30 June 2010

VOI BINECUVINTA PE DOMNUL IN ORICE VREME!!!

Doamne, “Te laud din toata inima, cint laudele Tale inaintea dumnezeilor. Ma inchin in Templul Tau cel sfint, si laud Numele Tau, pentru bunatatea si credinciosia Ta, caci Ti s-a marit faima prin implinirea fagaduintelor Tale. In ziua cind Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai imbarbatat si mi-ai intarit sufletul.” Psalmul 138:1-3

N-am cuvinte de multumire… ca nu s-au inventat inca. Astazi ne-am dus la spital pentru operatie. Unul dintre specialistii care trebuiau sa fie prezenti a anuntat ca nu poate fi acolo - a fost el insusi operat astazi. Am zis noi insa… Domnul stie! Poate nu era nevoie de el acolo in sala de operatie. La spital a semnat Deb toate hirtiile de trebuinta si dupa vreo jumatate de ora de asteptare, receptionistele ne-au anuntat ca Doctorul Pfeffer care ramasese sa faca singur operatia are o urgenta si sa mergem acasa si sa revenim peste doua ore.

M-am gindit sa facem ceva cumparaturi sa ne pierdem timpul si sa nu ne mai gindim la operatie…Pastor McGann si Monica, sotia lui care venisera si ei s-au dus si ei acasa sa manince ca era amiaza si am revenit cu totii dupa doua ore.

Deb era nemincata, fara sa fi baut apa, si fara sa fi luat medicamentele de durere… de ieri …dar cu o dispozitie atit de buna, ca nu ma puteam dumiri ce se intimpla. Nu ma credeti? Am facut si niste poze…

Dar …cei care v-ati rugat pentru ea, pentru noi… voi trebuie sa stiti pentru ce v-ati rugat – si vreau sa va spun ca rugaciunile voastre si ale noastre au ajuns la Tronul Harului si Milei… si Dumnezeu a onorat aceste rugaciuni. Va multumim din toata inima. Spuneti voi - dupa ce va uitati la poze… daca asa se duc oamenii la operatie? Am avut aparatul in poseta ca de o vreme il port la mine… si nu m-am putut abtine - mi se parea ireal… cind de saptamini acuma ne-am perpelit in ingrijorari si neliniste si ginduri negre…

Ok… ne-am rugat inainte de de a intra la operatie… si am incredintat-o in Mina Bunului Medic… Operatia a fost scurta – foarte scurta - si doctorul a fost foarte multumit. Banuiti ca desi nici unul din noi n-a indraznit sa spuna cuvintul… cu totii, inclusiv Deb s-a gindit la cancer …acuma am ajuns sa povestim mai pe larg. Nu , nu a fost asta. A fost probabil o greseala facuta de doctori la operatia de acum vreo doi ani …amanunte va pot da in privat daca vreti. Cert este ca doctorul a putut sa repare greseala, sa faca poze pentru celalalt specialist si sa ne dea motive sa zimbim o saptamina, doua, fara oprire.

Sint obosita - de atitea emotii care m-au chinuit in ultima vreme… dar nici n-am mincat inca pina nu va spun si voua vestea cea buna. Unii o sa ziceti pe buna dreptate ca prea le-am pus toate la vedere. Eu va spun ca am facut-o inadins. Am o credinta mica… tare mica… dar am cerut ajutor. Ajutor de la fratii si surorile mele de pretutindeni. Ati avut vreodata un copil bolnav? Cit de departe ati merge ca sa-l stiti sanatos? Unchiul meu Botan Avram a stat pe vremea lui Ceausescu in greva foamei in fata Palatului lui Ceausescu ca sa-l aduca pe varul meu in America la o operatie de care avea nevoie si care nu se putea face acolo in Romania. Au fost arestati si apoi li s-au dat pasapoartele – pentru ca Europa Libera deja stia de incident. Eu v-am cerut sa va rugati pentru noi - si stiu citeva grupuri de rugaciuni, si prieteni, si frati, si surori care v-ati rugat pentru Deb.

Scriu aici ca oricine sa stie ca exista un Dumnezeu in cer - viu si lucrator, Caruia ii pasa de copiii Lui. Scriu aici ca sa stie toti ca exista o nadejde si exista o speranta. Ma bucur ca Dumnezeu a raspuns in felul in care a facut-o – dar si daca ar fi considerat o alta solutie, si un alt raspuns, Deb era pregatita sufleteste pentru orice ar fi avut Dumnezeu in plan pentru ea. Si miine am sa va traduc un pasaj dintr-o carte care mi-a cumparat-o inainte de operatie ca sa-mi dea sa citesc un pasaj… Si acel pasaj mi-a spus exact ce era in mintea ei… si cit de pregatita era pentru orice - inclusiv eternitate.

Ma opresc aici …multumind Domnului pentru ca v-a ascultat rugaciunile si multumindu-va voua ca ati ridicat glasuri sfinte catre un Dumnezeu Atotputernic… Slava Lui!!!

13 comments:

Sali Sabri said...

Slavit sa fie Dumnezeu, Biruitorul nostru!
Multumim ca impartasiti cu noi aceste experiente minunate. Pe noi ne incurajeaza mult!

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Psalmul 117
1Lăudaţi pe Domnul, toate neamurile, lăudaţi-L, toate popoarele!
2Căci mare este bunătatea Lui faţă de noi, şi credincioşia Lui ţine în veci. Lăudaţi pe Domnul!

cella said...

Si cum sa nu Il iubesc pentru ca raspunde in ciuda catarului din mine?

A.Dama said...

Stii ce m-a surprins, Rodica, in povestea ta? Ca ma rugasem sa fie acolo medicul care trebuie sa fie. Iar unul dintre specialisti a fost chiar el operat... Interesant! Dar El stie mai bine.
Multumim acum impreuna cu toti ce ce multumesc!...

Marta said...

Pling de bucurie si multumire .Laudat fie Domnul Marta

Anonymous said...

Slavit sa fie DOMNUL, El intotdeauna a fost si este biruitor.-Elisabeth

Rodica Botan said...

Sali...multumeste grupului tau de rugaciune in mod special pentru rugaciunile inaltate pentru noi. Este intr-adevar o biruinta...si inca o dovada ca ne incredem intr-un Dumnezeu viu.

Ochii la El Sali...si sa continuam sa traim prin credinta

Rodica Botan said...

Laudat fie El...Virginia...N-am cuvinte...
Multumesc pentru rugaciuni si pentru indemnuri si pentru incurajari. Au venit de fiecare data la timpul potrivit!!!

Rodica Botan said...

Cella...exact cum zici...cum? Mare Dumnezeu avem...si cit este de bun cu noi!!!

Rodica Botan said...

a.dama...i-am spus la Deb...ca exact asa mi-ai zis - parca ai stiut - inainte de operatie. Mai...am trait niste momente foarte interesante ieri...imi venea sa ma ciupesc sa vad daca nu visez- ca dupa starea de inmormintare din ultima luna- ieri a fost ca si cind am fi serbat ceva inainte ca sa stim rezultatele- parca a fost cumva pe dos. Doamne...cind tu trimiti Duhul Tau sa mingaie...pe unii ii apuca risul de bine ce se simt...serios vorbesc. Daca n-as fi facut pozele ai fi putut zice ca mi-am imaginat...

Rodica Botan said...

Tusa Marta...multumesc pentru cereri si rugaciuni. Avem un Dumnezeu puternic....as vrea sa pot si sa stiu sa ma falesc cu asta...

Rodica Botan said...

Elisabeth...biruitori cu El...prin El...si eventual si pentru El!!!

Liana Morar said...

Mare este Dumnezeu!
Ma bucur de vestile bune si de felul in care El lucreaza.