13 November 2008

Care-i Atitudinea Ta?

Inainte de a pleca de la lucru astazi, m-am uitat in fuga pe blog. Am o ora de condus pina acasa si asta imi da motive de gindit. Astazi …am avut motive de gindit… Pe partea stinga a blogului este blogrollul. Unul dintre aceste bloguri are ceva interesant…am deschis si…o palma grea s-a asezat pe fata mea si cineva m-a facut “isterica”; nu demult mai primisem o palma cind altcineva …tot in dreptul lui Obama m-a facut “prostuta”.
Acuma stiti cum e…dupa Biblie…s-ar cuveni sa intorc si partea aialalta, nu?

Palma ca palma…dar ce m-a deranjat si mai mult a fost urmatoarea fraza…vorbind de faptul ca Obama vrea sa legalizeze avortul in America…( care de fapt este legal)...”Stim bine ca aceasta lege si altele asemanatoare ei, nu au scopul de a creste fenomenul care il legalizeaza, ci doar sa il controleze, sa il scoata din clandestinitate si sa imbunatateasca conditiile in care se realizeaza”.

Nu ca asta e absolut culmea si da…de data asta am motive sa devin isterica sau orice altceva imi trece prin cap.

De fapt ce este avortul? Gasiti cumva termenul asta undeva in Biblie? Nu. Ce gasim acolo? O porunca care spune “Sa nu ucizi”. Oamenii i-au dat crimei asteia tot felul de nume pentruca nu le place sa auda ca sint criminali. Ca vezi, daca bagi un om in sac si-l omori pe nevazutelea…aia nu-i crima…oare?

Dumnezeu a lasat ca un copil sa creasca pina la noua luni protejat, undeva sub inima mamei lui…Ce fel de oameni trebuie sa fim noi sa ni se para absolut ok. ca acest “fenomen”… sa se scoata din “clandestinitate” si sa se faca in “ conditii imbunatatite”. Nu-l apuca pe nimeni in afara de mine isteriile?

Explicati-mi voi mie careva, cum ar putea cineva sa imbunatateasca conditiile in care se va comite o crima? Si asta mi se spune sub forma de dojana...
Am mai repetat si altadata…Senatorul Obama a fost singurul care a votat in Senat in favoarea celei mai inumane forme de avort, numita “partial birth abortion”. Si am sa explic inca odata procedura, pentruca numele acestor “fenomene” (adica avorturi)...sint asa de bine alese…incit sa ascunda si sa camufleze de fapt, despre ce este vorba.

“Partial birth abortion” se face de obicei la mamele care sint deja la un termen asa de inaintat al sarcinii, incit bebelasii daca ar fi scosi cu cezariana ar trai. Pentruca este ilegal sa-i tai gitul dupa ce a iesit complect afara, “doctorul” (daca si ala e doctor), ii face o incizie in cap cind inca este in canal, cu un fel de aspirator ii suge creierii si astfel bebelasul cind este nascut este mort si nu s-a comis nici o crima…a fost doar un "avort".
Acuma dintre toti Senatorii nici unul n-a votat sa sustina forma asta “sensibila” de a omori…in afara de Obama.

Inca un amanunt, care va explica ce fel de sare a pamintului si ce fel de lumina sintem... Mama este anesteziata…bebelusul insa nu… Si asta la nici un avort… NICIODATA.

Si oare crede cineva ca durerea celor care nu stiu inca sa se exprime, nu va fi auzita de Cel ce in mod special i-a tesut pe fiecare, le-a privit fata si le-a cunoscut-o…si a caror zile au fost toate stiute inainte sa fi fost vreuna din ele? Exista oare vreo crima mai odioasa comisa pe aceasta planeta?
Asta dragii mei este avortul…cuvint pe care n-o sa-l gasiti in Biblie. Asta vrea presedintele Obama sa legalizeze … si faptul ca inca nu ne-am resemnat la o asemenea situatie, pare sa agraveze lumea inconjuratoare…

Ar trebui doar sa ne amintim cum in vechime paginii isi aruncau copii in foc ca jertfa idolilor. Noi ii aruncam in gunoi, si ii jertfim pentru propriile noastre interese si confort. Asta nu-i o jertfa?

Si acuma va intreb pe voi intrebarea retorica din acelasi text pe care l-am citit… Persoana respectiva intreba …”Si atunci care ar trebui sa fie atitudinea mea daca as fi crestin in USA?”
Si eu va intreb acuma pe voi…Care?

