23 June 2010

ASTAZI...SINT GATA DE LUPTA!!!

de Doina Spiridon
As vrea sa va impartasesc ce am citit astazi si cum mi-a vorbit Domnul.
Am citit Efeseni cap.6 . Am meditat mai mult la versetele 11 pina la 17.

Este un text binecunoscut ce-i drept dar de fiecare data proaspat si plin de invatatura practica.

Mie personal imi place foarte mult sa-mi pun si sa citesc numele meu in Cuvint.De ex:”Imbraca-te cu toata armatura lui Dumnezeu,Doina,ca sa poti tinea piept uneltirilor(minciunilor)diavolului,Doina.”

Asa personalizez eu Cuvintul Domnului si are un mai mare impact pentru mintea mea.

Pavel imi spune de ce sa ma imbrac cu toata armatura lui Dumnezeu, apoi imi arata care este cimpul meu de lupta si care imi sint inamicii :capetenii,domnii si stapinitorii acestui veac si duhurile rautatii.

Uneori imi este frica sa recunosc ca toata aceasta oaste exista.Dar oare de ce imi este frica sa recunosc existenta acestei ostiri???Pentru ca subconstientul imi spune ca sint puternici.

In acelasi timp Biblia nu ignora si nici nu spune ca este o batalie usoara.Din acest motiv imi pune la dispozitie intreg echipamentul Sau “armatura.”

Ma gindesc acum la David care a fost echipat inaintea luptei cu Goliat.A fost o armura cu care nu s-a putut acomoda.De ce???Ca Dumnezeu avea un alt plan,sa-l umileasca pe ditai Goliat.

Ce ma invata Pavel este ca armatura pe care Domnul imi porunceste s-o iau pe mine este “ca eu Doina sa ma pot impotrivi in ziua cea rea,si eu Doina sa ramin in picioare dupa ce voi birui totul”.Este tot la fel de adevarat ca ziua cea rea este in fiecare zi.

Sa vedem cum sa ne echipam:

-cingatoarea=Adevarul.Asta imi spune mie ca in orice situatie adevarul si doar adevarul sa fie in mintea si pe buzele mele

-platosa - care-mi protejeaza inima este neprihanirea

-incaltaminte in picioare-rivna Evangheliei pacii(fiecare pas trebuie sa fie aducator de pace si sa doresc asta cu staruinta)

-scutul pe care-l am in fata mea si pot sa-l misc sa ma apar –este credinta mea in Dumnezeu

-coiful-mintuirea,eu stiu cine sint in Hristos.Sint un sfint pentru ca Isus Hristos este in viata mea.Si atunci cind Isus Cristos a venit sa locuiasca in mine L-a adus pe Dumnezeu de 3 ori Sfint si pe Dudul Sfint,de aceea sint o sfinta

-sabia-Duhul Sfint care ma calauzeste si-mi aduce in minte Cuvintul pe care l-am pus in mintea mea.Asa ca atentie Doina,Cuvintul Domnului trebuie strins in mintea mea ca Sa-L folosesc la vreme de nevoie.

Doamne ajuta-ma sa fiu constienta in fiecare moment de aceasta armature pe care mi-ai pus-o la dispozitie si imi poruncesti s-o folosesc.

Aceasta imi va deveni comoda si confortabila dupa ce voi exersa lupta imbracat.Ca orice exercitiu cere timp si consecventa.

Doamne te rog ajuta-ma sa nu uit ce mi-ai pus la dispozitie.Responsabilitatea mea este sa iau ce Domnul mi-a pregatit.

2 comments:

cella said...

Ai vazut ca langa tine sunt si eu? Ia ridica viziera de la coif un pic ;))

Rodica said...

Am vazt...ti-am tras cu ochiul...