24 June 2010

CIND MA VAD MAI MIC...

Uite, am citit astazi ceva ce rezoneaza asa de bine cu mine. Am sa va spun ce am citit, si dup-aia de ce-mi plac aceste gindiri…

…………
De Bill Crowder

Filmul "Miracle", ne spune o poveste adevarata de la US Olimpice de hockey pe ghiata , pe cind echipa US era confruntata cu improbabilitatea de a cistiga o medalie de aur…In una din secventele filmului , coach Herb Brooks selecteaza jucatorii echipei. Cind ii da asistentului coach Craig Patrick lista cu jucatorii alesi, acesta spune surprins…"Ai lasat afara unii dintre cei mai buni jucatori!!!". Brooks raspunde …"Nu caut cei mai buni atleti…ci cei mai buni jucatori de echipa - cei potriviti…"

Brooks stia ca talentele individuale pot duce echipa la victorie numai pina la un punct. Calitatea de a renunta la gloria personala si de a fi parte din grup era mai importanta decit talentul. In mod clar - succesul echipei si nu gloria individuala era o prioritate.

Chemarea biblica la slujba are o importanta cu rezonante similare. In scopul Lui Dumnezeu, fiecare credincios isi face partea lui, dar rezultatul este un cistig de echipa.Dupa ce explica marea diferenta intre darurile spirituale a credinciosilor, Pavel spune in 1 Corinteni 12:7…"Si fiecaruia i se da aratarea Duhului, spre folosul altora." Cind folosim talentele pe care ni le da Dumnezeu, scopurile Lui sint implinite, si El primeste gloria pentru ele. In serviciul Lui Dumnezeu important nu este sa fii cel mai bun, cel mai talentat, cel mai plin de daruri…ci este sa fii omul potrivit..."dupa cum a voit El" (versetul 18), ca impreuna cu ceilalti sa servim pe Dumnezeu ca un singur trup viu.
………………
Pai…nu stiu ce sa mai zic…doar ca nu mai avem scuze niciunul dintre noi sa nu servim, sa nu participam - si apoi cred ca am de lucrat la pacatul vizibilitatii oleaca. Voua nu va place sa fiti bagati in seama? Mi-amintesc niste versuri de cintare tare explicide…"Dar cu cit ma vad mai mic, cu-atit Tu…cu-atit Tu ma vezi mai mareeeeeeeeeeee."

No comments: