04 November 2008

Calvin Coolidge 30th President 1923-1929

Fiind un om care vorbea putin, oamenii ii speneau Presedintelui Coolidge, "Cal cel Tacut". Cineva l-a intrebat odata, de ce vorbeste asa de putin. El le-a raspuns..." daca nu spui nimic, n-o sa-ti ceara nimeni sa repeti".
.................................
Cea mai faimoasa poveste despre Cal cel tacut se refera la un dinner dat la Casa Alba. O doamna s-a apropiat de Presedintele Coolidge si i-a spus" am pus pariu cu cineva ca o sa va determin sa spuneti cel putin trei cuvinte".

La care el i-a raspuns..."ai pierdut".
..................................
Cineva a pus pariu cu comedianul Will Rogers sa-l faca pe Coolidge care avea totdeauna o fata serioasa sa rida. Cind Rogers a fost introdus Presedintelui la Casa Alba, comedianul s-a aplecat si i-a spus..."Scuzati-ma, dar nu v-am retinut numele". La care Presedintele a zimbit si Rogers a cistigat pariul.
.................................
Presedintele Coolidge l-a invitat pe un pastor vestit sa manince la Casa Alba inainte de a isi tine predica pentru care a fost invitat. Pastorul se prezenta la masa, dar refuza mincarea pe motiv ca gindeste mai bine pe stomacul gol.

Apoi Presedintele si sotia lui s-au dus sa-i asculte predica. Presedintele nu a fost prea impresionat de predica pastorului
si la sfirsit s-a aplecat si i-a soptit D-nei Coolidge..."ar fi putut sa manince linistit"...

No comments: