09 June 2010

VERSETUL ZILEI




“Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus. “ (Filipeni 4:6,7)


http://www.youtube.com/watch?v=8irmMCnhH5w
Vali Pentea Sava Nu te ingrijora

6 comments:

cherie said...

Sa nu ne ingrijoram... Are dreptate, dar cine poate ?
De fapt intr-un fel si pentru mine lucrurile stau asa.... Cand ma ingrijorez stiu ca lucrurile se vor rezolva si nu intru in panica.
Asta nu inseamna ca stau cu mainile in san si nu fac nimic, doar ca... nu intru in panica...
Ma ingrijorez dar nu intru in panica.

Rodica said...

99 la suta din lucrurile pentru care ne ingrijoram nu se intimpla. Si toata energia pe care am folosit-o ingrijorindu-ne este pur si simplu irosita.
In Biblie ni se spune sa aruncam asupra Lui ( a Lui Dumnezeu) toate ingrijorarile noastre . Iti spun din experienta Cherie...am trait citeva clipe de deznadejde in viata unde numai mina Lui ma putea ajuta...si a facut-o...si cu toate astea trebuie sa-mi aduc aminte , ca tentatia mare este...sa ma ingrijorez.

elena marin-alexe said...

Ce bine ar fi sa nu ma ingrijorez niciodata pentru nimic...

cherie said...

Draga Rodica, cand spun ca ma ingrijorez dar nu intru in panica, spun de fapt si ca stiu ca Dzeu face cum este mai bine, cum vrea el. El face ce este mai bine dar nu si ce vreaui eu de fapt.... Uneori eu nu vad lucrurile tocmai bine... dar... asa le vreau... Si ma ingrijorez ca poate iesi altfel... Chiar daca mai bine...este totusi altfel...

rodica said...

ai dreptate elena...ce bine ar fi...

rodica said...

la prima vedere asa este, dar cind ne gindim din perspectiva unui parinte...ne schimbam parerea.
Cind ne gindim la copiii nostrii, nu le putem da totdeauna ce vor, pentruca noi stim mai bine de ce au nevoie; ei sint inca imaturi uneori si anumite lucruri care le vor nu sint cele mai bune pentru ei, si altele care le par grele si nu le vor , sint absolut necesare.
Majoritatea copiilor nu iubesc cartea si sa-si faca lectiile li se pare o corvoada de prisos. La ce e buna geometria? La ce o sa le ajute ca stiu sa citeasca? La cxe o sa le foloseasca sa stie engleza? ca doar traiesc in Patagonia...etc.
Dar noi ca parinti intrezarim si intelegem ce aduce viitorul si ii pregatim ca atare. Copiii crescuti dupa capul lor si primind tot ce vor sint cei mai de temut oameni cind ajung maturi pentruca n-au suferit de exemplu consecinte pentru greselile facute si n-au invatat ca se plateste un pret pentru greseli...
Viata nu este doar atit...ca daca ar fi numai atit ar fi chiar fara sens ca am invatat si acumulat atitea lucruri ca pe cind am sti cum sa traim bine si frumos sa plecam ...Daca ne uitam la tot ce a creat Dumnezeu, totul are cap si coada si motiv sa existe...in afara de moartea asta si afara de suferinte pe care nu le intelegem totdeauna. Unele ...abia abia le putem contura insemnatatea...pe altele le vom intelege insa mai bine dincolo...