03 April 2009

AVENTURI IN RUGACIUNE - 4 -

Catherine Marshall
tradus Rodica Botan

Si cer…
Doamne Isuse. Tu care ai fost nascut intr-o iesle si te-au asezat in paie, tu care ai mers pe drumuri prafuite si caruia i-a fost sete, si te-ai bucurat de putina apa rece , care ai ris uneori iar altadata ai plins lacrimi sarate - Tu esti cel care ma chemi pe mine la realitate. Vad acuma bine ca ce am considerat eu spiritualitate este doar fatarnicie in ochii tai. Si chiar mai rau decit atit, adesea a fost doar o pelerina sub care mi-am ascuns teama ca n-ai sa-mi raspunzi la rugaciune.

Tu care traiesti , existi…te rog sa vi cu mine acum pe strada asta si sa ma ajuti sa gasesc un loc de parcare, si dup-aia te rog sa m-ajuti sa-mi amintesc unde mi-am parcat masina ca eu uit. Si te rog sa-mi amintesti unde am pus hirtia aia cu acel numar important de telefon…ca nu stiu unde am pus-o. Te mai rog s-o ajuti pe sotia mea sa doarma bine la noapte si sa vindeci reumatismul vecinului nostru si sa-l ajuti pe John sa-si gaseasca o slujba. Ma bucur asa de tare ca Tu esti atit om cit si Dumnezeu…ca poti sa intelegi ca om dificultatile si problemele de care ma izbesc in fiecare zi, pentruca si Tu le-ai experimentat asa inaintea mea.

Tu mi-ai spus sa-ti spun toate nevoile mele si mi-ai spus ca daruri bune si bucurii vor fi rasplata celor ce vor cere. Asa ca iti spun ca am nevoie de…………………………si Ti-as mai cere si……………………
Te-as ruga sa ma lasi sa stiu ce crezi despre aceste cereri ale mele? Sint ele niste cereri care daca le implinesti pot produce la sfirsit ceva rau si eu nu inteleg sau nu suspectez asta? Am nevoie sa mai cresc un pic, sa cer iertare, sa fiu ascultator in vreo privinta inainte ca Tu sa-mi dai ceea ce cer? Si Doamne, daca am nevoie de rabdare ca sa astept raspunsul Tau, raspuns care va veni la un timp perfect ales de tine, da-mi si rabdarea de care am nevoie.

Cu multa bucurie astept raspunsul Tau, Doamne Isuse. Amin

No comments: