasca. Asta pot sa inteleg si pot sa accept. Si mai stiu ca Imparatia Cerurilor este Imparatia dupa care trebuie sa ma lupt si nu asta de aici…Bun…

Numai ca deocamdata sintem si cetateni ai acestui pamint… Si ni s-a spus sa fim buni cetateni. Si aia vreau sa fiu. Daca Cezarul cere impozite, i le dau…ca desi scrie inca “IN God we trust” banii reprezinta stapinirea acestei tari. Dar ni se spune sa dam Lui Dumnezeu ce este a Lui. Si pentruca aici intervine conflictul care il am, am sa incerc sa dau prioritate imparatiilor pe care trebuie sa le respect. Intii a Cerului si apoi a lui Obama. Si pentruca in ce priveste viata, consider ca ea apartine Celui ce ne-a dat-o, nu pot agreea in citeva puncte importante cu noul presedinte. Si pentruca inca sint pe-aci, n-am sa-l aplaud si n-am sa-l vad decit ceea ce este …si n-am sa mi-l fac prieten …Deja stiu ca nu e voie sa tai urechea nimanui…asa ca si asta e sub control.

Ma simt dezamagita insa cind pe unele bloguri vad articole care il venereaza aproape pe Obama…Una este sa accepti si sa tolerezi…si alta este sa sari in sus de bucurie. Oamenii insa , chiar si credinciosii vor sa-ti spuna sa-i dai omului o sansa. Pare asa de normal sa fie asa, nu? Inca n-a ajuns sa demonstreze tot ce stie sau tot ce poate, ca pina acuma numai a vorbit…si e bun de vorba. Europa este incintata…si de ce nu? Ei doar din proprie initiativa au ajuns asa cum au ajuns, de ce sa fie America mai breaza? In Anglia mai este putin si legea Suri va ajunge sa fie introdusa intre legile lor…O anume populatie scade in timp ce alta populatie creste…Si unele grupari de oameni stiu sa isi ceara “drepturile”, nu asa cum o fac crestinii!!!

Dar asa cum America a demonstrat lumii prin votul ei ca este mai mult liberala, si ca-i pasa prea putin de valorile pe care tara asta le-a avut de la facerea ei, asa si noul nostru presedinte a facut in Senat pina acum dovada omului Obama – (a demonstrat cine este omul dincolo de elocventa cu care vorbeste si dincolo de tinuta care o are) si prin votul lui de fiecare data s-a prezentat suficient pentru mine cel putin, si mi-a explicat cine este persoana care se ascunde dincolo de zimbetul acela binevoitor si promitator.

Biblia mea ma invata sa ma uit la faptele unui om ca si la roadele unui pom ca sa stiu cine este. Cind ma prezint undeva oamenii zic…”ahh…tu esti aia care…”si tot ce am fost bun sau rau in viata, determina impresia pe care oamenii respectivi si-o vor face despre mine. Nu? Este impresia lor despre mine gresita? Biblia spune ca daca sintem credinciosi sa facem roade vrednice de pocainta…si daca nu le-am facut ma veti evalua si daca le-am facut ma veti vedea cine sint din faptele ce le-am facut.

Asa este si cu noul nostru presedinte. De cite ori ii vad fata imi amintesc ca in Senat a fost singurul care a votat ca si o Vesta de pe timpul Imperiului Roman, cu degetul in jos pentru drepturile celor inca nenascuti, si i-a condamnat prin votul lui la cea mai teribila forma de moarte. Sa li se faca o gaura in cap si sa li se suga creierul. Nici unul din cei prezenti in Senatul USA n-a avut stomacul sa voteze pentru aceasta procedura (partial birth abortion) care se face la termeni tirzii de sarcina , decit noul nostru presedinte. Chiar nu deranjeaza pe toti crestinii imaginea asta? Chiar nu conteaza ce fel de inima se ascunde in pieptul omului caruia ii vom spune presedinte si care ne va reprezenta tara in lume?

