19 April 2009

UN ARTICOL DIN "ROMANIA FOR CHRIST"

Fratii mei…mi-a fost data sugestia sa scriu ceva pentru “Romania For Christ”. Si m-am gindit de doua zile ce as putea sa scriu, dat fiind ca izvorul bunatatii unora dintre noi este cam sarac…si abia, abia mai picura. Si m-am gindit si cum anume sa va spun? Si tot gindindu-ma asa , eram clipe inainte de a adormii, dar m-am ridicat din pat ca imi venii in minte un gind si anume … ca cea mai dreapta si mai scurta distanta intre doua puncte este o linie dreapta. Asa ca, ce sa mai caut pe ocolite? O iau mai bine direct. Ce altceva sa va spun voua decit ceea ce imi spun si mie…de fiecare data cind ma uit la check…de fiecare data cind bag mina in buzunar.

Si am sa va spun, ce-mi spun si mie…Imi spun asa…”lumea e flaminda ...si Dumnezeu isi tine banii in buzunarele mele si ale tale”…Si…cind am spus asa…am stiut exact de ce-i flaminda lumea, ca tineam mina pe portofelul din buzunar.

Cind am plecat din Romania aveam asa niste fraze frumoase sa explicam oamenilor de ce plecam…va mai amintiti? Sa ne crestem copii in libertate, sa avem libertate de credinta…sa facem, sa dregem…sa fim credinciosii care n-am putut fii in Romania Comunista. Si Dumnezeu care cunostea viitoarul ne-a adus totusi aici…ne-a rinduit pe cineva sa ne poarte de grije, ne-a dat intelepciune sa ne descurcam, sa invatam o noua limba, sa ne facem un nou fagas.

Numai ca din ce ne-a dat Domnul dintr-aia ne-am intins mina mai tare sa mai luam…si iara ne-a dat si iara ne-am intins.
Si in timp ce ni se intindea mina sa apucam cit mai multe binecuvintari, am inceput sa scurtam mina cu care am binecuvintat si noi pe altii. Cum am zis…cu totii avem pentruca Dumnezeu ne-a dat sanatate, locuri de munca, intelepciune si tot felul de binecuvintari. Ne-a dat insa cu un scop si cu dorinta sa ne invete bunatate…sperind ca invatam sa dam si noi. Fratii mei…o lume intreaga e flaminda si banii de piine sint poate ascunsi in savingsurile noastre. Uite…cu economia asta unii am pierdut o groaza de bani…oare de ce? Si posibil sa inca mai pierdem…nu-i pacat? Daca i-am fi pus in slujba imparatiei nu i-am fi pierdut. Aproape ca aratam ca si cel ce-a ingropat talantul…si poate pe cind s-a dus sa-l scoata era ruginit.

Eu zic asa…hai sa facem un sacrificiu…si sacrificiu trebuie sa fie ceva ce dam de la noi…din ce ne place. Majoritatea bem cafea in fiecare zi. O cafea de la Sturbucks costa in jur de 3 dolari…dar hai sa zicem ca noi bem de la McDonald sau acasa…costa mai putin…

Ar fi o jertfa pentru cei care beau cafea sa dea un dolar pe zi pentru Evanghelizarea Romaniei. “Romania For Christ” trimite evanghelisti acolo unde nu vrea sa se duca nimeni, considerind ca ei au nevoie sa auda Cuvintul. Vremile sint aproape si s-ar putea sa n-apucam sa facem faptele grozave care le-am planuit cind am plecat din Romania…dar o cafea putem sa jertfim…un coke pe zi…un pepsi…Si se aduna fratii mei…un dolar pe zi, daca nu puteti da mai mult…unul singur. Un dolar pentru Misiunea in Romania.

Ca…multi dintre noi am avut aproape viata Imparatesei Estera de cind am venit aici…si poate nu degeaba am fost privilegiati…poate pentru o vreme ca asta ni-i s-a ingaduit sa ajungem in America. Ma rog ca Domnul sa schimbe mai intii inima mea si apoi si a celor ce citesc. Si odata ce ochii tai au citit aceste rinduri…sa stii ca n-ai sa poti sa spui ca nu ti-a amintit nimeni …

Asa ca…exact asa cum am zis la inceput…iarta-mi felul drept si direct de a ma adresa. Banii sint putini si lucratorii flaminzi. Hai sa nu taiem de la Misiune…mai bine renuntam la o cafea sau un coke…si Dumnezeul Nostru care n-are probleme cu economia…si care inca poate binecuvinta, iti va pune alti bani in buzunar si n-ai sa duci lipsa de nimic…dar daca te zgircesti…El o sa isi puna banii in alte buzunare si ale tale vor suferii cum sufera unele banci care au dat banii in toate partile fara o buna rinduiala. E timpul de facut investitii sigure. Va asigur ca stocurile ceresti nu se vor duce in jos…

Un om dispus sa renunte la cafeaua de dimineata…

adresa pentru misiune si suport este:
P.O.BOX 2329, PLEASANT HILL, CALIFORNIA, 94523

6 comments:

Anonymous said...

tu nenorocito.....
Problema este ca fratii tai ``pocaitii evanghelisti (baptistii si penticostalii) au facut cel mai mare genocid din istorie...peste 70 de milioane de amer-indieni ucisi in timp de 400 de ani.
Unele surse presupun a fii chiar 100 de milioane, in decurs de 400 de ani. si USA..este cu mult mai mare decat europa. Iar america a facut cel mai mare trafic de sclavi din istorie. aprox 300 de ani de sclavie + segregare...si tatal tau si tu si copilul tau era scalv. La fel ca indienii...ucisi fara mila.]
Ma intreb de ce in decurs a 400 de ani..nu sa facut o ``evanghelizare`` la acei ``salbatici`` cum ii denumea G Washington. Si acum indienii sunt persecutati...mai sunt cateva mii in usa..cei mai multi in UTAH. Si prin intermediul filmelor l-ati facut o imagine negativa , punandu-va pe voi in postura de sfinti criminali.
Bancherii de pe Wall street l-au finantat si pe Hitler. prin companiile Krupp si I.G. Farben. urmareste documentarul ``the iluminati``+alte carti care s-au scris. Pana si bunicul lui GW Bush..a contribuit cu bani. Cum se explica faptul ca din 1933 pana la inceputul razboiului in 1939, Germania avea poate cea mai buna armata. Si sa nu uitam ca era bagata in datorii.
Voi ati facut si cel mai mare act de rasism din istorie si ati aruncat 2 bombe atomice in Japonia.
Ati inceput si revlutia hippie...muzica rock, droguri, sex....
revistele voastre porno Playboy, Hustler si Penthouse (pentecostal house ``pocaitii`` tai dezbracati. Cred ca asta inseamn ala voi evanghelizare....imprastieti otrava in toata lumea. FELICITARI !!
Dupa cel de-al doilea razboi mondial si pana in prezent ati borbandat peste 40 de tari...cine???...voi...baptistii si penticostali...voi americanilor. exemplu : Vietnam, El Salvador, Irak, Afganistan, Iugoslavia, +++ altele. In El Salvador ati ucis copii si femei, care nu au avut nici o aparare...tot de aici sa infiintat cea mai mare si mai periculoasa gasca de cartier MS 13 (MARA SALVATRUCHA)....ati saracit tzara aia , ati distrus-o. In sora Romaniei, Iugoslavia chiar in ziua de pasti i-ati bombardat Belgradul si ati scris pe bombe ``Hristos a inviat``. Blestemati sa fiti viermi de sectani americani,..si toti cei care va sustin.

Anonymous said...

unde ati fost voi in timpul comunismului???.....erati ascunsi ca sobolanii...
macar biserica ortodoxa... a fost alaturi de oameni tot timpul....dar voi vreti sa distrugeti tot...
daca erati cu chemare.de la domnu`..de ce nu ati sarit in sus in fatza partidului COMUNIST???
SAU ERATI PREA FRICOSI????
penticostal inseamna sa faci parte din secta penticostala infiintata in 1900 in america.
secta a venit in Romania prin Paul Budeanu. Prima casa de adunare sa facut la Paulis (arad) in 1922. Avea 3 membrii paul budeanu, gh. Bradin si sotia acestuia.
Nici macar nu aveti istorie in spate.,
Biserica ortodoxa, a aparat tzara de cotropitori...de tatari, turci...
Noi am murit in luptele pt independenta. Noi am murit in 1848, Noi am murit la Plevna, si in I razboi mondial. Noi am infaptuit marea Unire de la Alba Iulia. 1918.Acolo am foat noi prezenti la toate marile evenimente noi..ortodoxii si catolicii.
Voi nu ati facut nimik pt. tzara asta. Abolut nimik bun, doar ura, dezbinare, scandaluri, batai si conflicte. Ati invrajbit oamenii.
Si in timpul comunismului toti crestinii au fost persecutati, dar mai ales catolicii. Lor li s-au confiscat toate bisericile toate casele. Si majoritatea preotilor catolici au fost bagati in puscarii. Unii au stat 12-15 ani. Au murit pt. credinta lor.
Si voi mai spuneti ca ati fost persecutati???...pastorii tai au lucrat mana-n mana cu securitatea. Voi ati fost turnatorii...voi..cei mai mari lingai.

Anonymous said...

citeste americanizarea crestinismului scrisa Gene Edwards, unde chiar un misionar demasca afacerile de milioane de dolari pe care le fac de pe urma prostilor, si tehnicile de distrugere a unei societati religioase, inlocuind-o cu o serie de secte americane.
http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Americanizarea%20crestinismului/index.html


declaratia lui Gene Edwards (fost misionar)
Aflaţi vă rog, că (1) bisericile americane şi organizaţiile parabisericeşti au intrat în afaceri. Exportăm. Voi sunteţi importatorii. (2) Aceste două instituţii americane vă vor americaniza. (3) Când noi venim la voi nu ştim nimic despre adevărata viaţă a bisericii. (4) Vom călca în picioare cultura voastră.

Produsul exportat de către biserica instituţionalizată şi de către organizaţiile parabisericeşti nu este altceva decât expresia creştinismului american din zilele noastre. Când sunt combinate, aceste două forţe devin o maşinărie gigantică.


Dar cel mai mare rău al creştinismului americanizat este următorul: după ce credinţa creştină a fost americanizată va apărea o mentalitate mondială atât de înrădăcinată, atât de înfumurată şi de jalnică, încât cineva, când va citi în Noul Testament, nu va vedea decât creştinismul din zilele noastre.

Anonymous said...

secta penticostal a fost inventata de un profet fals....
Si biblia de avertizeaza sa ne ferim de astia
Marcu 13 21-23
21Dacă vă va zice cineva atunci: "Iată, Hristosul este aici" sau: "Iată-L, acolo", să nu-l credeţi.
22Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi. Ei vor face semne şi minuni, ca să înşele, dacă ar fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
23Păziţi-vă; iată că vi le-am spus toate dinainte.

Anonymous said...

DECI SCOPUL PENTICOSTALILOR...Cea mai mare realizare a lor o sa ramana agatatul omului la carlig, cu scopul "nobil"de a le fura agoniseala

satan , trebuie sa lucre prin voi...si sa va ajute.
1 petru 5-8..Fiţi treji, şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte, şi caută pe cine să înghită.

sectantii umbla toata ziua sa-si caute adepti, membrii....
Cu ce i-ati convertit cu bani, sau cu o pereche de ciucuri de la second??

Anonymous said...

pana si de Sfanta Cruce fugiti..care ii semnul LUI iUSUS..
Crucea este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării: dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu. ( 1 cor 1-18)
Potrivnicii Crucii si ai semnului ei sunt vrajmasii Crucii Lui Hristos ( Filip. 3. 18-19).
Semnul Sfintei Cruci va vesti venirea a doua a Mantuitorului. ``Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate seminţiile pământului se vor boci, şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă.`` (Matei 24, 30-31). Crucea este peceta Lui Dumnezeu care pastreaza nevatamati pe cei ce o au asupra lor. ( apoc 7, 2-3) si ( apoc 9, 4)
Acel semn este Crucea, deoarece ea este semnul puterii si al biruintei Lui Hristos ( col. 2. 15). Cu adevarat atunci se vor rusina cu rusine vesnica toti vrejmasii si hulitorii Sfintei Cruci, dar atunci cainat lor nu le va mai fi de folos.
Satan uraste Crucea, pt ca Isus cu Sfanta Cruce a biruit Iadul si la nimicit pe diavol. Astfel, diavolul ii indeamna pt toti cei rataciti de la adevarsi care ii slujesc lui sa huleasca impotrica Crucii lui Hristos. Cum cainele fuge de batzul cu care a fost lovit, tot asa si diavolul fuge de Crucea care la biruit.