21 June 2010

DIN BRATELE TATALUI...

de Doina Spiridon

Nu am darul scrisului .Mai repede relationez cu oamenii prin viu grai. Dar vreau sa folosesc toate circumstantele pentru a impartasi plinatatea care este in sufletul meu. Stiti, Dumnezeu mi-a facut atit de mult bine, incit nu pot sa tin aceasta bucurie numai pentru mine.Tocmai din prea plinul bucuriei din inima mea vreau sa impartasesc.

Pentru a-mi pune gindurile in ordine sint inspirata de ceea ce citesc,si pentru ca ma ajuta pe mine, iau si dau mai departe. Ca si cind am cumpara ceva de la magazine,mai personalizam putin cum ni se pare ca se potriveste pentru noi, asezam la masa si invitam musafirii...

Cam asa ceva incerc eu sa fac acum. Am gasit un eseu al Fr.Ton “Trairea in unire cu Hristos si trairea sub calauzirea Duhului Sfint”

Primul lucru care m-a impresionat si mi-a transmis o stare de liniste si bucurie a fost acesta ca asa cum scrie Irineu in una din cartile sale despre ce a facut Isus Cristos pentru mine “Isus Cristos,intrupindu-Se,a devenit ce sintem noi,pentru ca noi sa putem deveni ce este El.”

Al doilea lucru care mi-a placut este cum I-a inteles Irineu pe Fiul lui Dumnezeu si pe Duhul Sfint. El scrie ca Fiul si Duhul sint cele doua brate pe care Dumnezeu Tatal le intinde spre mine(noi),si daca acceptam oferta Lui, cu aceste doua brate ale Sale Dumnezeu ne imbratiseaza.

Mie imi da o asa stare de liniste sa stiu ca sint pe pieptul Tatalui Ceresc ,in imbratisarea lui Isus Hristos si a Duhului Sfint.Sa ma pot odihni pe pieptul Creatorului Meu este un asa mare privilegiu!!!Oricine poate sa experimenteze aceasta prin credinta.

Acum sa fac mai clar ce am inteles eu ca inseamna sa traiesc in unire cu Isus,:
-sa fiu constienta,sa cred in fiecare moment ca nu mai sint singura ca Isus este cu mine si eu sint cu El.
Sa-mi aduc mereu si mereu in gindirea mea acest fapt.
-sa-L iubesc din toata inima si sa declar aceasta incepind de dimineata de cind ma scol
-sa invat sa traiesc permanent sub autoritatea Lui
-daca ascult de El si traiesc dupa invataturile Lui, viata mea devine sfinta

“Şi, în sfârşit, lasă-te pătruns de minunea că Fiul lui Dumnezeu S-a făcut una cu tine şi că tu trăieşti realmente în simbioză cu Fiul lui Dumnezeu. Bucură-te de minunea aceasta! Trăieşte permanent în minunea aceasta şi astfel, permanent în bucurie, indiferent câte greutăţi, probleme, necazuri şi chiar tragedii, îţi aduce viaţa! Unirea lui Isus cu tine şi a ta cu El, trăirea voastră în această unire, este motivul celei mai mari bucurii pe care o avem pe pământul acesta!”

Acum ce am luat eu pentru mine ca inseamna trairea sub calauzirea Duhului Sfint.

Duhul Sfint este Duhul lui Dumnezeu si Duhul lui Isus Hristos care este in cei care L-au primit pe Isus Cristos ca Mintuitor prin credinta,adica “am primit oferta lui Dumnezeu” asa cum spune Irineu.

Duhul Sfint umple fiinta noastra in totalitate,dar locuieste cu precadere in mintea noastra.

Rolul Lui este sa aduca in mintea noastra gindurile lui Dumnezeu “fii al lui Dumnezeu sint numai cei care sint calauziti de Duhul lui Dumnezeu”.Aceasta este de fapt calauzirea.

Asa cum stim in noi traiesc doua firi:firea paminteasca(carnea) si Duhul Sfint.

Mai intii trebuie sa stiu foarte bine,sa memorez care sint faptele firii pamintesti si roadele Duhului ,asa cum sint prezentate in Galateni 5/16-25,Efeseni 4/25-32,Coloseni 3/8-14 si Predica de pe munte (Matei cap.5-7).Eu mi-am facut lista paralela.

Cum ma calauzeste Duhul Sfint? In mod practice,atunci cind trebuie sa fac ceva sau sa spun ceva trebuie sa ma intreb de unde vine impulsul???Daca stiu bine din Scriptura,Duhul imi va aduce aminte ce-mi spune Dumnezeu sa fac,cum sa reactionez si asa voi reactiona.Pentru asta am nevoie de exercitiu.

Nu voi reusi din prima….sau de fiecare data.Exersind voi deveni din ce in ce mai abila in a ma lasa calauzita de Duhul Sfint care imi sopteste,”este un susur blind”.

Asa ca atunci cind invat sa-l las pe Duhul Sfint sa produca roadele mentionate mai sus,a traiesc plina de Duhul Sfint.

Asa cum am spus este exercitiu,care se repeta mereu si mereu.Dar fara exercitiu nu am cum sa obtin performanta.Asa vom ajunge sa fim copii care sa ne asemanam cu Tatal Ceresc.

1 comment:

Isa said...

Minunate îndemnuri..Îmi doresc mult să trăiesc aşa fiecare zi din viaţa mea..citesc des articolele tale si Dumnezeu îmi vorbeste prin ele. Domnul sa te binecuvinteze în ceea ce faci şi împărtăşeşti şi altora.