Daca-mi cereti sa ii dau o sansa in mintea mea…va spun…imaginea ce-mi apare in minte este a unui lup in mijlocul unor oi…Puteti sa stati oare linistiti doar pentruca lupul arata bine si este elegant, elocvent…si doar…este in drepturile lui ca sa ceara si el o sansa…, nu? Ori stati cu bita pe aproape…gata de aparare…in caz ca…nu se tine de cuvint .
…………………
“Ii veti cunoaste dupa fapte”…Asta-i simpla procedura de a judeca lumea inconjuratoare fara sa fac pe judecatorul dar fara sa cad fraier la oricine se prezinta bun si drept…sau in haine de lumina…eu n-am mai multa intelepciune decit aia simpla care mi-o da Biblia…si nu cunosc viitorul. Arata-ti-mi va rog din faptele lui care sint alea care ar trebui sa ma faca sa ma simt confortabila? Nu promisiuni. “De promisiuni e plin podul…”asa ar spune buna mea…si ea nu stia la politica, dar se pricepea bine la oameni!!!

Rodica Botan

6 comments:

Anonymous said...

Mi s-a facut rau (fizic, nu doar la figurat!) cand am citit de aceasta metoda de avort (nu am auzit inca despre ea, socul a fost destul de puternic resimtit)... Dumnezeule, pai nazistii cred ca ii invidiaza din tot sufletul pe cei care nascocesc astfel de metode de a ucide pe cineva!... :( De unde le-or fi venind ideile astea "stralucite"?! (intrebare retorica ;) )
Cat despre Mr. Obama... parerea mea e ca, in general, in politica se implica lupii, oile nu au ce cauta acolo (cele care se aventureaza - totusi - sunt sfasiate "la urgenta", ca pedeapsa pentru "neobrazarea" lor... :( )

Rodica Botan said...

Nu puteam sa spun mai bine ca tine. Sora medicala care a depus marturie in Senat atunci cind s-a votat, a fost martora la un incident cind doi gemeni au fost avortati. Unul dintre ei, cind s-a dus sa curete deseurile...nu era mort. Fiindca nu avea voie sa-l ajute , sa-i usureze situatia cu nimic, femeia a simtit ca i se rupe inima si a luat un prosopel si l-a invelit si l-a tinut in brate 45 de minute pina a murit. In timpul asta s-a gindit ca nici un copil n-ar trebui sa moara asa ca un gunoi ...s-a gindit la mama care l-a abandonat...la tot felul. A doua zi si-a dat demisia si n-a mai lucrat acolo.

In Senat si-a dat marturia impotriva acestei proceduri neomenoase. Intregul Senat a fost ca si tine absolut bolnav dupa descrierea ce a facut-o si a votat impotriva acestei proceduri , chiar si Kennedy, cel mai de stinga democrat...in afara presedintelui nostru Obama.

Duminica am sa fac poze cu pastorul meu si sotia lui care sint negrii amindoi. N-am nici un pregidism impotriva culorii pielii cuiva...poate nici impotrva religiei. Dar nu cred ca oamenii care pot sa hotarasca asa usor sa omoare un suflet nevinovat au ce cauta in functia de doctori, profesori sau guvernatori, judecatori sau presedinti. Pot sa-si aleaga profesia de macelari, vinatori, pescari...taietori de lemne, sau cei care curata veceurile...

Asta e pregidismul ce il am...

Anonymous said...

Agreez cu tot ce s-a spus. Am trait aceleasi sentimente. Am avut aceleasi struggles. Cred ca nu trebuie sa mai cautam raspuns la oameni si sa acceptam alegerea presedentiei amintindu-ne ca Dumnezeu nu a fost luat prin surprindere de acest rezultat cum am fost unii din noi. Inainte de intemeierea lumii, istoria omenirii a fost scrisa. Va amintiti rugaciunea lui St. Francis of Assisi? "Lord grant me the serenity to accept the things I cannot change,
the courage to change the things I can, and
the wisdom to know the difference?" We had the courage to try and change, and we will not give up; but we need to accept the things we cannot change because that way we accept God's sovereignty.

Rodica Botan said...

Poate ca-l meritam pina la urma.Cind Dumnezeu le dadea evreilor cite un imparat rau era pentru neascultare. Este vreunul dintre noi care nu se simte cu musca pe caciula?
Cine este credincios in lucrurile mici va fi credincios si in cele mari...si vulpile mici...de stiut le stim pe toate...de implinit...mai putin!!!

viorica said...

Imi place mult cum scrii Rodica te voi vizita si altadata .Fii fericita in Domnul!

Rodica Botan said...

Multumesc mult Viorica...te astept!!!