06 April 2009

EU CRED IN DUMNEZEU!!!

Luni seara avem Studiu Biblic, noi fetele: sora mea Claudia, cumnata mea Andreea, fetele mele Laura si Debby si cind n-are de facut teme si Nicole, nepotica mea. Aducem cite o prajitura sau ceva, si pentru o ora ne dedicam inimile unei indeletniciri ce a devenit placuta…si o partasie... dulce. Acuma este imposibil sa nu-ti placa Beth Moore. Sintem la al treilea set de lectii facut de ea. N-am sa va pot reda tot ce spune ea, dar am sa incerc sa va aduc aici citeva idei.

Setul asta de lectii ar vrea ca sa realizeze o relatie intre teologie si realitate…Ea spunea ca sintem doar la stadiu de dorinta…am vrea, dar nu indraznim. Ca evreii sa treaca apa Iordanului, a trebuit sa paseasca careva…sa aiba curajul. Si teologie (cunostiinte) avem. Realitatea este insa ceva ce nu am amestecat inca cu teologia …de aceea nu vom putea avea curajul sa spunem muntelui, problemelor din viata noastra sa se mute in mare.

Mi-a placut juramintul credintei cu care s-a incheiat lectia si mi-am luat ceva notite sa il impartasec cu voi. Spunea ca oamenii din lume au tot felul de semne. Ea ne-a aratat unul pentru noi. Si-a atins inima cu mina dreapta si a zis “I” (eu), si-a ridicat mina dreapta si a atins capul cu degetul aratator si a zis “believe” (cred), si apoi a aratat cu acelasi deget catre cer “in God” (in Dumnezeu).

Apoi ne-a pus sa memorizam "Juramintul credintei" care este format din 5 idei importante:
1. Dumnezeu este cine spune ca este.
2. Dumnezeu poate face ceea ce spune ca poate face.
3. Eu sint cine Dumnezeu spune ca sint.
4. Pot sa fac totul in Christos.
5. Cuvintul Lui Dumnezeu este viu si lucrator in mine.

Spunea ea ca atunci cind avem de confruntat o persoana, o situatie, un dusman, sa recitam cu convingere aceste fraze ca sa ne reamintim cine este Dumnezeu si ai cui sintem. Si mai mult ca sigur ca am avut si o sa mai avem momente cind ne intilnim cu cel care vine sa ne fure nadejdea. Hai sa invatam pe de rost aceste cinci idei scurte, ca sa ne aminteasca mereu cine este de partea noastra si de ce sa nu ne fie frica. Cind El este de partea noastra, de cine sa ne temem?

“Eu cred in Dumnezeu”!!!

2 comments:

Lia said...

Si mie mi-au placut cele cinci idei.
Domnul sa va binecuvanteze vietile si sa aveti o frumoasa partasie la studiul pe care il faceti.

Rodica Botan said...

Multumesc Lia...apreciez urarea ta.