12 June 2010

VA PLAC CRINII?..CE PUTEM INVATA DE LA CRINI?

...Floarea mea preferata este crinul. Cand admir crinii si le simt mireasma imediat ma bucur sa imi amintesc ca Domnul a aratat cat de perfect a creat El crinul si cat de mult ne iubeste El si ne poarta de grija. Cum mi-a dat Domnul sa scriu despre crini si credinciosia Sa? De ceva vreme merg sa fac fizioterapie ca ma supara nervul sciatic de la o vertreba miscata de la locul ei si altele nu mai stiu cum. Asa ca pentru ca durerea era mare a trebuit sa nu ma mai razvratesc ca Iona si sa merg unde m-a trimis Domnul printre niniveni, oameni bolnavi fizic dar mai ales doar cu o forma de evlavie....
In drumul meu spre policlinica intr-o zi am intalnit o florareasa care avea de vanzare niste crini superbi. Nu aveam de gand sa cumpar si nici bani nu aveam la mine. Dar am stat cateva clipe si i-am admirat cu placere. Florareasa binenteles ca nu a scapat ocazia sa mi-i laude. Si asa am intrat in vorba cu ea si dupa ce mi-a laudat florile i-am spus ca imi plac si mie si i-am spus ca Domnul Isus a facut referire la ei cand s-a referit la credinta noastra. A fost placut surprinsa si interesata si a primit cu placere o brosurica cu versete din Biblie.
Azi am fost la o cununie civila a unei domnisoare care a facut cu baietelul meu pregatire la romana. Si bineinteles am optat sa cumpar un frumos crin cu mai multe cupe. Florareasa mi-a pregatit buchetul asa cum am dorit si bineinteles ca i-am spus de ce crinul e floarea mea preferata. Mi-a marturisit ca a citit Biblia, dar nu-si aduce aminte si ca chiar o sa mai reciteasca , ca sa regaseasca acel pasaj. Bineinteles ca i-am dat si ei o carticica cu versete din Biblie pe care a primit-o cu placere.
Asa mi-a venit un gand - sa fac mici hartiute cu poze de crin si cu versetele din evanghelii care se refera la invatatura Domnului Isus si cum ne poarta El de grija. Sunt tare bucuroasa ca Domnul ma foloseste si nu sunt vrednica decat sa-I multumesc. E minunat cum Capul ia decizia, mana arata directia, ochiul urmareste cu privirea, picioarele alearga intr-acolo, iar gura marturiseste. Tot asa Domnul Isus care este Capul hotareste , iar madularele primind indemnul si umbland in unitate isi fac partea ca cei din jur sa Il cunoasca pe El .....
E minunat cat de multa putere iti da Domnul sa redai si sa scrii atat de multe lucruri minunate care ne pun “pe ganduri”, sa meditam mai mult la Cuvantul lui Dumnezeu si ce are El sa ne comunice, invete, mangaie si sustine in a pasi pe calea ingusta ce duce la cer.

Sa fii binecuvantata
Cu prietenie Carmen
http://www.youtube.com/watch?v=kLHlx_6_RCA
Crini

6 comments:

johnny said...

mesaj privat pentru Rodica=>,http://www.scechurch.org/location.php

elena marin-alexe said...

Frumos! De la crini luam exemplul albului imaculat..
O zi superba iti doresc Rodica draga!

cella said...

nu imi place mirosul crinilor, mi-i rau de la ei insa nu pot sa nu admir regalitatea, eleganta lor ...

daca ptr o floare a consumat atata creativitate cum sa nu o lase libera cu noi?

O saptamana de poveste;)

rodica said...

Johnny multumesc de link

rodica said...

Multumesc elena...si tie la fel!!!

rodica said...

Cella...ti-ar sta bine cu o rochita dintr-o foaie imaculata de crin...