10 comments:

mia said...

Ce se intimpla e trist si parca fara speranta. Nu esti singura care gindesti asa despre avort desi se pare ca nu prea putem schimba nimic. Ramine doar sa ne rugam in continuare.

Anonymous said...

Eu nu am inteles ce a vrut sa zica persoana cu pricina. ESTE LEGAL AVORTUL!!!! La ce clandestinitate se refera??? Cum sa se imbunatateasca conditiile in care se realizeaza? Hirtia de pe masa sa fie colorata in roz? Cind un copil moare, nu mai conteza conditiile....I'm sorry, dar unii sint dusi cu caruta...

Rodica Botan said...

Blog.jugariu.ro...
Am mai conversat cu Cristi inainte, dar astazi, dupa ce mi-a citit bine articolele, a scris unul al lui. La subiect. M-au deranjat mai multe lucruri citite. Mergeti si cititi si voi...poate am gresuit eu si n-am inteles bine...???

Acuma am inteles ca alegerile sint over, dar da-mi voie sa-mi bandajez ranile, sa ma vaiet daca simt nevoia, mai ales daca o fac la mine acasa...

Plus ca faptul ca e prea tirziu nu schimba cu nimic atitudinea pe care trebuie sa o aiba cineva fata de aceste probleme majore. Cineva trebuie macar sa jeleasca aceste vieti irosite...si cum am zis, nici macar anestezic nu le da...n-au nici o valoare pentru unii...
si sa auzi credinciosi vorbind asa, ramii perplex...

Anonymous said...

Sint de acord cu tine Rodica .Prin aceste pacate impedica planul lui Dumnezeu si atrage blestem peste ei .Cineva dintre fratii nostri pe un blog scria ;,,Ne doare de avorturi si nu ne doare ce se intimpla cu ei dupa nastere ,lasindu-i pe mina diavolului". Sa fie chiar asa? E foarte trist !
v.

Rodica Botan said...

...nici crima avortului si nici cea a indiferentei nu sint ok. Asta nu este opinia mea...mi se pare ciudat ca si avem o astfel de discutie intre noi...chiar asa lipsiti de intelepciune am ajuns? Chiar atit de mare este intunecimea ca ne permitem sa discutam aceste lucruri stabilite de Dumnezeu de la intemeierea lumii?

Rodica Botan said...

si am realizat citind mesajul ca s-ar putea sa crezi ca cuvintele iti sint adresate tie annonymus...dar cred ca nu m-am exprimat tomai correct. Sint adresate celor ce mai pun in discutie unele lucruri care ar trebui sa fie da si nu.

Anonymous said...

"Explicati-mi voi mie careva, cum ar putea cineva sa imbunatateasca conditiile in care se ucide cineva?" - vă întrebaţi şi pe bună dreptate. Păi, la cum au "perfecţionat" oamenii metodele de ucidere a pruncilor, a mai rămas să se perfecţioneze şi modalităţile de amorţire totală a conştiinţei. Sau ceea ce a mai rămas din ea.Dacă a mai rămas.
Am avut ocazia să discut cu nişte fete de liceu pe tema avortului. M-am îngrozit de ce-am putut să aud la unele dintre ele! Sunt încă mici, dar deja "formate" întru cele rele. Ce să te mai întrebi dacă mamele lor le-au explicat şi le-au învăţat de bine, când e clar că nu!
Să sperăm că schimbarea petrecută la dvs în ţară va fi spre bine şi nu spre rău, Doamne fereşte! Totul e să ne rugăm ca Domnul să păzească lumea aceasta de tto răul pe care ni-l facem singuri!

Anonymous said...

Raspunsul la intrebare este sa stam pentru adevar orice ar fi ,indiferent de parerea cuiva.
Sunt de acord cu popzitia pe care ai luat-o.inca un amanunt-Exista oare vreo crima mai odioasa comisa pe aceasta planeta?-eu spun da cea comisa impotriva lui ISUS HRISTOS.
VALENTIN CURUTIU

Anonymous said...

Rodica nu mai inteles, sint intru totul de acord cu tine Eu am afirmat ce a scris cineva pe un blog .Intr-un cuvint decit sa ajunga in lume mai tirziu mai bine ii avortam .
E o invatatura draceasca.
v.

Rodica Botan said...

Am inteles ...am inteles, dar nu m-am exprimat nici eu clar...
Sorry...