19 November 2008

Sa Ne Pregatim...

Am citit astazi mesajul de la "Focus on the Family" si cum se pregatesc ei pentru anul 2009. Au acceptat ca datorita crizei economice va trebui sa lucreze la bugetul lor si sa taie anumite servicii, si odata cu ele si o parte din personal. Ei au marturisit ca s-au uitat si au analizat strategic fiecare activitate si fiecare program, apoi au redus sau au eliminat ceea ve li se parea ca este rezonabil sa reduca. Au cerut Domnului intelepciune si discernamint si ajutor in zilele ce vor urma.

Ei spun ca sint convinsi sa Dumnezzeu ii va sprijini in ceea ce va urma si fac referinta la Ieremia 12:5 ; ca trebuie sa avem disciplina in aceste vremuri dificile si sa-L urmam supusi incotro ne va indruma Domnul.

Ca si multi dintre voi si eu urmaresc de ani multi emisiunile de radio "Focus on the family" si am motive sa cred ca sint inspirati de Duhul Lui Dumnezeu in lucrarea pe care o fac. Am vazut pe blogurile crestine de asemenea ca si romanii credinciosi se gindesc in mod strategic ce ar putea sa faca sa indulceasca criza economica…Ei au ajuns la concluzia ca ar trebui sa cumpere produse romanesti, pentruca astfel sa mentina cit mai multe joburi in Romania.

Gindesc ca aceste doua sfaturi, una data de Focus on the family si alta data de fratii nostrii din Romania nu sint de lepadat. Si noi putem face un buget, cei care n-am avut si sa taiem din cheltuielile care nu sint necesare. O discutie cu intreaga familie pentru o intelegere mai adinca a subiectului cred ca nu strica. Am sa-i recomand fiicei mele sa stea de vorba chiar si cu copii si sa le explice cum stau lucrurile, astfel incit si ei sa inteleaga si sa fie mai putin pretentiosi. Ferindu-i de foame este bine; ferindu-i de discutiile astea cred ca nu. Nu stim ce aduce viitorul si fiind pregatiti in viata pentru orice eventualitate nu cred ca strica.

Apoi…cred ca am sa citesc etichetele de acum incolo si am sa cumpar pe cit posibil "made in U.S.A". Si am sa spun cit mai multor persoane sa faca la fel, ajutind astfel pe cei care sint in situatia sa-si piarda joburile. Nu uitati ca toti avem joburi atita vteme cit este nevoie de produsul la care lucram…relatia dintre cerere si oferta este cea care ne asigura o pozitie .

Ma gindesc ca poate unii sau unele dintre dumneavoastra ati avea si alte idei bune de impartasit cu noi…cum sa luptam impotriva crizei sau cum sa razbim in timpul ei sau cum sa ne pregatim deocamdata pentru astfel de vremuri. Nu fiti zgirciti in a va da cu parerea…orice gind poate fi folositor .

2 comments:

Ina Todoran said...

Draga Rodica acum traim practic linistea dinaintea furtunii... Stiu ca multi nu cred si tot atat de multi sunt cei care nu vor sa creada insa traim inceputul sfarsitului, traim Apocalipsa. Domnul vine in curand! Uite un site util: www.amazingfacts.org si www.danielsiapocalipsa.ro Numai bine si domnul cu voi toti!

Rodica Botan said...

Multumesc ina...si la fel si tie...tine candela plina ...e tot ce mai putem face.