14 November 2008

Inca O Alegere!!!

Un grup de graduati, bine stabiliti in carierele lor, discutau despre ce au realizat in viata, la o intilnire - o reuniune a clasei lor.
Apoi in unanimitate au decis sa mearga si sa-si viziteze vechiul lor profesor care deacum era pensionar dar care pe vremea studentiei lor le fusese tuturor o inspiratie.

In timpul vizitei, conversatia din vesela la inceput a inceput sa se schimbe int-un concurs de jelanii care mai de care mai patetice despre stresul la lucru, in relatiile lor, in viata…

Batrinul profesor ii opri pentru o clipa din acest maraton de jelanii intrebindu-i daca vor sa serveasca ciocolata fierbinte…si primind aprobarea lor, se duse in bucatarie de unde se intoarse curind cu o carafa uriasa cu ciocolata fierbine si cu o multime de cesti de toate formele si de toate marimile. Unele erau de portelan, altele de sticla, de cristal; unele lipsite de orice frumusete sau decor, pe cind altele erau decorate intens, unele mai cu gust altele foarte fine si pretioase…

Profesorul i-a invitat pe toti sa se serveasca care cum vrea si fiecare dintre ei si-a luat cite o ceasca cu ciocolata fierbinte in mina. Cind toata lumea a fost servita, profesrul a inceput sa-si depene gindurile…
El le-a zis…”Ati observat ca din cestile cele multe ce le-am adus aici pe masa , fiecare dintre voi ati ales cele mai frumoase lasind pe masa pe cele mai putin atragatoare?

Nu este rau sa vreti tot ce este mai bun si mai frumos pentru voi…dar pretul pentru aceasta alegere este motivul pentru care aveti unele dintre problemele pe care le aveti si stresul pe care il aveti.
Ceasca din care beti voi ciocolata asta calda si aromata nu adauga nimic la continut, la lichidul acela delicios. Singurul lucru pe care il poate adauga este un pret mai ridicat .

Ceea ce ati vrut de fapt a fost o ciocolata fierbinte. Nu sa aveti o ceasca a fost intentia voastra. Si cu toate acestea in mod constient si deliberat ati intins mina dupa cea mai atragatoare si mai scumpa ceasca pe care ati vazut-o pe masa. Si de cum v-ati vazut cu ceasca in mina instantaneu ati inceput sa va aruncati privirile in jur la cestile celorlalti.

Prieteni, ascultati ce va spun. Viata este continutul acestei cesti, este ciocolata asta calda. Iar profesia, banii si pozitiile sociale sint cestile de pe masa. Dar ele reprezinta doar suportul vietii. Ceasca nu defineste sau schimba calitatea vietii pe care o traiesti…ea creeaza doar aparente. Uneori concentrindu-ne doar la ceasca si incercind sa o gasim pe cea mai, dintre cele mai… uitam de continutul ei , de ceea ce Dumnezeu ne-a pregatit la fiecare.

Aminteste-ti mereu ca Dumnezeu ti-a pregatit continutul unei cesti fierbinti de ciocolata…dar te lasa pe tine sa-ti alegi ceasca in care sa-l pui. Oamenii cei mai fericiti nu au neaparat tot ce este mai bun si mai frumos in viata din punct de vedere al esteticului si al valorilor omenesti; ci se straduiesc ca din ce au… sa scoata ce pot mai bun si mai frumos. Oamenii cei mai fericiti sint cei ale caror nevoi sint mici nu cei ale caror pretentii sint uriase.
.........................

Alegerea din nou...iti apartine!!!

No comments: