24 April 2009

LAPTE SI MIERE

Cu promisiunea aceasta Dumnezeu a revelat poporului ales, un fragment din planul făcut in sine însuşi, pentru salvarea unei naţiuni, ca apoi prin acest popor sa urzească mântuirea întregii omeniri.

Cred ca încă nu s-au găsit alte cuvinte care sa cuprindă in ele însele un rai pământesc. Tara unde curge lapte si miere, descrie intr-o singura fraza locul cel mai bun de pe planeta noastră.

Unde este multa miere si mult lapte vegetaţia este mai mult decât abundentă. Pentru cei ce cunosc puţin despre albine, descrierea lui Ionatan este extrem de interesanta. (1 Samuel 14:25) Numai o abundenţă de nectar poate determina albinele sa construiască faguri pe iarbă. Câmpul întreg presărat cu faguri e in sine un miracol nemaiîntâlnit.

Toata aceasta abundenţă nu era decât o umbra a belşugului din paradisul pierdut si nu putea descrie, compara sau chiar imagina indeajuns Canaanul ceresc unde Dumnezeu ii va duce pe răscumpăraţii lui. O ţara unde curge lapte si miere ar fi de ajuns pentru orice muritor.

Canaanul pământesc nu a fost numai un loc unde Evreii sa aibă abundenta de lapte si miere. El a fost un loc unde Dumnezeu a intrat împreuna cu poporul sau. Aici creatorul si-a dezvăluit al doilea Canaan. Canaanul ceresc unde nu curge lapte si miere, dar curge nemurire, eternitate, bucurii, fericire, dragoste.

Pentru ca Apostolul Pavel nu le poate descrie... zice doar ca la inima omului nu s-au suit asemenea stări înălţătoare.
La intrare in Canaanul pământesc 12 oameni aleşi stăteau in fata poporului şi au confirmat cu gura lor adevărul despre tara promisa. Numeri 13:27b Expresia lor = in adevăr aceasta este o tara unde curge lapte şi miere, făcuta in necredinţa, nu ia ajutat la nimic. Ei si întreaga armata de necredincioşi au rămas presăraţi in pustie măcar ca au văzut cu ochii lor si au dorit această ţară.

Dumnezeu a intrat in Canaan cu cei doi cari au crezut si cu copii si femeile pe care ei le deplângeau.

Călătorim de doua milenii spre Canaanul promis, suntem in fata Iordanului, iscoadele mişuna pretutindeni, învăţători de tot felul ne sfătuiesc. Doamne unde-i Iosua si Caleb sa ne îmbărbăteze? Trimite Doamne bărbaţi care sa întărească inima robilor tai. Trezeşte Doamne Duhul obosit al profeţilor tai.

Suntem mulţi copii si multe femei, bătrâni si bătrânice care călătorim greu, unde-i oastea bărbaţilor de încredere? Doamne in Canaan ai intrat cu cei doi, copii şi femeile Izraeliţilor căzuţi în deşert. Fa, te rugam, si pentru noi o minune cereasca, vino pe norii cerului, cum ne-ai promis, si vom înainta spre Tine, atraşi de dorul tău irezistibil. Vino Doamne Isuse, mai este Har SI... hai si tu cu noi pana nu-i prea târziu.

Stuparul

1 comment:

A.Dama said...

E incurajator gandul abundentei de viata care ne asteapta daca mergem de mana cu El pana in Canaanul ceresc! Si e incurajator si gandul ca din pricina celor alesi, El a scurtat vremea incercarilor si nenorocirii. Ce bine ca pentru El nu exista "prea tarziu", ci "toate la vremea lor"!

Multumiri Stuparului pentru gandurile impartasite!!!