27 April 2013

Vino Sluga Credincioasa... Intra!

Un om dormea linistit in camaruta lui cind dintr-o data locul a fost umplut de o lumina puternica si Dumnezeu insusi i se arata. Si Domnul i-a spus omului ca are ceva de lucru pentru el. Astfel i-a aratat in fata casei lui un bolovan urias. Apoi i-a explicat ca ceea ce are de facut este sa impinga cu toata puterea lui acest bolovan, pina ii va spune El sa se opreasca.

Zis si facut, a doua zi omul nostru s-a apucat de lucru. Si zi de zi impingea intr-una la acest bolovan. Si au trecut multe zile si apoi ani si ani ...si ani de-a rindul s-a ostenit asa de la rasaritul soarelui si pina la apusul lui, cu umerii si spatele asezat pe fata imensa, rece si colturoasa a bolovanului impingind din toate puterile. Si in fiecare seara , omul intra in casa obosit si cu muschii infierbintati dupa inca o zi pierduta...fara sa fi putut misca bolovanul din loc.

Si cum din zi in zi era tot mai descurajat ...fiindca isi zicea el ca n-are nici un succes, Satana precum ii este obiceiul isi face aparitia la momentul oportun si plaseaza citeva soapte la urechea omului, cind era cel mai obosit si amarit..." Da prost mai esti...uite, impingi la bolovanul asta de atitia ani...si nu l-ai clintit din loc inca"...Si omul a inceput sa asculte din ce in ce mai mult la soapta rea...si nu i-a trebuit mult pina sa inceapa sa sovaiasca..."asta e munca de ocnas...sint un falimentat...nu pot sa mut nici macar o piatra...asta-i munca?...la ce bun?..."

Satana se prezenta din nou cu alte soapte " Opreste-te omule! Ce te omori atita degeaba? Daca tot vrei sa asculti...asculta, dar pune umarul acolo si te sprijineste numai de bolovan...de ce sa impingi la el, ca si asa nu poti sa-l muti? La urma urmei nimeni nu stie ce faci acolo, oricum, nu?"

Spuse mereu...soaptele au prins priza in mintea omului. Zise el..."nu=i o ideee rea...sa stii ca asa am sa fac". Dar parca ceva nu il lasa sa treaca la actiune..isi zise..."am sa duc gindurile astea in fata Domnului sa vad ce zice..."

"Doamne zise el...sint de asa de multa vreme in serviciul Tau...si am muncit din rasputeri, si am facut exact ce Tu mi-ai spus sa fac; dar cu toata munca mea grea si indelungata n-am reusit nici macar sa clintesc acel bolovan din loc. Ceva nu iasa bine la socoteala...ceva nu e in regula, ca nu sint in stare sa am nici un succes in tot acest timp, in ciuda eforturilor mele."

Cu multa blindete... Domnul ii raspunde...

"Prietene, cind ti-am cerut sa fi in serviciul meu si cind tu ai acceptat , ti-am cerut doar sa impingi acest bolovan cu toata puterea ta...ceea ce ai si facut pina acuma. Dar niciodata nu ti-am spus ca intentia mea a fost ca tu sa muti bolovanul. Ce ti-am dat eu tie sa faci a fost doar sa impingi de bolovan. Acuma vi la mine obosit dupa atita vreme si istovit si dezamagit crezind ca ti-ai pierdut timpul de pomana facind ceva nefolositor. Dar ia sa vedem...chiar asa este? Uita-te la tine! Ai brate muschiuloase, puternice, un spate de urias cu muschi zdraveni...esti bine facut si sanatos...palmele iti sint batatorite de piatra rece si zgrunturoasa...iar picioarele iti stau solide si infipte bine in pamint ca un om care stie ce vrea. Luptind cu acel bolovan urias te-ai maturizat, te-ai calit si toate abilitatile tale sint mai dezvoltate ca la inceput. E adevarat ca n-ai miscat bolovanul nici macar un milimetru dar... Eu nu ti-am cerut sa il muti...Eu ti-am cerut sa fi ascultator. Si porunca mea a fost doar sa impingi...si tu facind ceea ce ti-am cerut Eu, ai demonstrat credinata si ascultare. In loc sa fi desnadajduit fi bucuros ca succesul tau care statea in ascultarea de Cuvintul Meu este evident. Ai fost cu adevarat un servitor credincios!

................................

Acuma...care dintre noi incercind sa faca voia Domnului si sa imprastie saminta si sa cheme oamenii la pocainta si sa faca binele si sa iubeasca pe semeni chiar si atunci cind simtamintul este total impotrivitor...n-a simtit desnadejde ca omul asta si bolovanul cu pricina?

Si cu toate astea sintem chemati la ascultare nu la succese...la impins nu la mutat...si de multe ori la semanat fara sa putem sa ne uitam in urma sa vedem cum boabele au inceput sa creasca...

Dar lucrati fratii mei...impingeti lucrarea care v-a fost data...impingeti de ea cu toata puterea si nu  cautati dupa alt bolovan...concentrativa la bolovanul ce v-a fost dat. El nu ne-a cerut sa ne numaram succesele...ci doar sa fim ascultatori ...si va veni o zi cind vom auzi vocea Stapinului chemind..."vino sluga credincioasa...intra".

6 comments:

Anonymous said...

Nu am cum sa las mesaj la pozele de la Garden Affair, mi-au placut foarte mult, e la tine in back yard? Cel mai mult mi-a placut biblioteca. Ai si carti romanesti?

Rodica Botan said...

Da...am o gradina mare, este adevarat. Si am tot felul de pomi fructiferi. La Garden affair au fost 54 de persoane dar nepoata mea care trebuia sa faca poze s-a ocupat de alte lucruri si am doar citeva poze de la cine si-au facut lor...si o parte inca nu mi-au trmis pozele ca au fost ocupati...asa ca am pozat flori de prin gradina...

Si am multe carti dar foarte putine romanesti. Eu am plecatdin Romania din 1980 si nu m-am reintors niciodata...si am doar citeva aduse de rude...

Lia said...

Rodica imi place sa citesc istorioarele care le postezi. Pe unele mi le amintesc, altele nu le stiu.

Cea de fata m-a dus cu gandul la versetul din 1Samuel 15.22b "Ascultarea face mai mult decat jertfele, si pazirea Cuvantului Sau face mai mult decat grasimea berbecilor."

Cristina daca ai cont la Google pe gmail poti comenta si pozele din albumul picasa (acolo sunt puse cele de la Garden Affair).
Daca nu ai cont si vrei sa-ti faci iti pot trimite eu o invitatie - numai asa se poate face cont pe gmail (si poti pune si tu pozele in albume, pe picasa).

Rodica Botan said...

Chiar ca versetul asta mergea acolo de minune...
Stii noi sintem asa porniti pe rezultate...si unele nu se vad decit cind le este vremea. Si cred ca pentru unii din noi este mai bine ca altfel ne-am ingimfa, daca am stii ca nu lucram fara de folos...Noi trebuie sa stim prin vredinta ca nu lucram fara folos...

Anonymous said...

Hei,uite ce interesant.zilele trecute amprimit aceastapovestedelaDoinasi acumo regasescsi in arhiva ta minunat...Cum nimic nu e intamplator cred ca daca Domnul a vrut sa o citesc o data de la Doina , odata de la mine pe blogiar acum la tine...asta trebuie sa imi spuna ceva nu?...cred ca tocmai eram in momentul cand ma plictisisem sa imping la stanca si 'carteam"...Asa ca ma apuc dinou serios sa imping la stanca...
Ai si tu stanca ta cu siguranta asa ca impinge si tu cu spor...
Cu drag Carmen

Rodica Botan said...

Multe din traducerile mele le primesc mai tirziu in e-mailuri...